Vitamin Yang Magik Menghilangkan Bau Badan Yang Busuk

Kadang orang dan pakai macam –macam untuk hilangkan bau badan, tapi tak juga berjaya hilang.

…Deodorant dah pakai,

…sabun dah pakai paling mahal dan terbaik punya.

…Baju dah selalu sangat tukar dan

…mandi pon dah kerap sangat2..

..tapi bau badan tetap tengik..

Sebenarnya bau badan ni terhasil sebab terlalu banyak factor. Termasuklah usia, jantina, level hormone badan kita, diet dan juga keseluruhan kesihatan kita. Bau yang tengik dari badan kita ni keluar sebab system perkumuhan kita membuang atau berkumuh bercampur dengan bakteria dari peluh. Sebeb itulah ia berbau busuk. Bakteria tu culpritnya.

Diet yang sihat dan seimbang yang ada segala vitamin, nutrient dan juga mineral sangat membantu untuk mengurangkan bau badan yang tengik. Sebagai contoh, telur, pisang, ikan tuna, buah peach, kacang badam, sayur-sayur berdaun hijau, buah-buahan dan tomato adalah antara sumber makanan yang sangat membantu mengurangkan bau badan.

Malah memang dengan pengambilan multivitamin yang cukup nutrientnya sangat membantu mengurangkan bau badan dengan efisien dan effective. Pengambilan multivitamin adalah cara mudah dan berkesan untuk pastikan nutrient dan mineral dalam badan cukup dan topup apa-apa nutrisi yang mungkin kurang diambil dari pemakanan harian kita.

Bau Ketiak busuk {focus_keyword} Vitamin Yang Magik Menghilangkan Bau Badan Yang Busuk Bau Ketiak busuk

Berikut adalah mineral dan vitamin yang sangat membantu mengurangkan bau badan yang memalukan.

B Vitamins

B complex sangat membantu dalam proses metabolisme badan. Jadi B complex diperlukan dalam proses pembuangan sisa toksik dan bakteria dalam proses perkumuhan. 50mg ke 150mg B complex sehari dah mencukupi untuk membantu proses metabolic badan bila system perkumuhan lancer, insyaAllah bau badan ponberkurang.

<Zinc

Sebagaimana B Complex, Zinc juga membantu dalam proses metablik badan. Bukan setakat hilangkan bau badan, bau kaki pon boleh hilang jika ambil zinc secukupnya. Konsisten mengambil zinc setiap hari akan sangat membantu.

<Magnesium

Selain daripada banyak lagi fungsi magnesium dalam badan, salah satu fungsinya juga adalah seakan deodorant yang membantu menghilangkan toksin dan flushkan keluar dari badan. Bila magnesium mencukup dalam badan kita, nak membuang pon seanag. Bila senang nak membuang, semua toksin pon akan flush keluar dari najis. Siapa  yang ada masalah sembelit, magnesium memang sangat recommended.

Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E

Ini adalah kumpulan antioksidan. Antioksidan berfungsi melawan radikal bebas penyebab bakteria wujud.  Jadi, ia membantu mengurangkan kerosakan sel-sel badan. Vitamin C contohnya bagus untuk gusi. Jadi bakteria pon tidaklah galak membiak di mulut menjadi penyebab bau mulut. Vitamin E pula bagus untuk kulit dan perbaiki sel kulit. Jadi membantu mengurangkan pembiakan bakteria pada kulit yang menyebabkan bau badan. Vitamin A juga sama merupakan antioksidan kuat. Jadi adik beradik vitamin antioksidan A, C dan E ni cukup bagus diambil bersama untuk rawatan bau badan yang effective.

Alfafa Complex

Ini adalah kerana Alfafa Complex dapat membantu mencuci hati, darah dan usus – ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. ia juga membantu melawan alahan, allergy – dan memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif, kurap, bau badan dan kaki yang berbau.

Kesimpulan

Selain dari jaga pemakanan, kebersihan diri juga perlulah dititikberatkan. Minumlah banyak air supaya badan mudah nak flushkan toksin. Pakai deodorant yang ada fungsi antibakteria. Tapi, kalua bau masih teruk juga, bawak-bawak lah berjumpa dengan doctor. Apa yang kita makan, akan mempengaruhi keseluruhan kesihatan tubuh badan kita.

Jika ingin Vitamin Shaklee membantu, berikut adalah jenis vitamin dalam senarai kami. Hubungi saya untuk konsultansi hebat dan manfaat lain tentang vitamin ini. Saya sedia membantu. Vitamin di bawah ini ada serba serbi mineral dan nutrisi yang diperlukan tubuh supaya sistem tubuh berfungsi dengan optimum.

Testimonial Vitamin Hilangkan Bau Badan #1

{focus_keyword} Vitamin Yang Magik Menghilangkan Bau Badan Yang Busuk vitamin untuk hilangkan bau ketiak busuk badan shaklee 2

Testimonial Vitamin Hilangkan Bau Badan #2

{focus_keyword} Vitamin Yang Magik Menghilangkan Bau Badan Yang Busuk vitamin untuk hilangkan bau ketiak busuk badan shaklee

{focus_keyword} Vitamin Yang Magik Menghilangkan Bau Badan Yang Busuk ujucpNLMxN5ZdwfJ7CrZVTGuXE8pQYMnC6jueaRhXU X w450 h600 no

JK Niaga Beli Sekarang {focus_keyword} Vitamin Yang Magik Menghilangkan Bau Badan Yang Busuk JK Niaga Beli Sekarang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: