Beli Shaklee Online Ahli Makan Sendiri

Hari ini order, esok sampai dah ?. Khas untuk ahli Shaklee tak kira baru atau lama, cara pembelian Shaklee online yang mudah dan moden. Ecewah?

Ye betul tu. Biasanya, bila order sebelum pukul 3 pm hari bekerja, maka hari bekerja esoknya akan mula dapar parcel Shaklee masing-masing. Ini biasanya jika di kawasan bandar. Itu pon selalu terkejut sebab kadang Ahad pun diorang hantarkan Shaklee. Hahahahaaha?

<

Macam Mana Nak Order Shaklee Untuk Ahli Makan Sendiri?

<

Step #1 Log In Dengan Nombor ID masing-masing

Ingat lagi tak masa register ahli shaklee, kita ada terima email dan SMS dari Shaklee Nombor ID kita dan Password. Haa masukkan itu ke dalam informasi yang diperlukan dalam paparan ini. Jika tak ingat? Mudah sahaja, cek balik emel masa register dahulu. Jika emel pon tak ada? Mudah sahaja, call sahaja Shaklee Hotline di Tel: +603-5622 3188. Talian sentiasa ada penunggu dan akan sentiasa berjawab. Masuk Laman Web RASMI SHaklee ini >> https://www.shaklee2u.com.my/

Screenshot 2017-03-27 23.20.12

Masukkan Nombor ID Shaklee dan Password dan klik “Submit”

Akan muncul page Utama ini

Akan terpapar page ini.

>

>

Step #2 Klik pada Tab “Shopping”

Baca penjelasan mengenai order barang dan pengeposan. Jika setuju, maka klik “Agree” dan kemudian “Next” untuk memilih barangan yang ingin dibeli.

Screenshot 2017-03-27 23.45.26

Klik “Agree” dan Klik “Next”

>

>

Step #3 Masukkan info Penerima 

Masukkan nama penuh, alamat, nombor telefon dan email kita (bukan email penerima ya). Penerima juga boleh jadi customer kita. Pastikan poskod adalah betul. Kemudian klik “Confirm“.

Letakkan nama penerima dan alamat penerima beserta nombor telefon

Letakkan nama penerima dan alamat penerima beserta nombor telefon

>

>

Step #4 Pilih Barang Yang Ingin Dibeli 

Sebelah kiri ini adalah senarai barangan Shaklee yang boleh dibeli. Sebagai contoh, jika Vitamin C Plus dipilih, maka klik pada “Add to Shopping Cart“. Jika barang tersebut kehabisan stok, ia akan bertulis “Insuffient Quantity“.

Pilih Barang

Pilih Barang

Screenshot 2017-03-28 00.00.29

Klik pada “Add to Shopping Cart” dan teruskan pembelian jika mahu.

Akan keluar paparan ini. Boleh sambung membeli belah ataupon teruskan untuk pembayaran

Akan keluar paparan ini. Boleh sambung membeli belah ataupon teruskan “Submit” untuk pembayaran

>

>

Step #5 Pilih Kaedah Pembayaran

Pembayaran secara online ni sama ada menggunakan debit card @ credit card. Klik pada “Confirm Your Payment Method”.

Screenshot 2016-10-03 13.26.31

Klik “Confirm Payment Method”

Akan keluar popup seperti di bawah ini, untuk kita letakkan infomation credit card @ debit card kite. Jangan risau sebab perkhidmatan ini adalah secured. Ikut arahan betul-betul ya. Kemudian klik “Continue”.

Screenshot 2016-10-03 13.27.06

Klik “Continue”

Popup akan terpadam dan details semua akan keluar seperti di bawah ini untuk pengesahan alamat dan barang yang nak dibeli. Jika setuju, klik “Confirm Order“.

Screenshot 2016-10-03 13.27.27

Klik “Confirm Order”

>

>

Step #6 Sahkan Pemabayaran Dengan Kod Dari Bank Masing-masing

Maka ada keluar lah popup dari bank masing-masing meminta MSOS code dari debit card @ credit card masing-masing. Ala, sama macam kalau kita buat transaksi online, akan dapat TAC number masuk SMS kan? Haaa MSOS tu pon code macam tu la jugak. Klik “OK”.

Screenshot 2016-10-03 13.27.37

>

Step #7 Simpan Resit untuk rujukan masa hadapan

Resit hendaklah disimpan supaya jika ada sebarang masalah, boleh dijadikan rujukan. Ada sesetengah majikan juga menerima pembelian vitamin sebagai nilai yang boleh diclaim. Untunglaaaaahh?

Screenshot 2016-10-03 13.27.56

 

Macam mana? Mudah kan?

Sebab tu ramai betul jadi ahli shaklee makan sendiri. Klik-klik jek dah siap. Disebabkan pakai kad kredit, siap dapat point kad kredit lagi. Tapi lepas tu bayar balik ya kad kredit tu. Bersama-sama elakkan interest  ? ?.

Nak jadi ahli dengan saya?

Phone/message/wassap: 013-3355598 Farha

logo-whatsapp_600x184

<

error: Content is protected !!