sakit senggugut cara kecutkan fibroid

Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid

Banyak sebenarnya cara kecutkan fibroid secara semulajadi. Salah satu caranya adalah dengan menjaga pemakanan sebab memang ada banyak makanan yang mengandungi nutrient yang dapat membantu badan pulih dari pelbagai penyakit. Bak kata pepatah, “We Are What We Eat”. Dan tentulah makanan tu juga perlulah juga datang dari dari sumber yang baik. “We Are What Our Food Eat”. Haa gitu.

kecutkan fibroid kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid Fibroids1 e1425079142110

Vitamin dan Suplement Untuk Kecutkan Fibroid

Biasanya mereka yang menghidap Fibroid ni, memang akan ada kemungkinan fibroid untuk jadi berulang-ulang kali. Maka, sangatlah penting untuk makan makanan yang memang boleh halang fibroid tu dari berulang.

Berikut adalah vitamin dan suplement yang diperlukan untuk kecutkan fibroid.

  • Vitamin A
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Polyphenol
  • Omega 3
  • Multivitamin

1) Vitamin A

Fibroid yang besar biasanya akan sangat mengganggu rahim dan jika kerap berulang berkemungkinan akan membuatkan rahim dibuang (hysterectomy). Vitamin A dapat membantu menghasilkan sel darah merah. (Produk Shaklee Yang Mengandungi Vitamin A adalah Carotomax)

2) Vitamin C

Vitamin C dapat membantu mengurangkan pendarahan yang terlalu banyak ketika period, dan juga membantu period pain (senggugut). Vitamin C juga membantu badan mengeluarkan sisa-sia dari uterus supaya apa yang keluar betul-betul bersih dan tak ada sisa tinggalan di dalam uterus. Vitamin C juga bantu boostkan immune sistem bukan sahaja untuk melawan pembentukan fibroid, malah melawan apa-apa radikal bebas juga. Ia juga membantu mengurangkan stress yang mana stress memang boleh menggalakan pertumbuhan tumor dan fibroid. (Produk Shaklee Yang Mengandungi Vitamin C ialah Sustained Release Vita-C Plus)

3) Vitamin E

Vitamin E penting untuk melegakan simptom-simptom yang disebabkan oleh estrogen berlebihan. Antara simptom estrogen berlebihan adalah senggugut, bengkak payudara, dan juga kejang perut.

4) Polyphenol

Polyphenol mengandungi antioksidan yang sangat kuat yang sangat membantu mengecutkan fibroid. Ini kerana ia ada sifat anti-inflammatory iaitu anti radang. (Produk Shaklee Yang Mengandungi Polyphenol adalah Vivix Shaklee).

5) Omega 3

Sama seperti polyphenol, omega 3 juga mengandungi sifat anti-inflammatory iaitu anti radang. Antara makanan yang kaya dengan omega 3 adalah salmon, dan juga flaxseed. (Produk Shaklee Yang Mengandungi Omega 3 adalah Omegaguard Shaklee).

6) Multivitamin

Salah satu punca terjadinya Fibroid adalah kerana lebihan hormon estrogen dalam badan. Vitamin B complex sangatlah penting untuk maintain kesihatan umum dan juga membantu kawal hormon estrogen supaya lebih seimbang. Vitamin B juga membantu mengatasi masalah cramp @ kejang perut macam senggugut, period pain, letih lesu dan juga bengkak air. Penting untuk mengambil multivitamin kerana ia mengandungi at least kesemua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh (Produk Shaklee Yang Mengandungi Vitamin B complex adalah Multivitamin Vitalea)

kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid cara kecutkan fibroid vivix shaklee

Boleh ke makan supplement sekali banyak macam ni?

Sebelum ambil apa-apa supplement, lebih baik berjumpa dengan doktor dahulu. Just to make sure, yang doktor juga tahu apa vitamin yang kita makan. Biasanya doktor akan setuju jika vitamin itu datang dari sumber yang baik.

Pemakanan sihat juga wajib dijaga. Bukanlah dengan mengambil vitamin, kita boleh galak makan fast food segala.

Vitamin murah biasanya kurang berkesan dan biasanya jadi pembaziran je sebab tak berkesan pon. Lagipon risau ada tinggalkan side effect sebab vitamin murah biasanya bukan semualajadi. Ia biasanya sintetik iaitu dibuat secara kimia.

Vitamin yang berkesan biasanya dikeluarkan oleh syarikat yang dikenali ramai (ya, seperti Shaklee). Vitamin yang ada reputasi yang baik biasanya memang mengandungi kandungan nutrisi yang seimbang dan effective. Ia biasanya tak murah sebab syarikat perlu membelanjakan kos penyelidikan untuk memastikan ianya berkesan.

Customer yang berjaya Kecutkan Fibroid Dengan Produk Shaklee

kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid vitamin untuk kecikkan fibroid dan cyst vivix 1

kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid cara kecutkan fibroid cyst dengan shaklee set fibroid shaklee

kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid G5iEtDGSxSDXBvvJdSNGM NhTDoCGIcIF7kYy4g2FVpNXCfAPLHYdv4Cd4Cu2cSygy5C Md1L70ctjP5zSykkunL16ZzRHYYE47P24wAQo20A1EgSS6aaLGCMgDcQAQxXPLpHv5sBh6HDuLhAjUkYtd zVL1bMQwgEfjQ5XCx38KXaHuqNSjqKJPC1MZOJfH36pfZ23I0msR19ZYREzxDBiiMK NXJjyKKMOnG80Ufg3lb75XD2nNaDfgBBPLxMmVJEpZIsjxdDpoBIaTHeq7fel1JrBiubQpHoK1kyO0CyUbRS4 EVXZZTDq72tCiZcg82e0VEtVYRau6luJ39KccY 3YpdeH6EOTjp  HRR4msKMBhIFbqapkNpWGI4kn80VaDkKpCpIP9oaKtcG1LGrv8BhMppES0WxJW3U3hLF7Of W2wAMVOHG7UL5TRBzMXpwzxpVx1crPFK3wMlLwsOD06SqeeUbuFagmPVqG2HwhxyjfOWzPAaIsHS7EyNpdmjEZXgdbC2UPlgAuEDYNDuBRNUJLlSpczXL1YT S5s0rGfF L66GxigvSSCRpzh7aWx sMAT9qd17bY6Qy22jWbF p7ez Yfaf104pQ8EPwQNP XM5VV w888 h589 no

 

Kenapa perlu memilih Produk Shaklee? 

Shaklee sangat diyakini kerana:

  1. Shaklee sudah 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia dihasilkan.
  2. Shaklee digunakan oleh para atlet Sukan Olimpik
  3. Shaklee digunakan oleh angkasawan NASA
  4. Shaklee published 125 kajian saintifik yang di peer reviewed (updated : 131 dah sekarang)
  5. Shaklee ada Landmark Study yang mana kajian ini dijalankan selama 20 tahun lamanya.
  6. Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.

Boleh baca lebih lanjut berkenaan prestasi Shaklee di link bawah ini:

sejarah-shaklee kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid sejarah shaklee

Produk Shaklee Diyakini

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid Screenshot 2017 05 06 09

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee kecutkan fibroid Vitamin Terbaik Untuk Kecutkan Fibroid Daftar ahli Shaklee

>

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: