Atasi Masalah Keguguran Rambut Dengan Shaklee

Baru-baru ni ramai pula bertanya macam mana cara untuk atasi masalah keguguran rambut. Well, siapa tak tension rumah bersih, tapi kalau diamati banyak rupenye rambut bersepah sana sini. Malah ada seorang customer saya sampai tak berani nak pakai tudung sebab rambuntnya jadi rosak dan gugur akibat terperam. Rambut pon setiap orang ada mempunyai tahap kekuatan yang berbeza. Video di bawah ini, betul-betul sama dengan pengalaman saya dahulu. Sampaikan suami asyik tegur, betapa banyaknya rambut yang berada di lantai.

Masa saya berhenti makan Shaklee haritu (beberapa bulan jugak), memang suami agak bising sebab punyalah banyak rambut saya gugur. Banyak betul. Sampai kena hari-hari sapu. Alhamdulillah, sekarang tidak lagi. Sekarang seminggu tak sapu pun takpe. :mrgreen:

Basically masalah keguguran rambut boleh diatasi dari luaran dan dalaman ya. Kalau memang nak betul-betul intensif care sebab kulit rambut bermasalah seperti berkerak, berkelemumur dan berkuping, rawatan luar dan dalam amat penting. Kalau setakat rambut gugur ala2 sepoi2 bahasa, dalam sahaja mungkin memadai. Tapi bergantung juga pada individu ya.

Di Shaklee, kami ada beberapa option. Bukan lah nak cekik darah customer pun. Customer berhak memilih mana-mana yang rasanya sesuai untuk mereka. Lagipun rambut customer kan? Tentulah mereka lebih tau berbanding kami yang menjual ni. Heheheheh.

>

Untuk Vitamin Sebagai Rawatan Masalah Keguguran Rambut dari Dalam

Saya syorkan mengikut budget ya. Kami pon pengguna juga. So tau sesetengah orang nak kan instant result. Tapi ramai pulok yang lupa instant result tentulah datang dengan instant-kosongkan-poket. Hahahah. Barang baik tentulah harganya juga baik kan?  8) Berikut adalah senarai vitamin yang membantu mengatasi maslaah rambut ya (mengikut ranking):

Ranking BudgetVitaminKebaikan
Ekonomi

Zinc Complex 120 biji (4 bulan)

RM 33.75

Memang diketahui kekurangan zinc dalam diet akan melemahkan rambut dan menyebabkan masalah keguguran rambut. Average 25 mg ke 50 mg zinc diperlukan setiap hari untuk atasi masalah ini. Ops, jangan risau, meskipun Zinc Complex Shaklee membekalkan 15 mg Zinc setiap tablet, jangan lupa juga yang kita ada makan makanan seperti produk tenusu, bijirin, dan tiram. So, tak perlu pon telan pil sampai nak cukup 50 mg tu :lol:
Energizing Soy Protein (2 bulan)

RM 150.00

Protein soya pun membantu menguatkan rambut. Keratin iaitu blok binaan asas rambut, adalah protein yang dibentuk oleh gabungan daripada 18 asid amino. protein soya mengandungi asid amino yang mencukupi untuk memenuhi keperluan biologi jika diambil dalam dosage yang disyorkan. Protein yang berkualiti tinggi dalam soya membantu pertumbuhan rambut tanpa perlu bimbang kandungan kolestrol dan lemak tepu yang terdapat dalam protein dari haiwan. Dan lebih menggembirakan lagi, ia juga mambantu memperbaiki sel-sel kulit anda juga~! Best!
Premium

Shaklee Collagen Powder

RM 298.00

Kolagen adalah komponen utama dalam pertumbuhan rambut, kerana ia melawan radikal bebas yang boleh menjejaskan tekstur, pertumbuhan dan ketebalan rambut kita. Bukan itu sahaja, Kolagen juga menguatkan rambut dan meningkatkan diameter helaian rambut individu, menjadikan rambut lebih sihat dan lebih kukuh!

 

JK Niaga Beli Sekarang

Untuk  Rawatan Masalah Keguguran Rambut Secara Luaran (SILA KLIK SINI)

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

3 comments

  1. asslm……sy pengguna barangan vitamin shaklee….boleh tak saya baj makan collegen jenama lain dengan vitamin shaklee..???????????/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge