Beli Shaklee Online dan Guna Credit Card / Debit Card

Cara Beli Shaklee Online & Bayar Shaklee Guna Debit Card / Credit Card

Semenjak July 2014, sistem Shaklee telah upgraded menggunkan sistem e-SELL! Dengan menggunkan e-SELL, pelanggan hanya perlu direct klik ke button yang dicadangkan dalam webiste ini dan akan terus re-direct kepada laman web Shaklee dan terus membuat pembelian tanpa perlu dicaj tambahan oleh PayPall. Ia lebih mudah dan Shaklee sendiri akan terus hantarkan produk Shaklee kepada anda.

Screenshot 2014-07-12 23.42.06

 

Berikut adalah cara-caranya.

Langkah 1 : Anda boleh ke laman web di bawah ini untuk senarai produk Shaklee dan juga pakej-pakej yang kami sediakan.

>

SENARAI HARGA PRODUK SHAKLEE

PAKEJ SET SHAKLEE

>

Langkah 2 : Kemudian klik mana2 butang seperti di bawah ini

 

Presentation2Presentation5
Presentation4Presentation3
JK Niaga Beli Sekarang

 

Langkah 3: Maka, anda akan dibawa direct ke laman web Shaklee seperti yang berikut. Sila baca dan fahami. Klik pada “agree” untuk ke pautan dan arahan seterusnya.

Screenshot 2014-07-13 00.41.37

>

Langkah 4: Klik dan tick pada produk Shaklee yang dikehendaki serta kuantiti. Setiap butang yang dipilih dalam langkah 2 biasanya dicustom supaya bersesuaian dengan entry dan produk yag dicadangkan di dalam entry berkaitan. Jadi usah terkejut jika sebahagian butang tidak memaparkan kesemua produk yang ada. Untuk sebarai kesemua produk, boleh klik pada “SENARAI HARGA PRODUK SHAKLEE” di pautan di atas. Setelah selesai memilih produk, klik butang “CHECKOUT” di bawah senarai produk.

<

Screenshot 2014-07-13 00.44.42

>

Langkah 5: Masukkan info peribadi untuk penghantaran produk Shaklee yang ingin dbeli. Dan klik “Continue”. Paparan jumlah harga dan produk yang ingin dibeli akan keluar. Klik butang “Proceed with Payment”.

Screenshot 2014-07-13 00.48.15

<

Langkah 6: Masukkan info kad debit/ credit anda. Dan seterusnya klik “Confirm Payment”. order akan diproses dan apabila transaksi berjaya, anda akan menerima MSOS code. Masukkan MSOS code dan anda akan menerima page verification untuk anda print kan resit anda. Malah satu resit rasmi juga akan anda perolehi dalam emel anda.

Screenshot 2014-07-13 01.35.44

>

Langkah 7 : Siap! Anda hanya perlu tunggu sahaja Shaklee sampai ke alamat yang anda berikan. Hubungi saya untuk jadual waktu makan Vitamin Shaklee yang betul dan sebarang konsultansi berkenaan Shaklee.

Screenshot 2014-07-13 01.42.12

>

>

OPSS??!!

Artikel di atas perlu hanya untuk alamat di dalam Malaysia sahaja!!

Untuk pembelian dari luar negara;

Untuk alamat di luar negara, pembelian adalah secara manual, iaitu saya belikan bagi pihak anda dan pos kepad anda. Caranya adalah seperti di bawah ini. Alhamduilah makin ramai yang nak beli Shaklee hatta di luar negara sekalipun. Susah bagi mereka yang bukan orang Malaysia untuk transfer duit kepada kita. Well, ade ke Malayan Banking Berhad kat oversea. Hahahahha. So alternatif lain adalah sama ada menggunakan Credit Card / Debit Card ataupun menggunakan akaun Paypal.

So kali ni saya akan sertakan step by step macam mana anda sebagai pelanggan Shaklee saya boleh nak buat pembayaran menggunakan Credit Card / Debit Card menggunakan PayPal.

Sebelum itu, tau ke Debit Card tu ape? Eh sungguh, memang ade yang tak tahu. Debit card adalah kad ATM yang mempunyai lambang atau simbol Mastercard ataupun simbol VISA. Cer belek tengok pada kad ATM anda. Kalau ade lambang atau simbol Mastercard ataupun simbol VISA tu, makna kata memang boleh lah nak buat pembayaran online secara mudah di internet. Tak perlu la nak transfer fund tau. Tak perlu juga buang masa nak pegi depositkan cash dalam ATM. Yang penting sekali, pastikan lah ade duit yang cukup dalam akaun kad ATM tu. Lainlah kalau pakai Credit Card. Hutang pon boleh. Ngeheheheh:mrgreen:.

>

Selamat atau tidak?

InsyaAllah selamat! Paypal adalah syarikat pemprosesan Credit Card / Debit Card yang terkenal. Paypal menggunakan sistem encrypted yang akan secure semua data yang kita masukkan ke dalamnya. Paypal pon memang sangat terkenal dan memang sangat lah strict menjaga akaun-akaun penggunanya.

>

Nak kena register Paypal dulu ke sebelum nak guna Credit Card / Debit Card?

Tak perlu lah. Dalam Paypal memang dah wujud option untuk kita membuat pembayaran melalui Credit Card ataupun Debit Card secara terus dan direct tanpa perlu pun mendaftar akaun Paypal. Memang mudah lah sangat. Memang peniaga online yang bertaraf international (kihkihkih:mrgreen:) menggunakan Paypal untuk membuat pembayaran dan penerimaan wang. Ia sangat mudah dan sangat selamat.

>

Cara Beli Shaklee Online & Bayar Shaklee Guna Credit Card / Debit Card

>

LANGKAH 1:
Berikan saya email anda (contoh : saya@yahoo.com) supaya saya boleh berikan invoice kepada anda. Anda akan menerima invitation sama seperti gambar di bawah di dalam email anda nanti.

>

LANGKAH 2:
Klik pada email yang anda terima tadi dan anda akan nampak paparan seperti mana dalam gambar rajah bawah ni ya. Apa yang anda perlu buat hanya lah dengan klik button “PayNow” yang bewarna kuning itu.

Beli Shaklee Online

>

LANGKAH 3:
Anda akan dibawa untuk melihat anda punya invoice. Ia terpapar seperti mana gambar rajah di bawah ini. Anda hanya perlu klik button “Continue”.

Beli Shaklee Online

<

LANGKAH 4:
Anda akan dibawa untuk melihatpilihan pembayaran. Sekiranya anda ada akaun Paypal, maka bolehlah menggunakan akaun Paypal anda. Jika tiada, anda hanya perlu klik pada kotak merah iaitu “Pay with my credit card or debit card”. Lihat rajah di bawah.

bayar shaklee debit card credit card kredit paypal

<

LANGKAH 5:
Seterusnya anda perlu isi borang di bawah ini. Mudah sahaja. Untuk “Card Number” dan “Expiration Date”, datanya ada di depan Credit Card / Debit Card anda. Manakala “CSC” adalah tiga nombor terakhir di belakang Credit Card / Debit Card anda. Manakala “Billing Information” tu adalah hanya untuk memberitahu pihakk Paypal supaya menghantar invoice ke email anda sahaja. Tak perlu risau. Selepas siap semua tu, klik button “Review and Continue”.

 >

Langkah 6:
Akan keluar paparan berikut dan bolehlah klik button “Pay”. Anda akan dapat summary transaksi anda. Sila simpan dan print.

 

>

Langkah 7:
Isi borang pengesahan pembayaran anda seperti di bawah ini. Alamat yang anda isi di Paypal tadi adalah untuk pihak paypal menghantar invoice ke email. Sedangkan borang pengesahan ini adalah supaya saya boleh memproses barang Shaklee yang anda beli tadi ke alamat  rumah anda.

>

BORANG PENGESAHAN PEMBAYARAN

<

Ok, selesai pun sudah pembelian anda menggunakan Credit Card ataupun Debit Card. Senang jek kan? Ianya selamat kerana data yang anda masukkan tadi adalah encrypted dan tiada siapa yang boleh membacanya. Jika lihat URL Paypal pon, URL itu berwarna hijau dengan lambang mangga menunjukkan ia selamat dan sangat secure. Lambang mangga dan URL hijau tu sama macam yang ada pada URL Maybank dan mana-mana online banking di Malaysia ni. So, usah khuatir.

Kenapa kena bayar caj tambahan Credit Card ataupun Debit Card?

Ini kerana ia adalah caj pemprosesan yang dikenakan oleh Paypal kepada Credit Card ataupun Debit Card anda. Tak nak caj ini? Boleh jek, transfer jek kami direct guna CIMB ataupun Maybank. Heheheh. Tapi tak berapa valid la untuk customer oversea kan. Maka, anggaplah ia sebagai kos handling ya. Kerana saya hanya menerima amount harga barang yang saya jual sahaja.

>

>

 

 

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge