Anda Mencari Cara Kurangkan Selera Makan?

Ramai yang cuba berdiet akan cuba kurangkan ambil nasik dan gula. Tapi, tak ramai yang berjaya. Lapar pada nasik! Lapar pada roti! Menggigil tak dapat makan nasik! Maklumlah, dah selama membesar ni memang nasik adalah makanan ruji, nak tinggalkan makan tu memang jenuh dan rasa tak mampu. Kalau nekad sekalipon, bertahan 2, 3 hari tapi lepas tu ke laut balik laaa diet tu.

<

Sedangkan kalau buat betul-betul, memang insyaAllah boleh sangat turun berat tu.

Saya nak kongsikan makanan yang boleh dimakan untuk kurang rasa nak makan. Erti kata lain, makanan yang boleh kurangkan selera makan yang lain. Sebenarnya ia adalah supplement, vitamin atau nutrisi yang diperlukan oleh badan, yang mana bila nutrisi dalam badan kita lengkap, kita takkan rasa nak makan sangat.

<

Vitamin Kurangkan Selera Makan #1 : Vitamin B Complex

Bila badan kita tak mnggunakan karbohidrat dengan optimum, ia akan menjadikan badan kita rasa nak lagi dan lagi makan lebih banyak karbohidrat. Vitamin B Complex sangat membantu untuk metaboisma kan karbohirat supaya karbohidrat yang kita ambil tu digunakan sepenuhnya. (Rujukan: Vitamin B Complex Shaklee)

<

Vitamin Kurangkan Selera Makan #2 : Resveratrol

Resveratrol adalah bahan utama yang ada dalam red wine dan buah anggur. Resveratrol mampu meningkatkan keupayaan insulin untuk bertindak lebih baik. Dalam erti kata lain, badan kita mampu untuk lebih menukarkan glucose ke pada otot tisu untuk dijadikan sebagai tenaga. Untuk meningkatkan daya sensitivity insulin, lebih kurang 100 mg resveratrol diperlukan dalam sehari. (Rujukan: Vivix Shaklee mengandungi Resveratrol)

<

Vitamin Kurangkan Selera Makan #3 : CoEnzymeQ10

CoEnzymeQ10 juga dikenali sebagai ubiquinone. Ia merupakan bahan utama dalam sel badan kita yang membekalkan tenaga kepada mitochondria, yang mana sangat penting untuk badan kita menggunakan karbohidrate yang ada. Dosage CoEnzymeQ10 yang dicadangkan adalah sebanyak 80 – 300 mg sehari. (Rujukan: CoQHealth Shaklee)

<

Vitamin Kurangkan Selera Makan #4 : Minyak Ikan Omega 3

Sama seperti Resveratrol, minyak ikan yang berkualiti tinggi sememangnya boleh menjadikan kita rasa kurang lapar. Ia juga membantu untuk merangsang insulin supaya bekerja dengan lebih baik. Pastikan ia dalam bentuk triglyceride. Meskipon ia jauh lebih mahal, tetapi ia diserap dengan lebih optimum berbanding minyak ikan dalam bentuk “ethyl ester”. (Rujukan: Omegaguard Shaklee)

Percaya atau Tidak OmegaGuard selain berfungsi membakar LEMAK iai juga berfungsi mengawal selera makan. Asid Lemak OMEGA-3 merupakan asid lemak yang penting tetapi tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan. Apabila seseorang itu mengambil Omega-3 akan berlaku tidak balas dengan meningkatkan lagi Hormon Leptin. Hormon Leptin ini akan bertindak dengan menghantar isyarat ke otak mengatakan bahawa nbadan kita masih kenyang. Secara tidak langsung kita akan mrengambil hidangan dalam kuantiti yang sedikit selain meningkatkan lagi hormon tiroid (meningkatkan kadar metabolisme). Jika badan kita kekurangan Hormon Leptin ini sebaliknya berlaku – kita akan lapar, dan akan makan dengan kuantiti yang banyak.

 

Kesimpulan:

Itulah sebahagian Vitamin dan supplement yang boleh diambil untuk kurangkan selera makan. Bukannya bunuh rasa nak makan tu, tapi menjadikan kita rasa kenyang tu lebih lama sebab fungsi-fungsi seperti yang dinyatakan di atas.

Selain dari berdiet, dengan memenuhkan kriteria dan kandungan nutrisi yang diperlukan tubuh, insyaAllah, takdelah nak melantak sangat. Selepas itu, kita boleh plan balik sessi diet kita dari segi menu dan aktiviti fizikal yang sihat.

<

Testimonial Vitamin Kurangkan Selera Makan

Omegaguard Kurangkan Selera Makan

<

Omegaguard Kurangkan Selera Makan

<

Omegaguard Kurangkan Selera Makan

<

 

<

Vitamin Untuk Kurangkan Rasa Nak Makan Lapar Shaklee

>

>

Promosi Vivix Shaklee Klik Di Sini Harga Vivix Shaklee Beli Vivix Shaklee

Cara Beli Vivix Shaklee (KLIK SINI)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar Shaklee sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE dan SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee. “Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga!Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook” 

error: Content is protected !!