Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit?

Seorang gadis muda ada hubungi saya (Anie) untuk sakit gastrik yang beliau deritai sejak sekian lama. Muda lagi umurnya, baru sekitar 25 tahun, tapi macam-macam sakit yang dideritainya. Salah satu nya adalah gastrik teruk. Beliau kata, sakitnya sampai terpaksa selalu jumpe doktor, hampir setiap hari. Memang mulanya saya ingat beliau cerita lebih-lebih sangat, tapi memang ia adalah realiti. Bahkan, sampai terpaksa diberi suntikan tahan sakit. Hari demi hari sakit gastriknya semakin teruk dan semakin kerap. Sehingga rasa sakit seperti dicucuk-cucuk dengan pisau atau benda yang tajam.

Disebabkan sakit yang semakin teruk itu, akhirnya Anie terpaksa berhenti kerja dan hanya duduk di rumah sahaja. Banyak masa terbuang sebab Anie pon tak dapat menyediakan keperluan rumah tangga sebab sakit gastrik yang amat teruk. Mana taknya, terbongkok-bongkok haa sakit perut tu, nak berdiri pon tak boleh. Hanya mampu guling-guling atas katil jek. Paling tak tahan, Anie terpaksa ke klinik dan meminta Dr cucuk ubat tahan sakit. Kesian sangat.

Video di bawah ini pula memang kisah seorang rakan baik saya, Farahana yang sering diserang gastrik sejak zaman sekolah menengah lagi. Tahap gastrik beliau sangat teruk sehingga sering terbaring dan sakit macam nak guling-guling katanya. Bayangkanlah kesakitan beliau alamai tu sampaikan jika ingin berjalan pon terpaksa tunduk-tunduk, muntah bila makan dan sampai 2, 3 hari menderita bila gastrik mula menyerang. Pada mulanya Farahana ni ambil set selepas bersalinkan anak kedua. Tak disangka, kesan lain pulak beliau dapat. Tertunggu-tunggu juga sakit gastrik yang sering datang lebih-lebih lagi jika lewat makan, tetapi beliau sendiri terkejut, side effect yang beliau alami, memang sangat memberi kesan kepada derita gastrik yang beliau alami. Menarik bukan? Alhamdulillah, gastrik Farahana kini sangat-sangat terkawal, dan menjadikan beliau seorang ibu dan isteri yang lebih ceria dan sihat.

Tanda dan Simptom Gastrik

Berikut adalah tanda-tanda gastrik yang biasa dihadapi.

  1. Sakit di bahagian abdomen dan bawah tulang sternum (tulang dada). Sakit yang kejap datang, pastu kejap hilang..on dan off..
  2. Bloating (rasa banyak angin), dan rasa macam hilang selera nak makan
  3. Demam bila termiss makan
  4. Sakit perut yang teramat pedih
  5. Keluar angin seolah sendawa terutama bila bahagian badan tertentu diurut atau digosok
  6. Rasa makanan tak hadam dan rasa perut sengkak
  7. Rasa sakit kepala dengan kerap di bahagian kanan kepala terutama bila perut kosong atau lewat makan nasi

<

Cara Mengelakkan Sakit Gastrik Menyerang

  1. Makan dengan jadual makan yang betul-betul teratur, tanpa skip sebarag waktu makan utama.
  2. Selepas makan, pastikan minum air suam bukannya minum air sejuk. Dan pastikan makan bukan berulamkan air minum.
  3. Elakkan makanan junk food, jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah dan juga mee segera.
  4. Elakkan minuman segera, macam kopi segera 3 in 1, dan air yang boleh membuatkan angin seperti teh dan kopi serta air bergas
  5. Elakkan makanan yang menganduungi yis macam roti, donut, pizza, pau dan lain-lain.
  6. Elakkan makan makanan yang mengandungi banyak asid seperti cuka.
  7. Kurangkan mengambil makanan yang pedas.
  8. Kurangkan pengambilan daging dan ayam. Makanlah protein daripada ikan.
  9. Elakkan makanan ubi, pulut, keledek, kentang, pisang nangka, pisang tanduk, cempedak / nangka, rebung, dan makanan lain yang menyebabkan kembung perut atau banyak angin dan sendawa.

<

Bagaimana ESP Boleh Hilangkan Gastrik Dengan Cepat?

ESP adalah minuman yang berprotein tinggi yang perlu dibancuh. Boleh dibancuh dengan air masak atau pun dibancuh dengan apa-apa sahaja air kegemaran mengikut selera sendiri. Kandungan protein pada ESP membuatkan kita rasa kenyang yang lebih lama, malah kita tidak sempat rasa lapar pun! Sekali gus dapat hilangkan gastrik kita!

>

Kalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal-awal lagi saya amalkan secara konsisten…baru-baru ni saya kene gastrik yang agak kronik…saya memang dah lama kene gastrik hampir 10 tahun…hari yang saya sakit tu memang sampai jadi macam udang la…

Pastu saya google-google (nasib HP ada mobile internet) nak cari penawar sakit ni…jumpa plak peranan ESP ni untuk gastrik, kebetulan ada ESP dalam almari tu yang saya guna skip-skip, tekad amik ESP (paksa diri tu bangun) minum ikut arahan, dan esoknya dah kurang dan sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik (selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru ok) TQ Shaklee..

Ubat Gastrik Shaklee {focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Gastrik

>

<

 Gastrik Tidak Lagi Menghalang Berpuasa. Puasa Lebih Selesa dengan ESP

Bayangkan hampir selama 20 tahun menderita gastrik kronik, sejak berumur 10 tahun. Gastrik kronik sampai warded di hospital dan perut sentiasa pedih. Alhamdulillah juga boleh selesa dan berpuasa seperti biasa meskipon dahulu sangat menderita. 

 

{focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Testimoni 2BGastrik 2B2

{focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Ubat 2BGastrik 2BShaklee

1 tin ini boleh bertahan sehingga 2 bulan lamanya. Hubungi terus untuk order dan pertanyaan, SMS/WhatsApp saya di no 013 3355 598. Penghantaran SEGERA, PANTAS, CEPAT untuk anda! Cepat-cepat order sekarang, mari kita hindari gasrtik sekarang juga. Kita memang tidak mahu sakit ini berterusan bukan?

Kita bantu diri kita hilangkan gastrik dengan ESP sekarang!! :D {focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? icon biggrin

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee {focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Daftar ahli Shaklee

>

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: