Cara Mengecilkan Pori Wajah Supaya Tiada Blackhead

Cara Mengecilkan Pori Wajah Supaya Tiada Blackhead

Apa itu Bleackhead? Blackhead ni bende menggerutu kecil-kecil yang ada kat kulit kita yang mana dia ni sumbatkan folikel rambut (ruang rambut). Mereka ni dipanggil sebagai blackhead sebab permukaannya jadi warna hitam.  Sebenarnya blackhead ni kir adik beradik dengan jerawat, cuma mild. Apa penyebab Blackhead? Blackhead ni jadi sebab pembukaan pori wajah (folikel rambut). Setiap folikel rambut sebenarnya ada 1

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Cara Menghilangkan Jerawat Dalam Sebulan Dengan Vitamin

Cara Menghilangkan Jerawat Dalam Sebulan Dengan Vitamin

Ada ke Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah?  Sebagai seorang bekas penghidap jerawat kronik bertahun-tahun, pelbagai cara dah saya buat sebagai cara menghilangkan jerawat dan bekas jerawat saya. Tapi dalam masa yang sama, saya seriously takut akan kesan sampingan produk yang ada di pasaran. Malah, saya sendiri pernah pergi berjumpa Dermatologist selama setahun (sebulan lebih RM300 dihabiskan) untuk ubat-ubatan. Namun, ia tetap

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Makanan Yang Jadi Punca Masalah Jerawat

Makanan Yang Jadi Punca Masalah Jerawat

Apa kata kali ni kita cerita pasal makanan-makanan yang tak disangka pon boleh selesaikan masalah jerawat?. Dan juga, kita bincangkan juga makanan-makanan yang sebenarnya boleh sebabkan jerawat jadi lebih teruk?. Ingat tak, masa kita remaja dulu, kita dimomokkan, “jangan makan kacang!” Nanti jerawat naik?. Konsep macam dah betul sebab memang pemakanan memang sangat la mempengaruhi kewujudan jerawat. So, apa sebenarnya

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Cara Kurangkan Jerawat Tanpa Ubat

Cara Kurangkan Jerawat Tanpa Ubat

Jerawat biasanya tumbuh di muka, leher, dada dan ada yang teruk sampai lah ke belakang badan. Mula-mula nak jadi jerawat tu, ia mula dengan adanya minyak dalam liang roma kulit, dan sel-sel kulit mati pulak berkumpul, menjadikan liang kulit tu merah, bengkak, berisi nanah. Lagi-lagi pulak bila ada bakteria mula masuk ke dalam ruang tadi. Jerawat ni boleh jadi sama

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Makanan Sebabkan Jerawat Saya Meriah Selepas Raya??!

Makanan Sebabkan Jerawat Saya Meriah Selepas Raya??!

Siapa lepas raya ni jerawat naik mencanak-canak subur di ladang muka dan tiada tanda rasa nak surut pon? Kadang-kadang kita dalam denial, yang mana memang ada sesetengah makaan yang boleh buatkan jerawat kita semakin teruk. Well, memang ada orang dianugerahkan kulit yang cantik, dan ada juga yang bernasib kurang baik, memiliki kulit yang super duper sensitive – salah makan sikit

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Cara Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Jika nak hilangkan parut jerawat, tak nak amik apa-apa bahan kimia, dan tak nak rosakkan kulit dengan produk kulit berbahaya yang bukan-bukan, maka gunalah cara yang semulajadi. Dalam erti kata lain, makan makanan yang natural (jangan makan ayam sebab ayam tak natural.. hehehe. pilih ayam organik). Kalau pilih vitain, pilih vitamin yang natural dan semulajadi. Vitamin E sememangnya sangat bagus

Baca Selanjutnya Klik Sini..
error: Content is protected !!