1. Protein seperti Energizing Soy Protein
Seelok-eloknya diambil pada waktu pagi iaitu semasa perut masing kosong. Ini kerana pada waktu pagi kadar metabolisme kita tinggi berbanding waktu yang lain. Maka, semua asid amino dapat diserap dengan berkesan.

2. Alfalfa Complex
Jangan diambil bersama vitamin E atau GLA. Vitamin E akan dihalang oleh Alfafa dari menyerap dengan berkesan. Sebabnya alfafa adalah serat manakala Vitamin E adalah Vitamin yang berfungsi baik jika ada lemak. Serat sangatlah suka menyerap lemak kan.

3. Ostematrix sebagai sumber Kalsium
Ambillah kalsium sebelum tidur. Dan Kalsium tidak boleh diambil bersama iron (sumber iron adalah Vita-Lea Multivitamin)

4. Vitamin C Sustained Release Shaklee
Sekiranya selsema dan demam, bolehlah patahkan dahulu vitamin C sebelum ditelan. Vitamin C juga boleh dilarutkan dengan sedikit air dan dijadikan masker muka.

5. Vita-Lea Multivitamin
Jangan diambil dengan miman bersusu dan sumber kalsium lain seperti Ostematrix  kerana boleh mengganggu efisiensi penyerapan zat besi(iron). Diambil bersama dengan vitamin C kerana iron memerlukan vitamin C untuk lebih mudah diserap. Di dalam Vita lea ada mengandungi 60 mg Vitamin C.

6.Vitamin Larut Lemak ( A, D, E, K) 
Diambil selepas mengambil makanan berlemak / berminyak kerana vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan.

7. Jangan mengambil vitamin dengan minuman berkafein
Ia boleh mengurangkan efisiensi penyerapan vitamin.
Jikalau nak maik minuman berkafein gak..amik 1/2 jam sebelum atau selepas makan vitamin.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone:  013-3355598

error: Content is protected !!