Diet Yang Salah – Kesilapan Terbesar Anda Ketika Berdiet

Tahniah! Tahniah buat anda yang cuba untuk sangat komited dalam menurunkan berat badan! Tapi awas, jangan sampai buat diet yang salah seperti di bawah ini. Kerana anda akan sangat sengsara. Hehe.

>
1) Tak Makan Langsung Makanan Kegemaran
Masa turunkan berat badan adalah suatau yang menyeronokkan. Bukannya masa yang menderita (meskipon ramai anggap ia sangat derita >___< hehe. Apa yang penting sebenarnya ialah pengambilan kalori yang rendah. So, makanan kegemaran masih boleh ambil, cuma kurangkan pengambilannya, ataupun cut the amount. (jangan la melantak banyak sangat)

diet yang salah

>
2) Skipping Meal (langsung tak makan)
Yang ni memang totally wrong lah. Salah konsep langsung. Even kalau tak lapar pun pada waktu pagi, still kena ambil sarapan jugak. Makan buah pon ok, makan yogurt rendah lemak pon ok. Dan selepas itu boleh je ambil sarapan sihat ringan sekali lagi. Macam sekeping roti wholemeal (bukan sebuku roti ye). Sebabnya bila skip meal, nanti makan malam rasa macam nak makan banyak (melantak). Sila mengaku. >_____<
Heheh. Lagi pulak, bila dah terlalu lapar, kita rasa nak makan semua. Sapu semua makanan meskipon makanan tak sihat. So, jangan biarkan diri terlampau lapar sebab kita akan jadi tak rasional. Hehe. So lebih baik sarapan pagi dan lunch yang sihat, maka malam boleh makan ringan-ringan (yang sihat juga). diet yang salah
>
3) Tak Minum air yang Cukup
Sebenarnya kalau kita tak cukup air, kita akan rasa lebih lapar berbanding kalau kita cukup air. So, minumlah air banyak-banyak ya!! Air kosong! Pastikan at least 3 liter sehari, dan petanda anda cukup air, anda akan kerap buang air kecil ( > 5 kali sehari).

diet yang salah
>
At least inilah 3 kesalahan yang anda lakukan dalam diet harian anda. Cuba patuhi ini dahlu sebelum nak extreme sangat berdiet yang lebih susah anda nak ikut.

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge