Rasa macam badan kurang bertenaga? Rasa macam kesihatan tak berapa stabil? Rasa macam asyik nak tidur je di pejabat?

Mungkin anda perlukan vitamin yang sesuai dengan anda. Tapi, berhati-hati dalam memilih vitamin yang terdapat di pasaran.

Siapa Farha IbuCergas?

Saya dahulu tak percaya vitamin sebagai makanan tambahan

Saya sendiri akan beri testimonial berkenaan vitamin Shaklee ni atas pengalaman saya sendiri. Memang tak tipu. Semua benar belaka. Sebenarnya sedari kecil saya memang tak percaya langsung bab-bab pengambilan vitamin dan supplemen ni. Membazir saya kata. Asalkan makan cukup, insyaAllah lah takde masalah punya.

Pengedar Shaklee Shah Alam Set Bersalin Shaklee Harga Set Bersalin Shaklee Pengedar Vivix Shaklee 0133355598 beli set bersalin shaklee

Pengedar Shaklee Shah Alam Set Bersalin Shaklee Harga Set Bersalin Shaklee Pengedar Vivix Shaklee 0133355598

Ketika saya mengandung, saya jarang ambil susu sebagai sumber kalsium saya. Saya benci susu. Kejang kaki pada lewat kehamilan saya, tidak saya pandang endah. Tetapi bila Iman lahir, saya didiagnosis sebagai calcium deficiency yang amat kritikal sehingga menggendong bayi berumur 2 bulan adalah bagaikan amat berat bagi saya. Pergelangan tangan saya terasa bagai renjatan elektrik bila mengangkat benda berat, termasuk anak sendiri. Sejak itu, saya diberi high dose calcium oleh doktor. Apabila tulang saya kembali pulih, saya memang takkan pernah tertinggal dari mengambil vitamin kalsium sebagai tambahan. Ini lah yang membuka mata saya tentang kepentingan vitamin sebagai makanan tambahan.

Pada awal-awal kelahiran Iman, bila masuk bekerja, saya terasa letih yang amat sangat. Bayangkanlah, saya bangun pagi jam 5 @ 530 pg menyediakan sarapan seisi keluarga. Petang sampai ke rumah jam 7 ptg. Saya memang keletihan yang melampau, menyebabkan saya sering terlena seawal jam 9 malam. Selepas ambil Shaklee Breastfeeding Set, saya boleh tidur pukul 12 tengah malam. Siap boleh update blog lagi. Awal-awal kelahiran Iman, blog ni tak wujud pun. Macam mana nak wujudkan blog masa tu, lipat kain pun tak tersempat. Dengan Shaklee Breastfeeding Set, semua house chores selesai tau.

Effect Shaklee pada Immun Sistem saya, Saya lebih sihat, kurang demam.  

Sebelum saya mengambil Shaklee Breastfeeding Set, tiap-tiap bulan saya demam. Bayangkanlah, tiap-tiap bulan mesti ada MC sebab demam. Mula-mula memanglah ok. Lama-lama macam trend la pulak, tiap-tiap bulan demam. Adala sikit dapat teguran dari big boss. Teguran prihatin dan berhemah. Hihi. Yelah, siapa kot tahan kan kalau asyik demam saja. Tetapi Alhamdulillah setelah ambil Shaklee Breastfeeding Set, saya tidak demam selama 6 bulan! Kemudian pernah demam sekali, itu pun mengambil masa 1 hari sahaja. Kalau tak, 3 hari confirm, siap pakej dengan selsema dan sakit tekak batuk teruk. Kini kadang kala saya ada juga batuk dan selsema akibat jangkitan rakan-rakan di office, tapi tidak demam. Yang paling saya syukur sekali ialah, bila sahaja saya mengalami kesemua symptom-symptom demam @ selsema @ batuk dan pakej-pakej seangkatan dengannya, Cik Iman tetap kekal sihat ceria tidak pernah demam langsung. Subhanallah! Berkat susu yang berkhasiat serta doa yang tidak putus2. Alhamdulillah.

Kini, saya menyarankan mama saya makan Shaklee Ostematrix. Hehe. Alhamdulillah, sakit kaki mak memang sangat berkurangan sejak pengambilan vitamin sebagai makanan tambahannya. Malah kawan-kawan seusia mak saya juga kini secara konsisten mengambil vitamin Shaklee sebagai makanan tambahan mereka dan ternyata mereka sangat berpuas hati dengan produk Vitamin Shaklee ini. Alhamdulillah.

Sampai hari ni, saya bersyukur kepada Allah kerana diberi peluang mencuba produk Shaklee. Demi anak, saya beranjak dari seorang yang begitu skeptikal terhadap vitamin, kepada seorang yang benar-benar mementingkan kesihatan. Jika saya tidak berani mengambil risiko mencuba Shaklee dua tahun lepas, hampir pasti saya takkan bertenaga seperti hari ini. Silap-silap kena buang kerja sebab asyik nak tidur je waktu pejabat.

Perjalanan Saya Dalam Business Shaklee

Alhamdulillah 2010 mendaftar sebagai ahli makan sendiri untuk vitamin Shaklee ni, akhir 2013 saya menagmbil keputusan untuk serious menjalankan perniagaan dalam Shaklee.

Disebabkan saya masih berkerja, maka saya menjalankan Bisnes Shaklee ni secara Part Time sehingga kini, Namun ia langsung tak menjadikan halangan untuk saya berjaya dan terus menempah nama dalam bisnes Shaklee.

 

 

 

E-Book FREE Tips Survival Berniaga Meskipun Masih Bekerja Fulltime

Adalah menjadi harapan saya agar setiap pembeli Shaklee  mendapatkan maklumat secukup-cukupnya bagi mengelakkan sebarang kekeliruan. Namun, jika anda tak jumpa maklumat yang diingini dalam blog/laman web ini, sila hubungi saya DI SINI. InsyaAllah akan saya balas dalam masa kurang 24-jam.

>

>

*p/s: Komen & feedback tentang produk mahupun blog/laman web ini  sangat-sangat dialukan. Anda boleh menghubungi saya melalui pesanan emel DI SINI.

***p/s: Jika anda berminat untuk menjadi  ahli Shaklee (untuk promosi yang lebih istimewa) dan ingin bekerjasama dengan  saya, juga hubungi saya DI  SINI.

Pengedar Shaklee Shah Alam, Pengedar Vivix Shaklee Shah Alam, Pengedar Produk Shaklee, Jadi Ahli Shaklee, Mana Nak beli Vivix Shah Alam

 

Saya pengedar Shaklee di kawasan Shah Alam (Seksyen 6, 8, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 27, Meru, Kapar, Shah Alam, Cyberjaya) yang Sah  Nama: Farha @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone: 013-3355598

error: Content is protected !!