Kualiti Susu Ibu

Jadual Tambah Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! Sehingga 30 oz Sehari!

Saya menyusukan Iman dahulu, saya terpaksa pam sehingga 8 kali sehari! Hanya sebab Iman sangat banyak minum susu ibu! Bayangkan lah, saya sangat terkejut kerana Iman mampu menghabiskan sehingga average 27 oz ke 30 oz sehari susu ibu semata-mata bila saya tinggalkan Iman untuk bekerja pada usianya 3 bulan. Saya bukanlah jenis yang sedari awal bersalin …

Jadual Tambah Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! Sehingga 30 oz Sehari!Read More »

Teknik Urutan Banyakkan Susu Badan

Dapat menghasilkan susu yang banyak adalah impian setiap ibu > Teknik urutan di bahagian breast biasanya digunakan semasa menyusukan bayi tujuannya adalah untuk; Membantu habiskan dan betul-betul keringkan breast (berdasarkan konsep semakin banyak dan effective pengosongan breast, semakin banyak susu dihasilkan) Membantu meredakan bengkak akibat pengumpulan susu yang tidak dikeluarkan Membantu menghilangkan plugged milk duct …

Teknik Urutan Banyakkan Susu BadanRead More »

tips minum air masak

Tips Minum Air Masak!

Ramai orang tahu kebaikan air masak. Tapi ramai juga yang tak suka air masak. Dok la mencari tips minum air masak macam mana. Konon selalu kata “saya dah banyak minum”, tapi hakikatnya tak-banyak-langsung (ishk..ishk..ishk).. sebab “banyak” bagi setiap orang tu sangatlah subjektif. Teringat saya zaman sekoalh dahulu, bangsa lain akan bawak air masak botol besar …

Tips Minum Air Masak!Read More »

Set Menyusu Shaklee Popular Di Kalangan Ibu Menyusu

Dahulu, hanya kami sahaja yang mewar-warkan Set Menyusu Shaklee ni. Dulu, hanya kami pengedar Shaklee yang mencadangkan begitu dan begini sesuai untuk dijadikan makanan tambahan ibu menyusu. Dahulu, kami mendapat kecaman hebat dari kumpulan aktivis ibu menyusu bahawa pemakanan tidak memainkan peranan penting dalam kualiti susu ibu. Tetapi kini, meskipun maih banyak lagi orang mempertikaikan …

Set Menyusu Shaklee Popular Di Kalangan Ibu MenyusuRead More »

error: Content is protected !!