Vitamin Untuk Otak

Vitamin Untuk Lelaki, VItamin Untuk Tambah Tenaga Lelaki, Vitamin Untuk Kesuburan Lelaki 5

9 Manfaat Utama Coenzyme Q10 ; CoQ10 Shaklee

Coenzyme Q10, atau dikenali sebagai CoQ10 adalah sejenis kompaun yang membantu untuk menghasilkan @ menambahkan tenaga dalam badan kita. Badan kita hasilkan tenaga secara semulajadi, tapi bila kita makin berumur, tenaga makin kurang dihasilkan. Nasib baiklah boleh dapat tenaga daripada makanan dan juga vitamin. Malah, masalah-masalah kesihatan seperti sakit jantung, brain disorder dan kanser, ada …

9 Manfaat Utama Coenzyme Q10 ; CoQ10 ShakleeRead More »

Minyak Ikan Terbaik, Jauh dari Bahan Kimia Dan Toksin

Bukan mudah nak carik minyak ikan yang terbaik, lagi-lagi dok memikirkan nak beri pada anak-anak kita yang masih kecil. Sebab kebanyakan minyak ikan mempunyai kandungan toksik dan PCB (polychlorinated biphenyls) yang tinggi. Kenapa Kita Perlu Minyak Ikan? Sebab minyak ikan dan supplement minyak ikan kaya dengan asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk pesakit jantung, …

Minyak Ikan Terbaik, Jauh dari Bahan Kimia Dan ToksinRead More »

Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

  Perkenalkan Set Kanak-kanak Pintar Shaklee Ibu bapa mana yang tidak mengharapkan kesihatan, kesejahteraan anak-anak supaya membesar dengan sihat, aktif dan menjadi orang yang berjaya.Sebagai ibu bapa kita semestinya ingin memberikan yang terbaik untuk anak kita. Kita usaha mana yang patut, selebihnya kite tawakkal semoga anak kita sihat dan menjadi insan berguna suatu hari nanti. …

Set Kanak-kanak Pintar ShakleeRead More »

Tambah Selera Makan Anak Dengan MealShake Shaklee

Memang buntu kadang kadang kalau selera anak sering berubah-ubah. Kejap nak makan, kejap tak nak. Kejap nak sayur, kejap tak nak. Alah, kita masa kecik-kecik pun macam tu jugak. End up besar reti pulak makan  ulam segala, reti pulak segala sayur telan semua. Hehehehe  Walaubagaimanapun, disebabkan anak-anak ni sedang membesar, maka pemakanan mereka tak boleh dipandang …

Tambah Selera Makan Anak Dengan MealShake ShakleeRead More »

Vitamin Untuk Otak – Tingkatkan Daya Ingatan Mengalahkan Komputer!

  Daya ingatan seorang manusia boleh menurun dan meningkat. Antara faktor yang menyumbang kepada menurunnya daya ingatan adalah umur yang semakin tua dan pengambilan makanan yang tidak sihat. Antara faktor yang boleh menyumbang kepada meningkatnya daya ingatan pula adalah kelancaran aliran darah dan pengambilan zat yang mencukupi untuk otak. Tips Menguatkan Daya Ingatan Serta Memori …

Vitamin Untuk Otak – Tingkatkan Daya Ingatan Mengalahkan Komputer!Read More »

Lecithin Faedah dan Kebaikannya

  Lecithin (MAL12015012NC) National Pharmaceutical Control Bureau Ministry of Health Malaysia Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.  Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. …

Lecithin Faedah dan KebaikannyaRead More »

error: Content is protected !!