Vitamin Untuk Lelaki – Apa Lelaki Perlu Tau?

2 comments

in Set Vitamin Untuk Lelaki

Asyik bercerita  tentang Vitamin Untuk Ibu Bersalin lah, Vitamin Untuk Ibu Menyusu lah, Vitamin Untuk Wanita lah, sampai terlupa bahawa lelaki pun manusia jugak. Lelaki pun makan jugak, lelaki pun perlu nutrisi jugak. Asyik-asyik kite jek nak sihat kan? Lupe yang sang suami hero kite tu pon perlu kuat juga. :mrgreen: {focus_keyword} Vitamin Untuk Lelaki - Apa Lelaki Perlu Tau?  icon mrgreen Barulah boleh melindungi kita nanti. Hohoh.

vitamin untuk lelaki {focus_keyword} Vitamin Untuk Lelaki - Apa Lelaki Perlu Tau?  man close up nose eyes1

Tapi memang tersangat lah super duper paham berapa ramai sangat lah lelaki yang nak makan vitamin kan? Paling-paling rajin pon kalau si isteri yang sediakan semua tu, suami tinggal telan jek. Hehehehe.

So isteri-isteri, nak tau apa vitamin untuk lelaki kacak anda? Tak tahu mana yang sesuai? Jom kite tengok :D {focus_keyword} Vitamin Untuk Lelaki - Apa Lelaki Perlu Tau?  icon biggrin

Vitamin / Suplemen Kebaikan Kepada Lelaki Hero Anda Cadangan Vitamin Shaklee untuk Lelaki Sumber Dari Diet Harian
Boron Lelaki dengan pengambilan boron yang mencukupi mempunyai 96% kurang berisiko untuk menghidap kanser prostat berbanding lelaki yang kekurangan kandungan boron (Ops, ia tidak melawan kanser, cuma mengurangkan risiko terkena kanser prostat 8) {focus_keyword} Vitamin Untuk Lelaki - Apa Lelaki Perlu Tau?  icon cool). USDA mencadangkan sehingga 3 mg sehari boron untuk kesihatan prostat yang baik. Bukan itu sahaja, boron juga membantu untuk meningkatkan keupayaan daya ingatan otak dan penumpuan.   Vitalea Multivitamin membekalkan 0.5mg Boron dalam setiap tablet  Kismis dan Kacang Badam
Kalsium Kalsium amat membantu dalam pengurangan berat badan dan menguatkan tulang. Tetapi kebanyakan lelaki memang tak mengambil kalsium secukupnya dari diet harian. Ostematrix mengandungi 250 mg kalsium per tablet Sayuran hijau seperti brokoli, bok choy, badam, avocado, bendi, bayam, susu dan keju
Chromium Ia juga dikenali sebagai suplemen dan vitamin yang penting untuk body builder. Tetapi sekiranya anda overweight dan pulak mempunyai sejarah diabetes dalam keluarga, pengambilan chromium adalah amat penting untuk mengekalkan tahap insulin dalam darah. 35 mcg chromium sehari dicadangkan kepada lelaki dalam golongan ini ya. Oh, sekiranya anda sudah pun menghidap diabetes, chromium intake seharusnya ditingkatkan kepada 200 mcg sehari ya. Vitalea Multivitamin membekalkan 60 mcg chromium dalam setiap tablet Bawang, tomato, tiram, bijirin dan kentang
Asid Folik Folik asid membantu mengelakkan Alzheimer. Asid folik membantu mencegah arteri daripada tersumbat dan meningkatkan aliran darah ke otak dengan mengekalkan tahap homocysteine, asid amino yang boleh meningkatkan risiko pembekuan darah. Paras homosistein yang tinggi dikaitkan dengan tanda-tanda amaran awal Alzheimer, seperti demensia dan kehilangan ingatan. Penyelidik di Sweden mendapati bahawa salah satu punca pesakit Alzheimer adalah kekurangan asid folik. B complex dan Vitalea Multivitamin membekalkan 200 mcg chromium dalam setiap tablet Buah-buahan citrus, roti yang diperkayakan, dan bijirin
Omega 3 Omega 3 bagus untuk melindungi jantung. Asid lemak Omega 3 asid lemak membantu mengekalkan tekanan darah dan paras trigliserida yang rendah dan serta mengurangkan denyutan jantung yang terlalu laju. Omega 3 membantu mengurangkan risiko pembekuan dan arteri disekat dan melancarkan aliran darah dalam jantung. Kajian menunjukkan bahawa lelaki omega-3 mencukupi mempunyai risiko yang rendah untuk mati dengan penyakit jantung. Wallahualam. Omega Guard mengandungi 330 mg asid lemak omega 3 dalam setiap kapsul Flaxseed, walnut, salmon, soya, udang, taufu
Selenium Selenium membantu melawan kanser.  Ia secara amnya memaksa sel-sel kanser untuk termusnah dengan sendiri. Pengambilan selenium yang dicadangkan (20 – 70 mcg) berkesan untuk menurunkan risiko kanser prostat, kolon, dan paru-paru. Upper limit (UL) adalah 400 mcg sehari untuk lelaki dan wanita. 65 mcg selenium dalam Vitamin E Complex Shaklee dan 35 mcg selenium dalam Vitalea Multivitamin Sardin, udang, salmon, ikan kod, dan tuna
Vitamin E Melambatkan proses penuaan.  Vitamin E adalah salah satu antioksidan yang paling mujarab. Vitamin E boleh membantu mengurangkan risiko penyakit mata tertentu, penyakit jantung, kanser, penyakit Alzheimer. Kajian menunjukkan ia juga mengurangkan kerosakan otot selepas senaman. UL bagi vitamin E adalah 1000 mg sehari (atau 1,500 IU  vitamin E in the form of alpha-tocopherol) 322 mcg Vitamin E (400 IU alpha-tocopherol) dalam Vitamin E Complex Shaklee Bayam, asparagus, badam, tomato, brokoli, betik dan sebagainya
Zinc Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda daripada organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yangs erius boleh menyebabkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan yang cepat dan keguguran rambut. Oleh yang demikian, kuanti zinc yang mencukupi amat perlu sedari remaja sehingga ke hari tua. Dosage dicadangkan adalah 15 mg. Zinc Complex Shaklee mengandungi 15 mg zinc setiap tablet dan Vitalea Multivitamin mengandungi  7.5 mg zinc setiap tablet Tiram (Oyster), Dark Chocolate and Cocoa Powder, Toasted Wheat Germ

So isteri budiman yang mahukan suami anda sihat, yakin ke diet harian suami anda tu mencukupi untuk semua nutrisi yang hero anda perlukan? Oh perlu diingat ya, vitamin atau suplemen adalah makanan tambahan pemakanan, adalah persediaan bertujuan untuk menambah diet dan membekalkan nutrien, seperti vitamin, mineral, serat, asid lemak, atau asid amino, yang mungkin hilang atau tidak boleh dimakan dalamkuantiti yang mencukupi dalam diet seseorang, bukannya menggantikan secara menyeluruh ya. Pemakanan yang sihat masih diperlukan dan itu yang paling penting ya ibu-ibu dan isteri-isteri :mrgreen: {focus_keyword} Vitamin Untuk Lelaki - Apa Lelaki Perlu Tau?  icon mrgreen

Kesimpulan Vitamin Untuk Lelaki adalah seperti di bawah ya.

{focus_keyword} Vitamin Untuk Lelaki - Apa Lelaki Perlu Tau?  Men 2527s 2520Vital 2520Health 2520Programme 25202

JK Niaga Beli Sekarang {focus_keyword} Vitamin Untuk Lelaki - Apa Lelaki Perlu Tau?  JK Niaga Beli Sekarang1

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Previous post:

Next post: