Cara Hilangkan Jerawat dengan Berkesan

Cara Hilangkan Jerawat

cara hilangkan jerawat

Kenapa kena cuci muka? Opkos la untuk kembalikan kesegaran kulit. Kalau tak, tak ke rasa macam kulit tu melekit jek. Rasa macam setepek minyak kat muka. lagi-lagilah kalau berpeluh, fuh rasa macam dilumur minyak. Maka, kena lah rajin-rajin cuci muka dengan bersih supaya masalah jerawat sama ada jerawat nasik ke, jerawat batu ke, jerawat besi ke, semua tak nak lekat.

Kat bawah ni adalah cara mencuci muka yang betul untuk hilangkan jerawat dan elakkan jerawat dari datang lagi.

Bahan yang perlu ada: Pencuci muka, dua tuala muka, cotton ball, toner, pelembab/Moisturizer dan air bersih.

Langkah 1
Cuci tangan sebelum anda mencuci muka. Maksud saya cuci dengan bersih dan teliti seperti di tapak tangan, celah jari dan kuku. Lagi bagus jika anda dapat menggunakkan sabun anti-bakteria. Pastikan tiada kotoran yang tertinggal di tangan anda melainkan anda mahu kuman dan bakteria pada tangan anda hinggap di muka anda :).

Langkah 2
Buang kotoran dan kesan make up di muka anda dengan menggunakan air bersih. Kemudian lap muka dengan tuala muka. Pastikan tiada kesan make up yang tertinggal untuk mengelakkan make up bercampur dengan pencuci muka.

Langkah 3
Basahkan muka sedikit. Kemudian guna pencuci muka yang bersesuaian dengan jenis kulit anda (cth: jenis untuk kulit yang berminyak atau kulit kering). Sapu buih pencuci muka ke muka dan urut keseluruhan muka dengan perlahan selama 30 saat ke satu minit untuk melancarkan peredaran darah dan oksigen di muka. Pastikan tiada bahagian yang tertinggal seperti di sisir rambut, celah hidung dan telinga dan di bawah dagu.

Langkah 4
Bilas muka dengan air bersih. Bilas sehingga tiada buih yang tertinggal. Keringkan muka dengan tuala muka. Sapu toner pada muka dengan menggunakan cotton ball untuk mengecilkan liang pori dan menegangkan kulit. (Toner juga dapat menanggalkan kotoran yang tertinggal semasa mencuci muka).

Langkah 5
Gunakan pelembab atau moisturizer pada muka untuk mengembalikan kelembapan kulit muka anda sebab penggunaan pencuci muka boleh menghilangkan kelembapan pada kulit anda.

Hanya lima langkah untuk memiliki muka yang bersih dan berseri-seri. Mudah bukan :lol:. Oh ya sebelum saya terlupa, cuci muka sekurang-kurangnya dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam supaya kulit sentiasa sihat dan bermaya.

Opsss!!! Tunggu dulu. :D

Berhati-hatilah dalam memberli produk pencuci muka yang untuk hilangkan jerawat anda. Bukan apa, tak nak konon nak hilangkan jerawat, tapi dok tepek macam-macam bahan kimia kat muka tu. Maka moleklah kirnaya bertukar kepada pencuci muka yang organik dan plant based (bukan chemical based naa:mrgreen:). Apakah product tersebut? Ini kat bawah ni.

Ada dua jenis set penjagaan kulit muka yang terbaik dan mujarab  dari Shaklee. Boleh dapatkan info lanjut di link seperti dibawah.

>

SET KECANTIKAN KULIT NUTRIWHITE

<

SET KECANTIKAN KULIT ENFUSELLE

 >

Boleh klik link-link di atas untuk mengkaji perbezaan antara Set Kecantikan Kulit Nutriwhite dan Set Kecantikan Kulit Enfuselle.

>

Tunggu Dulu!!

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Yang Menderita Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Berjaya Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu dan Lebih Cerah. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran Yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza. 

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge