Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly

{focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly 563785 426884204054603 1005992750 n
Mark Edward Kelly, Bekas Angkasawan Amerika

Siapa Commander Mark Kelly?

Mark Edward Kelly dilahirkan pada 21 February 1964 merupakan seorang bekas angkasawan Amerika, seorang jurutera dan juga Kapten kepada U.S. Navy  (Rujuk sini http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Kelly).

Beliau pernah dipilih menjadi pilot kepada NASA Space Shuttle pilot pada tahun 1996 dan misi STS-108 adalah misi pertama beliau adalah pada tahun 2001. Beliau mengemudi  STS-121 pada tahun 2006, Commander kepada STS-124 pada tahun 2008 dan STS-134 pada tahun 2011. STS-134 pada tahun 2011 ini merupakan misi terakhir beliau. Untuk rujukan lanjut, boleh pergi ke (Sunseri, Gina (June 1, 2011). “Space Shuttle Endeavour Lands Safely in Florida”. ABC Neretiredws. Retrieved August 1, 2011.)

Pada 12 Ogos 2011, Commander Kelly dijemput naik ke pentas dalam Shaklee’s Global Conference in Washington, D.C. Beliau menceritakan pengalaman beliau menggunakan produk Shaklee semasa berada di angkasa lepas!

Menarik kan video di atas?

Di sini saya ingin share kembali apa yang diceritakan oleh bekas angkasawan ini. Untuk berlepas ke angkasa, sebenarnya kesemua benda dan barang yang nak dibawa ke atas sanam semuanya perlu ditimbang dengan teliti. Bukan semua barangan boleh dilepaskan ke angkasa. Perlukan justifikasi yang sangat kuat kenapa nak bawak barangan tersebut. Hatta ingin bawa sekeping gambar keluarga juga akan diteliti oleh pihak NASA.

Biasanya angkasawan ni akan rasa sangat-sangat terdehidrat (kering keterlaluan) atau namanya GRS (General Re-entry Syndrome) setiap kali mereka nak mendarat balik ke bumi. GRS ni simptom dia kelesuan melampau, vertigo, pening kepala, kepala weng, sakit perut dan sebagainya.

{focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly 114989175

Commander Mark Kelly mula belajar tentang produk Shaklee semasa dalam Space Program. Sejak tahun 1993, Shaklee telah pun membekalkan produk Shaklee yang dirumus khas untuk kegunaan pihak NASA supaya angkasawan Shuttle tidak terlalu dehidrat (kering) semasa berada di angkasa lepas. Dan ia masih lagi digunakan sehingga kini!!

Tengok gambar di bawah, memang Commander Mark Kelly mengambil produk Shaklee secara serius ke angkasa lepas! Apakah produk yang Angkasawan ini bawa ke angkasa lepas?

 

{focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly 536983 171256119729030 229750609 n
Commander Mark Kelly memegang Vitalizer Shaklee di angkasa lepas

Ia dinamakan Vitalizer. Vitalizer adalah multinutrient supplement yang paling advance di pasaran sekarang ini dengan 80 bio-optimized nutrients yang diuji secara klinikal untuk menyokong kesihatan tubuh badan. Dalam Vitalizer ni sangat lengkap dengan kesemua spectrum vitamin, minerals, antioksidan, anti-aging phytonutrients, omega-3 fatty acids, dan probiotics; kesemuanya dalam 1 hidangan.

{focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly 1157407 171256549728987 2035849651 n

>

{focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly ShakleeVitalizer Animation
Walaupon orang katakan kami yang makan vitamin ni, seolah-olah bukan makanan sebenar, tapi sekurang-kurangnya ia sangat membantu meningkatkan kualiti hidup seseorang.

Apakah produk Shaklee di Malaysia yang hampr sama dengan Vitalizer?

Takpe, kita tak perlukan Vitalizer sebab tak perlu ke angkasa. Hehe. Tapi kita masih memerlukan multivitamin untuk topup segala jenis nutrisi sebab kita tak tau, lengkap atau tidak nutrisi harian kita.

Ia adalah Multivitamin Vitalea With Iron Formula. Ini kerana untuk memasarkan Shaklee ke pasaran di mana sasaran pengguna adalah umat Islam yang mementingkan kehalalan sesuatu produk, Shaklee menyediakan Multivitamin Vitalea With Iron Formula yang sememangnya HALAL dan dijamin kehalalannya oleh ISA (Islamic Services of America). Dan ISA ini adalah badan luarnegara yang disahkan HALAL oleh JAKIM. (Sila rujuk artikel ini untuk bacaan penuh HALAL Shaklee).

Sejarah Vitalea ini dah 100 tahun lamanya.

{focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly Vitalized Mineral
Vitamin dah lebih 100 tahun, saya masih makan ia sebab kualitinya yang terjamin.
Ehsan Vitamin.Labonda.Com
vita-lea {focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly vita lea
Vitalea Iron Formula by Shaklee. Lebih 100 tahun kewujudannya, masih kekal berkualiti sehingga ke hari ini.

Kenapa Kita Perlukan Vitamin? Tak cukup ke nutrisi dalam makanan harian kita?

Walaupun kita rasa kita dah makan cukup semua vitamin, tapi ingat fakta ni:-

  1. Nutrien dalam makanan harini sudah berkurangan kerana tanah pertanian dah kurang berkualiti. [Contoh jurnal: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1300/J064v26n01_10]
  2. Pemakanan kita yang tidak seimbang. Lebih2 lagi kalau yang terpaksa makan luar.
  3. Pencemaran alam termasuklah asap kereta, radiasi (handphone, komputer, barang letrik), asap kilang, habuk construction, etc. Semua ni menyumbang kepada penghasilan radikal bebas yang boleh merosakkan sel tubuh kita & menyebabkan kanser!
  4. Kita kerap stress. Setiap kali kita stress, sebenarnya ia memberi kesan kepada kolesterol kita (Walaupun rasa dah tak makan makanan berlemak).
  5. Barangan yg kita guna banyak mengandungi bahan kimia. Walaupun kita rasa dah makan & guna produk organik, tapi bahan2 kimia ni tersembunyi dalam barang plastik, dakwat, cat, baju, kasut dan sebagainya.

Banyak lagi faktor2 yang merosakkan badan kita.

Persoalannya, sama ada kita nak makan ubat bila dah sakit ATAU kita nak kawal dan jaga sebelum sakit dengan pilih dengan makan supplement. Meskipon Shaklee is a brand of supplement, of course la saya pilih yang terbaik. Manakan sama supplement sintetik dengan supplement semulajadi. Manakan sama supplement yang berkualiti tinggi seperi Shaklee sehinggakan boleh bawa ke angkasa berbanding supplement yang repackaging sendiri.

Mana satu anda pilih? ;-) {focus_keyword} Vitamin Terbaik Sehingga Dibawa Oleh Angkasawan Nasa Mark Kelly icon wink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: