Ada potential customer bertanyakan saya adakah Shaklee ada Ubat Strok? Saya jawab, kami tiada ubat. Tapi kami ada supplement yang boleh membantu improvekan keadaan pesakit yang pernah terkena strok dan alhamdulilah keadaan mereka semakin baik. Pada asalnya Vivix Shaklee sememangnya merupakan bahan semulajadi yang sangat baik untuk atasi punca-punca strok, sebagai pencegahan strok dari awal.

Kami sering mencadangkan sesiapa yang mempunyai tekanan darah tinggi dan juga paras kolestrol yang tinggi supaya mengamalkan Vivix sebagai pencegahan dari awal. Tahap kolesterol ‘tidak baik’ dalam darah yang tinggi meninggikan risiko strok. Jika perubahan diet yang doktor cadangkan seperti mengurangkan memakan daging dan makanan berlemak tinggi tidak mengurangkan tahap kolesterol di dalam darah pesakit, maka doktor mungkin akan mula memberi ubat strok yang boleh merendahkan kolesterol dan direka untuk mengurangkan tahap lemak (lipid) di dalam darah, termasuk kolesterol dan trigliserida. Kerana bila strok sendiri telah menyerang, kebarangkalian untuk pulih, meskipon ada, tetap mengambil masa yang lama dan perlu melalukan pelbagai jenis fisioterapi.

<

atasi strok dengan vivix shaklee 6-tile

<

Kenali Strok

Stok terjadi apabila kita kekurangan sumber darah atau aliran darah di dalam otak ataupun disebabkan oleh rosaknya salur darah yang membekalkan oksigen dan darah ke dalam otak. Kesan-kesan strok berbeza dari seorang ke seorang, bergantung kepada bahagian otak yang mana telah terjejas dan takat kerosakannya. Bagi sesetengah orang, kesannya agak sedikit dan sekejap; yang lain mengalami kehilangan upaya yang lebih teruk dalam jangka panjang.

1375162_637223539633938_1440992542_n

wajah sakit strok

Contoh wajah yang terkena serangan Strok

Sumber gambar (http://wafiqulya.blogspot.com/)

<

Kesan Strok 

Kekurangan fizikal selepas mengalami strok

 1. Kehilangan keupayaaan dalam pergerakan atau  pergerakan menjadi tidak normal di sebelah badan (hemiplegia). Otak kanan mengawal bahagian kiri badan manakala otak kiri mengawal bahagian kanan badan.
 2. Koordinasi yang lemah.
 3. Perawakan yang tidak normal.
 4. Kesukaran bertutur dan memahami, serta membaca dan menulis.
 5. Tidak dapat mengawal pembuangan najis.
 6. Kehilangan separuh penglihatan mata
 7. Tidak dapat menelan.

Kekurangan kognitif

 1. Menjadi terlalu awas, cemas dan kelam kabut.
 2. Mudah murung, tidak dapat mengawal emosi.
 3. Konsentrasi yang lemah dalam mempelajari kemahiran baru.
 4. Tidak dapat memahami percakapan/ pertuturan.

Kekurangan tanggapan ruang – persepsi

 1. Tidak boleh mengagak jarak, saiz, kedudukan
 2. Kehilangan rasa di sebelah badan
 3. Kehilangan imej tubuh.

>

Seperti mana yang saya katakan tadi, kami ada supplement yang boleh membantu improvekan keadaan pesakit yang pernah terkena strok dan alhamdulilah keadaan mereka semakin baik.

atasi strok dengan vivix shaklee 2

<atasi strok dengan vivix shaklee 4

>

strok-vivix

>

ubat strok 3

<

ubat strok 4

>ubat strok 5

>ubat strok 6

>

vivix strok

vivix cara turunkan kolestrol darah tinggi

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

logo-whatsapp_600x184

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!