Antioksidan Membantu Menjadi Penawar Kencing Manis?

Pesakit kencing manis yang mengamalkan pemakanan yang kaya dengan antioksidan seperti Vitamin C dan Vitamin E mungkin dapat mengurangkan risiko-risiko komplikasi kencing manis seperti amputasi (pemotongan organ tubuh badan), buta dan komplikasi mata, serta kegagalan buah pinggang.

Penghidap kencing manis yang telah pun menunjukkan tanda-tanda komplikasi biasanya mempunyai kadar antioksidan yang sangat sedikit dalam tubuh badan mereka. Paras gula dalam darah sangat berkait rapat dengan kandungan antioksidan dalam tubuh. Semakin kurang antioksidan, semakin tinggi kadar gula dalam darah.

Oleh itu, pengambilan antioksidan amat penting supaya risiko untuk komplikasi kencing manis itu dapat dikurangkan sekaligus menjadikan vivix sesuai dijadikan ikhtiar sebagai penawar kencing manis. Ini kerana antioksidan boleh meneutralkan radikal-radikal bebas yang merosakkan sel-sel tubuh badan. Radikal bebas adalah sangat reaktif, lebih-lebih lagi jika tubuh sering terdedah kepada sumber-sumber yang mudarat seperti merokok atau pun bekerja di dalam persekitaran yang merbahaya seperti kilang racun dan bahan kimia.

Dalam rangkaian produk Shaklee, kami ada supplement antioksidan yang bermutu tinggi. Paling murang adalah Vitamin C, kemudian Vitamin E dan yang paling premium adalah Vivix yang kaya dengan polifenol.

✐ Bagaimana Vivix bertindak?
Vivix bertindak dalam 3 cara:

  1. Mempertahankan dan memperbaiki sel (cell defense and repair)
  2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy) – Mithochonria adalah membrane di dalam sel tubuh kita. Semakin banyak Mithochrondia, semakin bagus.
  3. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

Vivix merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia pada tahun 2011. Vivix™ adalah minuman campuran tumbuh-tumbuhan, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan Polyphenol.

>

✐ Apa itu Polyphenol?

  1. Polyphenols ni adalah jenis mikronutrien yang banyak dalam diet kita.
  2. Polyphenols adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan kuat dan sel anti-penuaan semulajadi.
  3. Polyphenol ini terbukti berperanan penting dalam mencegah penyakit-penyakit degeneratif iaitu penyakit yang melibatkan tisu dan kemerosotan fungsi organ. Contoh penyakit degeneratif adalah seperti kanser dan penyakit kardiovaskular. Kebaikan dan kesan makanan jenis Polyphenol adalah bergantung kepada pada kuantiti yang digunakan dan juga pada kadar penyerapan polifenol tersebut.

Antara makanan yang tinggi kandungan polyphenol adalah termasuk buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan kekacang, dan makanan yang segar.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

 

error: Content is protected !!