Tips Kesuburan Lelaki Dengan Shaklee

Berikut adalah 4 tips kesuburan lelaki penting untuk meningkatkan kesuburan lelaki.

Kesuburan Lelaki kesuburan lelaki Tips Kesuburan Lelaki Dengan Shaklee dadwithnewborn 3<
Tips # 1 Berhenti Merokok
Yang ni memang ramailah lelaki memang susah sangat nak berhenti kan. Hehe. So diharapkan jika ada masalah untuk mendapatkan anak tu, bawak-bawaklah berhenti merokok ya. Sebab merokok sememangnya menjejaskan kesuburan anda. Seriously. Dah banyak kajian dijalankan terhadap sperma seorang lelaki yang merokok. Didapati merokok menjejaskan kesihatan sel sperma termasuklah bilangan sperma yang sihat, bentuk sperma dan juga keupayaan berenang sperma itu sendiri.
>
Tips # 2 Elakkan terdedah dengan suasana panas
Organ-organ pembiakan lelaki berada di luar badan adalah supaya memastikan mereka pada suhu yang lebih rendah daripada 98.6 F, suhu normal badan kita. Ini kerana suhu tinggi boleh merosakkan sperma. So lelaki memang tidak berapa digalakkan untuk berendam lama-lama dalam bath  tub air panas atau sauna. Jangan duduk dengan komputer riba anda di pangkuan anda. Sebaliknya, meletakkan komputer riba di atas meja atau meja.
>
Tips # 3 Dapatkan Berat Badan Yang Ideal
Terlalu berat atau terlalu kurus juga sebenarnya boleh mengganggu keseimbangan hormone. Dalam satu kajian, lelaki dengan BMI kurang daripada 20 mempunyai kepekatan sperma yang rendah dan jumlah sperma 28.1% lebih rendah. Dalam satu kajian yang berasingan, lelaki dengan obesity, mempunyai tahap testosteron yang lebih rendah. Bila BMI meningkat, kadar kiraan sperma didapati merosot. Sebagai contoh, bagi orang-orang yang mempunyai BMI normal, 5.32% telah didapati mempunyai bilangan sperma rendah. Pada lelaki gemuk, 9.52% mempunyai kiraan sperma yang rendah, dan di kalangan lelaki obes, 15.62% mempunyai bilangan sperma rendah.
>
Tips # 4 Tambahkan Antioksidan Dalam Menu Harian
Antioksidan bukan sahaja boleh mencegah kanser dan penyakit jantung, malah ia juga terbukti meningkatkan kesuburan. Antioksidan adalah agen yang menghalang radikal-radikal bebas yang boleh mengakibatkan kerosakan sel-sel badan. Radikal bebas sebenarnya wujud dalam badan kita secara semulajadi yang berpunca daripada bahan kimia toksik, radiasi, asap rokok mahupun pencemaran. So, harus diingat bahawa sperma juga adalah sel-sel badan. Maka, antioksidan memang berfungsi secara langsung terhadap sperma juga. Kajian mendapati bahawa lelaki yang mengambil antioksidan dalam menu harian mempunyai kadar DNA sperma rosak jauh lebih sedikit berbanding mereka yang tidak menitik beratkan antioksidan dalam menu harian. Ini sekaligus meningkatkan kadar keberjayaan untuk hamil.
 <
Antara mineral dan antioksidan yang membantu meningkatkan kualiti sperma adalah:
[✔] Zink – terdapat dalam tiram, ketam, daging merah, ayam, dan kacang.
[✔] Vitamin C – terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, dengan tahap tertinggi yang terdapat dalam merah lada, kiwi, oren dan limau gedang.
[✔] Selenium – yang didapati dalam jumlah yang tinggi dalam kacang Brazil (1 oz menyediakan 780% daripada nilai harian disyorkan). Juga terdapat dalam tuna, cod, daging lembu, ayam belanda dan ayam.
[✔] Vitamin E – terdapat dalam kacang, biji, minyak, dan sayur-sayuran berdaun.
[✔] Asid Folik – didapati di dalam hati daging lembu, sayur-sayuran berdaun hijau, buah-buahan, kacang, dan kacang, dan sering dalam bijirin diperkaya.
[✔] Lycopene – ditemui dalam tomato, aprikot, limau gedang merah jambu, dan tembikai.
<

kesuburan lelaki Tips Kesuburan Lelaki Dengan Shaklee Set Kesuburan Lelaki

Kalau nak suami lebih subur, boleh juga hadiahkan vitamin cinta Shaklee. Vit E & Zinc memang dah terbukti berupaya meningkatkan stamina lelaki, memekatkan air mani & menghasilkan sperma yang handsome & aktif. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin cinta Shaklee anda dengan harga istimewa beserta aturan makan yang betul.

Tapi saya pon naik segan lah kalau nak berbicara mengenai Tips Kesuburan Lelaki ni. Senang cerita, para suami boleh lah suruh isteri masing-masing kol @ wassap @ mesej saya untuk maklumat lanjut tentang vitamin ni. LEbih mudah untuk saya terangkan kepada isteri anda. Hehe. Kalau suami pulak, ermm… just boleh direct isi form kat bawah ni, buat payment, inform saya dan saya terus postage kepad anda. Haha. Kurang sikit rasa malu ye tak? :mrgreen: kesuburan lelaki Tips Kesuburan Lelaki Dengan Shaklee icon mrgreenSo, untuk suami isteri yang kahwin jarak jauh, boleh je nak makan hari-hari. Tapi risau nanti suami di kejauhan angaukan bini di kejauhan sana. Hahahaha!! Kerana kedua-dua vitamin ni boleh dikire menyebabkan kegatalan semulajadi anda terhadap bini anda semakin bertambah!! Agak bahaya di situ. Hehe. Sebab itu kedua-dua vitamin ini biasanya kami panggil mereka sebagai Vitamin Cinta!!! Malah telah pun menjadi ketagihan para suami. Jangan tak tahu. So, pasangan yang inginkan cahaya mata, bolehlah mencuba ya.

JK Niaga Beli Sekarang kesuburan lelaki Tips Kesuburan Lelaki Dengan Shaklee JK Niaga Beli Sekarang1

<

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal. InsyaAllah kite usaha untuk mendapatkan zuriat dengan pasangan masing2 dengan Set Kesuburan Lelaki. Ngaghahaha!!! :mrgreen: kesuburan lelaki Tips Kesuburan Lelaki Dengan Shaklee icon mrgreen

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: