tips minum air masak

Tips Minum Air Masak!

Ramai orang tahu kebaikan air masak. Tapi ramai juga yang tak suka air masak. Dok la mencari tips minum air masak macam mana. Konon selalu kata “saya dah banyak minum”, tapi hakikatnya tak-banyak-langsung (ishk..ishk..ishk).. sebab “banyak” bagi setiap orang tu sangatlah subjektif. Teringat saya zaman sekoalh dahulu, bangsa lain akan bawak air masak botol besar gabak!! 8O Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! icon eek Dah tu diorg refill banyak kali sehari tau!! Sebabtu lah kulit diorg lawa! :mrgreen: Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! icon mrgreen Orang melayu kita ni, malu kot nak bawak air masak sebesar gabak tu. Jom tengok tips minum air masak di bawah ini:

>

1. Minum Infuse Water
Infuse water ialah air masak yang diletak bersama buah segar atau sayur segar. Boleh la beli jug macam ni. Hehehhe. Menarik kan. Boleh lah letak lemon, strawberri, timun atau daun mint dalam juga mcm ni. Ala, nak murah, jug biasa jek pon ok. Tumbler air murah2 pon ok. Even tipuware pon ok. :mrgreen: Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! icon mrgreen Infused water lebih enak dan menyegarkan. malah lebih menenangkan. Ia juga tak menyebabkan kembong perut. Infused water kaye dengan antioksidan vitamin c. Sebabnya buah-buh citrus yang kite letak tadi kaya dengan vitamin C. Vitamin C adalah vitamin larut air. So vitamin c ni infused masuk dalam air yang kita minum ni. Antioksidan pun membantu mengurangkan penuaan. Best! Paling best, infused water boleh regulate kan balik metabolisme. Semua tu pon sebab antioksidan tadi juga.

>
tips minum air masak Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! 71U5beR 9aL

>

2. Makan Makanan yang Pedas:lol: Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! icon lol
Betul ape. Automatik akan nak minum banyak air. Bukan segelas, malah bergelas-gelas. Hahahaha. Macam gambar bawah ni :mrgreen: Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! icon mrgreen. lagi nest pulak kenapa kena makan makanan pedas, sebab kepedasan boleh juga meningkatkan metabolisme rate. Tapi harus hati-hati jugalah. Sebab ada orang tak tahan pedas, boleh gastrik atau cirit birit dibuatnya. Hohhohoho. Jangan salahkan air, tapi salahkan lah pedas ya. Dan jangan salahkan Shaklee okeh8) Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! icon cool.

>

3. Cairkan fruit juice 
Yang  ni applicable untuk mereka yang suka sangat minum air manis. So boleh lah lepas ni cairkan. Mulakan dengan sikit pastu cairkan lah banyak-banyak. Haa gitu. Nak berubah memang bukan senang. Tapi kene jugak start.

>

4. Buat Target 
Letak timeline. Conteng sikit kat botol air kita macam dalam gamabr bawah ni. So minumlah sikit-sikit, takdelah rasa macam nak muntah telan banyak-banyak sekaligus kan. Heheheh.

enhanced-31550-1405553396-5 Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! enhanced 31550 1405553396 5

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee Tips Minum Air Tips Minum Air Masak! Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: