Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~!

Macam Mana Nak Kurangkan Nafsu Makan?

Kurangkan Nafsu Makan kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! cara kawal nafsu makan anda

Cakap pasal nak kurus ni, memang rumit. Hanya orang yang pernah gemok boleh paham macam mana perasaaan rasa nak kurus. Hanya orang yang pernah ada jerawat tahu macam mana gilanya kita nak hilangkan jerawat. Kan? :lol: kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! icon lol (i feel u bebeh).

Secara generalnya, untuk kurus, anda kene buat semua ini. Kerana semua ini akan boleh kurangkan berat badan anda (cepat atau lambat, itu belakang kira,tapi ia sangat effective)

  1. Kurangkan pengambilan karbohidrat dalam makanan
  2. Kurangkan rasa nak makan di waktu malam
  3. Makan supplemen dan vitamin yang boleh kurangkan rasa anda nak makan

>

Haa, saya nak ulas yang nombor 3 tu la kat entry kali ni.  Kalau ada soalan, boleh la tinggalkan di ruangan komen di bawah ini. Perlu diingat, nasihat yang saya berikan adalah bukannya nasihat daripada pegai perubatan ya. Ia adalah fakta umum yang bermanfaat yang boleh dikongsi bersama.:D kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! icon biggrin

Kurangkan Nafsu Makan kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! stop eating sign

>

Vitamin Untuk Tingkatkan Metabolisme – Vitamin B

Karbohidrat yang kita makan dan yang tidak digunakan sepenuhnya oleh badan sebagai tenaga akan membuatkan badan kita kata ia perlukan lagi karbohidrat sebagai tenaga. jadi, kita perlukan Vitamin B yang mencukupi supaya kesemua karbohidrat yang kita makan diubah menjadi tenaga yang kita perlukan. B complex terdiri daripada Vitamin B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantothenic Acid), B6 (Pyridoxine), Biotin, B12 (asid folik), kesemua ini sangat memainkan perananan penting dalam metabolisma badan.

<

Vitamin Untuk Meningkatkan Penghasilan Insulin – Resveratrol

Resveratrol terkenal dalam wine merah dan di dalam anggur yang mana sememangnya mampu meningkatkan kualiti sel tubuh, ia juga sangat membantu tubuh meningkatkan sensitiviti dalam menghasilkan insulin, iaitu menukarkan glucose (gula) dalam badan kepada tenaga untuk digunakan. Jadi untuk tingkatkan penghasilan insulin ni kepada tahap yang optimum, dianggarkan kita memerlukan lebih kurang sebanyak 100 mg resveratrol setiap hari. Sebab itu lah resveratrol sangat baik kepada pesakit kencing manis. Boleh baca sini bagaimana resveratrol membantu pesakit kencing manis >> Mengawal Kencing Manis dengan Vivix Shaklee

logo-whatsapp_600x184 kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! logo whatsapp

>

Vitamin Untuk Tingkatkan Tenaga Mitokondria – CoEnzymeQ10

CoEnzymeQ10 juga dikenali sebagai Ubiquinone. Ia merupakan komponen sel yang boleh menghasilkan tenaga kepada sel mitokondria (sel dalam badan) yang meningkatkan lagi penghasilan tenaga. Senang cakap ia bertindak sebagai bateri yang memberi tenaga pada sel badan. Sekiranya penghasilan tenaga tu optimum, badan kita takkan craving for food sangat dan kita takkan rasa lapar sangat sebab sel badan kita masih ada banyak lagi tenaga yang dijanakan oleh CoEnzymeQ10 ini. So kalau rasa tak nak cepat laparm,  kita dicadangkan untuk ambil dosage CoEnzymeQ10 kira-kira 80-300mg setiap hari.

logo-whatsapp_600x184 kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! logo whatsapp

>

Vitamin Yang Menjadikan Rasa Kenyang Lama – Minyak Ikan 

Minyak Ikan. Sama seperti resveratrol, cara bahawa minyak ikan yang berkualiti tinggi akan membantu dengan selera atau rasa nak makan sebab ia juga  membantu meningkatkan sensitiviti insulin dalam badan kita. Insulin tukar glucose kepada tenaga, sel badan banyak tenaga, maka kita takkan cepat penat dan hilang tenaga, menyebabkan kita rasa lambat lapar. Sebab tulah pilihlah minyak ikan yang berkualiti tinggi seperti Omegaguard Shaklee.

logo-whatsapp_600x184 kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! logo whatsapp

So macam mana? Ambillan vitamin di atas dan anda akan rasa tak nak makan sangat malah takkan rasa lapar sangat sebab badan anda akan bekalkan tenaga yang optimum kepada sel anda hanya dengan makanan biasa yang anda ambil.

Jika anda mempunyai soalan, hanya meninggalkan mereka di bawah dalam bahagian komen, dan juga pastikan anda menyemak artikel-artikel lain di bawah :D kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! icon biggrin

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee kurangkan nafsu makan Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~! Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: