Vitamin Ibu Menyusu – Pengalaman Seorang Ibu Yang Berjaya

Vitamin Ibu Menyusu – Pengalaman Seorang Ibu Yang Berjaya

Semalam saya dihubungi oleh beberapa ibu baru mengenai vitamin ibu menyusu. Sungguh sehingga 3 orang bertelefon pada hari yang sama. Oh, saya bukanlah pakar laktasi. Apa yang saya advise pada customer hanyalah berdasarkan testimonial sendiri dan juga pengalaman sendiri sahaja. Dan Alhamdulillah juga bila saya nasihatkan benda yang sama kepada customer saya cara menambahkan susu ibu tersebut, rata-rata berjaya melakukannya!

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Penyusuan Susu Ibu – Set Ibu Menyusu Shaklee Mengecewakan?

Penyusuan Susu Ibu – Set Ibu Menyusu Shaklee Mengecewakan?

Salam, Saya pernah ditanya, adakah Set Ibu Menyusu Shaklee ni boleh tambahkan susu ibu, atau sekadar memulihkan tenaga ibu sebenarnya. Dengan berlapang dada, inginlah saya katakan bahawa, penyusuan susu ibu itu memang lah langsung tidak mudah. Malah ramai ibu-ibu yang berputus asa dek kerana tidak berupaya untuk mengikuti saranan dan proses-proses yang dianggap rumit. Lebih-lebih lagi ibu bersalin anak sulung.

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Set Bersalin Shaklee – Set Bersalin Terbaik

Set Bersalin Shaklee – Set Bersalin Terbaik

Kenapa saya katakan Set Bersalin Shaklee merupakan Set Bersalin Terbaik? Bukan saya nak exxagerate sangat-sangat. Tapi sudah banyak dah tertimonial yang menyatakan kebaikan Set Bersalin Shaklee ni. Dan ternyata ramai yang berpuas hati. Maklumlah sekarang ni zaman moden. Generasi X kini lebih gemar mengambil sesuatu melalui pembacaan dan mula menitik beratkan tentang kesihatan. Saya juga tidak pernah mengkondem produk bersalin

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Pemakanan Ibu Bersalin & Penyusuan Susu Ibu

Pemakanan Ibu Bersalin & Penyusuan Susu Ibu

Penyusuan Susu Ibu dan Pemakanan Ibu Bersalin Hebatnya ibu itu kerana sungguh mengkagumkan bahawa seorang ibu yang bersalin boleh menghasilkan kuantiti dan kualiti susu ibu yang sangat mencukupi buat bayinya yang baru dilahirkan. Walaubagaimanapun, pengambilan kalori perlu ditambahkan ke dalam diet pemakanan si ibu yang bersalin dan menyusukan anak tadi. Manakan sama kalori yang diperlukan oleh wanita biasa berbanding ibu

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Energizing Soy Protein (ESP) – Apa kata pelanggan?

Energizing Soy Protein (ESP) – Apa kata pelanggan?

Nor Hazizun Awang berkongsi pengalamannya dengan Energizing Soy Protein (ESP). Saja nk berkongsi cerita dan testimoni saya sendiri selepas mengambil produk shaklee semasa berpantang sehingga sekarang. Energizing Soy Protein (ESP) – susu jadi pekat – breast cepat penuh – rasa sangat sedap Ostematrix – tak letih walaupun selalu berjaga malam menyusukan anak – bangun pagi sangat cergas sampai terlupa nak

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Cara Banyakkan Susu Ibu Ketika Mengepam

Cara Banyakkan Susu Ibu Ketika Mengepam

Saya nak kongsikan kisah saya sendiri. Saya lahirkan Husnul Iman, Iman masuk ke ICU. Masa tu memang pasrah Iman bottled feed di NICU. Seminggu di DEMC dan seminggu di Hospital Sg Buloh, dengan pelbagai jenis antibiotik, sangat menginsafkan. Meskipon saya banyak bersedia untuk menyusukan penuh bayi saya, namun, saya tidak berjaya. Iman selesa bottle feed sehingga Iman refuse untuk direct

Baca Selanjutnya Klik Sini..
error: Content is protected !!