Jadual Tambah Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! Sehingga 30 oz Sehari!

Jadual Tambah Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! Sehingga 30 oz Sehari!

Saya menyusukan Iman dahulu, saya terpaksa pam sehingga 8 kali sehari! Hanya sebab Iman sangat banyak minum susu ibu! Bayangkan lah, saya sangat terkejut kerana Iman mampu menghabiskan sehingga average 27 oz ke 30 oz sehari susu ibu semata-mata bila saya tinggalkan Iman untuk bekerja pada usianya 3 bulan. Saya bukanlah jenis yang sedari awal bersalin ada banyak susu melimpah-limpah macam

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Teknik Urutan Banyakkan Susu Badan

Teknik Urutan Banyakkan Susu Badan

Dapat menghasilkan susu yang banyak adalah impian setiap ibu > Teknik urutan di bahagian breast biasanya digunakan semasa menyusukan bayi tujuannya adalah untuk; Membantu habiskan dan betul-betul keringkan breast (berdasarkan konsep semakin banyak dan effective pengosongan breast, semakin banyak susu dihasilkan) Membantu meredakan bengkak akibat pengumpulan susu yang tidak dikeluarkan Membantu menghilangkan plugged milk duct (iaitu susu yang tersumbat) Membantu

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Tips Minum Air Masak!

Tips Minum Air Masak!

Ramai orang tahu kebaikan air masak. Tapi ramai juga yang tak suka air masak. Dok la mencari tips minum air masak macam mana. Konon selalu kata “saya dah banyak minum”, tapi hakikatnya tak-banyak-langsung (ishk..ishk..ishk).. sebab “banyak” bagi setiap orang tu sangatlah subjektif. Teringat saya zaman sekoalh dahulu, bangsa lain akan bawak air masak botol besar gabak!!  Dah tu diorg refill banyak

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Mengapa Produk Shaklee Semakin Pemes?

Mengapa Produk Shaklee Semakin Pemes?

Hahah. Baru-baru ni saya dihubungi customer, yang menyatakan apake bendanya produk shaklee ni? Awat la tak pernah dengar? Vivix contohnya. Kalau katakan boleh buat orang berhenti merokok, kenapa tak dengar sejak lama dahulu, sedangkan vivix dah 3 tahun di pasaran Malaysia? Bukan salah produk Shaklee sebenarnya. Salah medium marketing sebenarnya. Hahaha. Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Tapi dulu Shaklee

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Set Menyusu Shaklee Membantu Ibu Bekerja

Set Menyusu Shaklee Membantu Ibu Bekerja

Set Menyusu Shaklee Membantu Ibu Bekerja  Memang, penyusuan susu ibu itu boleh jek berjaya tanpa Set Menyusu Shaklee pun. Saya sendiri pernah penuh menyusukan anak sulung saya genap 2 tahun (sekarang anak saya 3 tahun masuk 4 tahun masih lagi menyusu). Bulan-bulan pertama penyusuan susu ibu dengan Iman, memang sungguh saya ambil Set Menyusu Shaklee. Tapi masuk bulan ke 4,

Baca Selanjutnya Klik Sini..
Set Menyusu Shaklee Popular Di Kalangan Ibu Menyusu

Set Menyusu Shaklee Popular Di Kalangan Ibu Menyusu

Dahulu, hanya kami sahaja yang mewar-warkan Set Menyusu Shaklee ni. Dulu, hanya kami pengedar Shaklee yang mencadangkan begitu dan begini sesuai untuk dijadikan makanan tambahan ibu menyusu. Dahulu, kami mendapat kecaman hebat dari kumpulan aktivis ibu menyusu bahawa pemakanan tidak memainkan peranan penting dalam kualiti susu ibu. Tetapi kini, meskipun maih banyak lagi orang mempertikaikan keberkesanan Set Menyusu Shaklee ni,

Baca Selanjutnya Klik Sini..
error: Content is protected !!