Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee Yang Anda Perlu Tahu

Masih ragu-ragu dan inginkan lebih kepastian mengenai ‘Advanced Join Health Tablet(AJHT) Shaklee? Rata-rata ramai yang dah tahu mengenai kewujudan AJTH dalam pasaran. AJHT boleh dikatakan produk yang unik dalam pasaran Malaysia dan sebab tu mendapat sambutan yang sangat menggalakkan. Terdapat beberapa soalan yang sering diajukan dan saya jadikan ia sebagai ‘Frequently Asked Question’ (FAQ) supaya mudah untuk dijadikan rujukan pada sesiapa yang ingin mendapatkan maklumat mengenai AJHT ni. Berikut adalah soalan-soalan FAQ yang sering di tanya beserta jawapan.

<

Advanced Joint Health Tablet

<

S1: Apakah itu Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee?

AJHT Shaklee adalah formula yang merangkumi bahan sangat efektif yang telah terbukti untuk memberi sokongan dari segi mobiliti, fleksibiliti dan sendi yang berfungsi dengan baik. AJHT Shaklee diperbuat dengan bahan yang memberi kesan dan fungsi yang cepat untuk menyediakan sokongan nutrisi kepada sendi-sendi.

>

S2: Siapa yang akan mendapat faedah dengan mengambil AJHT Shaklee?

Lelaki dan wanita dewasa yang mencari produk semulajadi bagi memberi kesihatan kepada sendi mereka. Lelaki dan wanita muda yang menjalani gaya hidup yang aktif juga sesuai mengambil AJHT sebagai salah satu suplemen bagi mengekalkan kesihatan sendi dan sebagai pencegahan awal dari sebarang penyakit berkaitan sendi dari usia muda.

>

S3: Apakah itu ekstrak jagung?

Ekstrak jagung secara semulajadi mempunyai kandungan glukosamin yang tinggi iaitu gula amino dan kunci kepada pembinaan komponen ‘proteoglycans’. Ini digunakan untuk membuat tulang rawan dan cecair pelincir pada sendi. Bahan yang mengandungi glukosamin juga boleh dijumpai di tendon dan ligamen. Ekstrak jagung membantu meningkatkan ‘pelapik’ sendi dan membantu mengekalkan tulang rawan untuk kesihatan sendi jangka masa panjang.

>

S4: Apakah itu ‘Boswellia’?

Boswellia adalah resin (bahan melekit) gusi daripada pokok Boswella serrata. Baham aktif utama ekstrak Boswellia  serrata adalah asid boswelik yang bertindak sebagai anti radang.

<

S5: Apa yang membuatkan ekstrak Boswellia pada AJHT Shaklee sangat istimewa?

Ekstrak Boswellia yang digunakan dalam AJHT Shaklee bukana sahaja mengandungi asid Boswelik berkepekatan tinggi, tapi juga mengandungi juzuk/sel semulajadi lain yang diambil dari resin Boswellia di mana secara sinergi dapat memberi efektif yang lebi baik berbanding jika hanya menggunakan asid Boswelik semata-mata. Tamabahan, ekstrak Boswellia secara khusus telah menunjukkan yang ia dapat membantu menyokong secara nutrisi keselesaan sendi yang lebih baik berbanding jika hanya menggunakan asid Boswelik sahaja walaupun dengan kepekatan yang lebih tinggi.

<

S6: Bolehkah saya mengambil AJHT Shaklee bersama Ostematrix Shaklee dalam masa yang sama?

Boleh. Tiada sebab anda tidak boleh ambil kedua-dua produk sekaligus untuk menyokong kesihatan sendi anda. Lebih bagus jika ditambah dengan Collagen Powder Shaklee serta Vivix Shaklee untuk mendapatkan kelebihan AJHT Shaklee dengan lebih optimum.

<

S7: Bilakah seharusnya saya mengambil AJHT Shaklee dan berapa jumlah yang patut diambil?

Untuk kesan yang terbaik, ambil seperti yang dicadangakan iaitu dua tablet sehari selepas makan.

<

S8: Mengapakah produk ni tidak terkandung ‘chondroitin sulfate’ (supplemen osteoporosis) ?

AJHT Shaklee tidak mengandungi chondroitin kerana bahan ini tidak menyerap dengan baik jika diambil secara oral. Kajian yang terbaru menunjukkan chondroitin juga boleh memberi kesan negatif kepada penyerapan ekstrak jagung dan glukosamin yang secara semulajadi sumber yang mudah menyerap dengan sendiri.

<

S9: Mengapa produk ni mengandungi vitamin C?

AJHT Shaklee dapat memberi 100% nilai harian vitamin C kerana ia adalah nutrien yang diperlukan untuk sintesis kolagen. Kolagen adalah komponen sendi rawan dan juga tisu-tisu penghubung dalam badan.

<

S10: Mengapa produk ini mengandungi ‘trace mineral’ iaitu zink, tembaga dan mangan?

AJHT Shaklee memberi 10% nilai harian trace mineral zink, tembaga dan mangan, iaitu faktor bersama untuk enzim yang membina kolagen dan ‘glycosaminoglycans’.

<

S11: Adakah AJHT Shaklee sesuai untuk vegetarrian?

Ya, sesuai.

Setakat ni sahaja soalan-soalan FAQ. Jika anda masih ada kemusykilan yang tiada dalam FAQ boleh bertanya melalui ruangan komen. Untuk lebih maklumat mengenai AJHT Shaklee boleh pergi ke artikel-artikel berkenaan seperti yang berikut:

Advanced Joint Health Tablet

BACAAN LANJUT TENTANG AJHT

 

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee

>

 

error: Content is protected !!