Bisnes Shaklee Model Perniagaan Terbaik?

Sekarang Shaklee bagaikan fenomena. Mana-mana saja ada yang sebut pasal Shaklee sebab produk-produk yang terbaik dan berkualiti serta mampu milik. Tapi bukan tu je faktor yang membangkitkan bisnes Shaklee di Malaysia ni, model bisnes yang digunakan juga antara faktor yang menaikkan nama Shaklee dengan begitu pantas. Ye memang Shaklee adalah bisnes MLM, tapi bukan MLM typical mengarut jual produk melampau mahal sebab nak bayar ahli :lol:. Shaklee pulak sebaliknya dengan menggunakan platform MLM untuk meminumkan harga jualan dengan konsep pengilang direct kepada pengguna. Of course lah mana pengguna yang bijak ambil peluang tu akan jadi penjual (macam saya) hehe…  dan seterusnya menuju dan mencapai peringkat yang tertinggi dengan pendapatan yang kita sendiri tak jangka  8-)

Secara realistiknya, mana-mana bisnes perlukan usaha. Nak cepat naik dan berjaya, usaha pun perlu setimpal dengan kemahuan kita betul tak? Dengan keinginan untuk berubah dari kedudukan kewangan yang rendah kepada tinggi, insyaAllah apa yang dihajati akan tercapai dengan syarat mesti berusaha bersungguh-sungguh tanpa berputus asa. Itu yang kami terapkan dalam diri usahawan-usahawan baru yang bercita-cita mahu menjadi Jutawan Vitamin Ibu Cergas  :mrgreen:

shaklee online bisnes shaklee

Kenapa bisnes Shaklee? Anda pun tahu banyak lagi pilihan bisnes di luar sana tapi apa yang bestnya Shaklee?Jika anda inginkan satu peluang perniagaan yang mana anda boleh mulakan dengan modal yang sangat rendah, tanpa risiko dan bekerja secara berkumpulan, ini adalah satu peluang yang sangat baik untuk anda ceburi sekarang.

Secara general saya boleh cerita sikit-sikit kenapa kumpulan Shaklee kami sangat berbeza dengan kumpulan MLM yang lain? Malah sangat juga berbeza berbanding kumpulan lain yang juga dalam Shaklee? Hehe..

Shaklee adalah sebuah syarikat MLM. Tetapi Shaklee mengamalkan konsep penjualan produk dan group sales untuk menentukan pendapatan serta level seseorang ahli. Produk yang dikeluarkan bukan sekadar melepas batuk di tangga, tapi sangat berkualiti dan benar-benar berkesan serta mempunya ujian klinikal. Jadi jika anda seorang peniaga sejati, saya yakin anda akan serasi dengan model perniagaan yang dibawa oleh Shaklee. Tapi jika anda seorang “head hunter” Shaklee bukan untuk anda. Seriously Shaklee bukan bermain Head Hunter mahupun pairing sistem. Tidak sama sekali.

Apa yang menjadikan Shaklee ni sebuah model perniagaan yang terbaik? Berikut adalah kelebihan – kelebihan daftar ahli Shaklee di bawah Team Shaklee IbuCergas.

  1. Yuran keahlian yang murah. Kos yang anda perlukan untuk mula berniaga adalah RM75 sahaja, seumur hidup. Tidak perlu renew keahlian. Ya, kosnya tak sampai RM100 pun, akan tetapi anda akan memperoleh pelbagai kelebihan dan keuntungan.
  2. Tidak perlukan modal besar. Anda tidak akan dipaksa membeli stok melambak – lambak untuk cukupkan point. Anda boleh mula dengan sedikit, atau hanya mengambil stok apabila ada pelanggan membuat tempahan. Anda tidak perlu buat pinjaman berpuluh-puluh ribu. Jangan mengambil langkah yang sangat drastik, ikut cara kami untuk tingkatkan potensi kejayaan.
  3. Rahsia menjadikan perniagaan ini aset anda. Anda akan diajar belajar bina asas niaga yang kukuh, step by step dari bonus terkecil iaitu < RM30 sehinggalah 4, 5 6 angka. Group kami memiliki mentor-mentor yang ada kepakaran dalam bidang pemasaran internet. Anda akan diajar bagaimana mengembangkan perniagaan anda dengan kos yang sangat rendah, tetapi berpotensi menjana keuntungan yang berlipat ganda!
  4. Bukan sistem piramid. Uniknya bisnes shaklee, downline boleh kejar pangkat lebih tinggi dari upline.. kalau upline distributor, downline boleh jadi Master. Bergantung usaha masing-masing.
  5. Bonus yang lumayan. Banyak usaha anda buat sales dan marketing, maka banyaklah bonus anda. Sikit sales, maka sikit lah bonus anda. Ada berbagai jenis bonus yang boleh anda dapat seperti bonus naik rank, bonus kereta, bonus pelancongan dan bermacam-macam bonus lagi yang disediakan pihak Shaklee kepada yang layak.
  6. Testimoni produk Shaklee yang sangat berkesan. Kami ada kumpulan-kumpulan pelanggan kami sendiri di mana segala testimonial adalah dengan rela hati diberi oleh pelanggan kami.
  7. Nasihat pakar. Kami ada kumpulan-kumpulan konsultansi kerana makan vitamin memerlukan pengetahuan, dan bukannya main hentam kromo sahaja–cepat habis supaya beli lagi. No-No!
  8. Kualiti adalah lebih penting dari kuantiti. Kami tidak mengamalkan head-hunting dan paksaan untuk customer menjadi ahli. Biasanya customer sendiri nak jadi ahli sebab rasa best dengan produk Shaklee.
  9. ‘Secret group’ di Facebook. Dalam secret group support kami ni, anda boleh bertanyakan apa juga soalan samaada berkenaan produk, teknik jualan mahupun persoalan peribadi yang bermain di fikiran. Ahli kumpulan ini sangat supportive dalam menyelesaikan permasalahan ahli kumpulan yang lain atas dorongan ingin berjaya bersama-sama. Jujurnya, berjaya seorang adalah sangat membosankan.
  10. 1-1 coaching dan mentoring. Punca utama kenapa peniaga kecil gagal untuk 3 tahun pertama adalah kerana ketiadaan coach dan mentor. Keperluan mentor yang berpengalaman sangat penting dalam mempengaruhi rentak kejayaan anda. Ini kerana nasihat mereka adalah berdasarkan pengalaman yang tiada tolok bandingnya. Malah kami ada juga coaching dan mentoring secara livestream di mana anda hanya perlu on-kan application di Smartphone anda ataupun PC/laptop. anda terus boleh mendengar kelas saya secara real-time dan melihat slide presentation kami pada masa yang sama
  11. Support group untuk para-suami. Tidak dinafikan bahawa sokongan padu dari para suami amat penting untuk berjaya. Dalam kumpulan kami, bukan sahaja ada kumpulan perbincangan para suami, malah dengan adanya kumpulan man-to-man talk ini, suami akan nampak potensi besar peluang perniagaan ini sekaligus akan membantu para isteri untuk mencapai impian yang sama. Saya sangat yakin anda takkan perolehinya di mana-mana buku perniagaan mahupun seminar berdekatan kerana idea perniagaannya dalam group support suami-suami ni sangat luar biasa.

Rasa nak daftar keahlian Shaklee sekarang tak? hehe.. cepat-cepat call/sms/whatsapp 013-335 5598 boleh tanya dengan lebih lanjut lagi. Kalau rasa nak jumpa saya available weekend di Shah Alam atau Meru. See you on the other side!

*P/S: Shaklee adalah syarikat pengeluar dan pengedar vitamin, pengurusan berat badan, produk kecantikan & produk kegunaan rumah yang berasaskan unsur semulajadi no 1 di US. Shaklee menjual semua produk-produknya menerusi sistem Multi-Level-Marketing (MLM).

Kenapa perlu memilih Produk Shaklee? 

Shaklee sangat diyakini kerana:

  1. Shaklee sudah 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia dihasilkan.
  2. Shaklee digunakan oleh para atlet Sukan Olimpik
  3. Shaklee digunakan oleh angkasawan NASA
  4. Shaklee published 125 kajian saintifik yang di peer reviewed (updated : 131 dah sekarang)
  5. Shaklee ada Landmark Study yang mana kajian ini dijalankan selama 20 tahun lamanya.
  6. Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.

Boleh baca lebih lanjut berkenaan prestasi Shaklee di link bawah ini:

sejarah-shaklee

Produk Shaklee Diyakini

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

 

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge