Cara Kawal Kencing Manis (Diabetes) Dengan VIVIX

<Kawal Kencing Manis
Pemakanan Pesakit Kencing Manis

Pemakanan berkarbohidrat dan gula seharusnya dikurangkan supaya pengambilan kadar kalori pada sesehari itu terkawal. Berbincanglah dengan doktor atau pakar pemakanan untuk cara diet yang terkawal.

Senaman Oleh Pesakit Kencing Manis

Senaman penting untuk membantu mengurangkan berat badan dan juga menambahkan kesihatan jantung dan paru-paru (kardiorespiratori). Senaman perlu dimulakan secara beransur-ansur dan dengan nasihat doktor.

Penjagaan Berat Badan Amat Penting

Pesakit yang mempunyai berat badan berlebihan akan mendapati tahap gula dalam badan sukar dikawal. Terdapat pesakit yang boleh menghentikan ubat kencing manis apabila berat badan dapat dikawal.<

Pemeriksaan Diri Sendiri

Pesakit kencing manis dinasihatkan membuat pemeriksaan sendiri terutamanya pada jari dan kaki yang kebas untuk tanda luka atau jangkitan kerana deria rasa sakit berkurangan. Ini membolehkan rawatan awal agar jangkitan tidak merebak.

Pemeriksaan Doktor dan Ubat

Pemeriksaan oleh doktor untuk memastikan kadar gula dalam darah mesti dilakukan secara berterusan. Ini membolehkan penghidap kencing manis memastikan bahawa tahap gula dalam darah adalah terkawal. Dianggarkan bagi setiap 1 peratus pengurangan kadar ujian darah A1 C, mampu menurunkan masalah berkaitan kencing manis sebanyak 40 peratus. Penjagaan anggota kaki dan tangan mampu mengurangkan kes anggota badan perlu dipotong disebabkan oleh komplikasi jangkitan sebanyak 45 hingga 85 peratus.

Kekerapan membuang air kecil boleh disebabkan oleh beberapa faktor seperti:

– Kencing manis yang tidak terkawal dan tahap gula tinggi dalam darah
– Jangkitan kuman atau kencing kotor
– Kerosakan buah pinggang
– Masalah pundi kencing sama ada gangguan saraf atau masalah pundi kencing seperti pundi kencing yang terlalu aktif, disyorkan agar berjumpa doktor untuk pemeniksaan selanjutnya.

Disebabkan pemakanann sangat mempengaruhi cara mengawal kencing manis, kami di Shaklee mengesyorkan vitamin-vitamin berikut:

  1. Vitalea Multivitamin – mengandungi 28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum
  2. Zinc Complex – Meningkatkan sistem imun badan. Menolong penyembuhan dan masalah jeragat. Kesihatan prostat. Meningkkatkan daya seksual dan pertumbuhan organ
  3. Vitamin C – Anti-oksidan Semulajadi. Berupaya mengekalkan integriti sel badan. Menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat.
  4. GLA Complex – Mengurangkan simptom seperti gatal, bengkak, menggelupas, kekeringan dan simptom sakit sendi. Berkesan untuk kemurungan. Mengimbangi hormon insulin dan menurunkan paras kolestrol
  5. Energizing Soy Protein (ESP) – Membekalkan tenaga. Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot. Penting untuk mereka yang sedang pulih dari sakit.

Atau anda merasakan ia terlalu banyak? Mudah sahaja. Simplekan dengan hanya pengambilan Shaklee VIVIX untuk kawal kencing manis anda tanpa perlu menelan terlalu banyak pil!! Ianya mudah, ringkas dan tak menyusahkan. Lebih-lebih lagi untuk ibu-bapa kita yang dikasihi. Kasihan mereka kalau perlu telan banyak sangat pil. Ia adalah portion ajaib yang mampu untuk memperbaiki sel-sel badan dari dalam! Harganya memang mahal sikit, tapi amat-amat berbaloi! hubungi saya untuk konsultansi harga.

Kawal Kencing Manis

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal. InsyaAllah kite usaha untuk kawal kencing manis bersama!!! :mrgreen:

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

error: Content is protected !!