Vegetable Shortening – Bahaya Sebab Ia Adalah Trans Fat

You may also like...

3 Responses

  1. Erk.. Ngerinya… Huuhu
    Nmpk sgt dh kenapa muda2 lg dh boleh dpt heart attack
    Zaleha Awaluddin recently posted…10 Vitamin Dalam Brokoli: Jom Makan Sayur BrokoliMy Profile

  1. January 21, 2016

    […] lagi teringin nak buat roti sendiri. Tapi sebab dok pikirkan banyak resepi kat luar sana yang ada shortening yang tak elok untuk kesihatan tu, memang terkubur rasanya nak buat. Namun, makin lama orang makin inginkan badan yang sihat. Tu […]

  2. February 21, 2016

    […] Buat roti ni seronok sebab kita tau apa bahan nak masuk, nak campak dan hasiat setiap satunya. Untuk saya sendiri adalah sebab saya seboleh-bolehnya nak elakkan shortening transfat tu. Tau kan yang transfat ni memang banyak pada produk bakeri? Saya prnah cerita kat blog entry ini >> Vegetable Shortening / Lemak Sayuran. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.