Ramai bertanyakan cara kecutkan cyst dengan Gla Complex disebabkan memang ramai yang dah berjaya. Jom kita belajar dulu asas, bagaimana cyst ini terbentuk.

Pembentukan cyst dalam ovari atau nama lain dikenali sebagai encystations di dalam tubuh wanita sebenarnya tak asing lagi berlaku. Biasanya cyst ini dikesan ketika pemeriksaan kesihatan dilakukan oleh doktor. Biasa juga bila seseorang wanita itu mengalami period tak teratur dan masalah hormon lain barulah pemeriksaan dilakukan dan barulah kes seumpama ini dijumpai. Ada juga wanita yang rasa sakit di bahagian abdomen dan pinggang dan pelvic malah jika saiznya cukup besar, kesakitan akan lebih teruk. Rasanya lebih kepada burning sensation, ketakselesaan dan rasa bengkak membesar. Jika wanita itu sedang berovulasi (keluar telur), mungkin kesakitan juga akan bertambah. Rasa sakitnya boleh lah dibayangkan seprti mana sakitnya appendiks.

>

Bagaimana Cyst Terbentuk?

Biasanya cecair terkumpul di dalam kawasan dalam ovari dan boleh jadi ia muncul satu per satu dalam suatu masa, dan ada juga yang muncul banyak dalam satu masa. Biasanya saiz terbesar adalah bersaiz limau grapefruit. Semasa kitaran haid, wanita akan ovulasi iaitu mengeluarkan telur di bahagian ovari. Ia bermula dari pembentukan folikel dan telur akan dikeluarkan di akhir kitaran haid. Folikel yang tidak matang dan tidak menghasilkan telur biasanya akan membentuk cyst.

<

cara kecutkan cyst

Lihat bagaimana ovulation berlaku di mana telur dikeluarkan dari folikel. Bila mana folikel yang membesar itu tidak matang, maka cyst berlaku.

><

Punca berlakunya cyst

Kurangnya pengambilan fiber dan serat dalam diet pemakanan harian juga dikatakan penyebabkan berlakunya cyst. Lebih-lebih lagi diet yang mengandungi banyak lemak tepu dan juga produk karbohidrat ringkas seperti tepung putih, pasta, daging merah dan nasi. Ia menyebabkan ketakseimbangan hormon dalam badan dan menyebabkan selalu berlakunya ovarian cyst ini. Hati yang tidak berfungsi dengan baik juga menjadi salah satu punca proses detox tidak berlaku dengan optimum. Ini menjadikan hormon tak regulate dengan baik.

<

Vitamin Untuk Kecutkan Cyst

Badan kita sebenarnya mampu untuk regulate balik hormon sekiranya diet dan pemakanan diambil dengan betul. Antara supplemen dan vitamin yang mampu untuk menghalang pembentukan dan kecutkan cyst adalah, Vitamin E, GLA, dan Vitamin C. Gamma-linolenic acid (GLA) adalah asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh, jadi ia perlu diambil dalam pemakanan dan diet harian sebagai makanan tambahan. Ia boleh didapati di dalam minyak sayuran seperti minyak bunga evening primrose, minyak bunga borage dan juga flaxseed. Sifat antiradang dan anti bengkak compound prostaglandins dari GLA ini jika digabungkan bersama Vitamin C yang mengandungi bioflavanoids, sangat memainkan peranan penting untuk mengoptimumkan fungsi estrogen dalam badan. Makanan yang kaya dengan beta-carotene juga membantu mengekalkan kesihatan dan fungsi ovari. 

Vitamin Untuk Kecutkan Cyst

<

Testimonial Kecutkan Cyst Dengan Vitamin Shaklee

kecutkan cyst dengan Shaklee 2a

<

<

kecutkan cyst dengan Shaklee 2a

>

>kecutkan cyst dengan Shaklee 2a

>

.kecutkan cyst dengan Shaklee 2a

>

>

kecutkan cyst dengan Shaklee 6a

>

>kecutkan cyst dengan Shaklee 2a

<

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!