Set Vitamin Untuk Lelaki

Kebanyakan lelaki memang tak berapa memikirkan sangat pasal vitamin dan supplemen. Kalau ada pon, tak ramai. Dan hakikatnya memang lebih ramai yang sanggup berhabis duit untuk rokok, berbanding memilih makanan sihat dan vitamin untuk kesihatan jangka masa panjang. Namun, memang sangat patut dipuji lelaki yang memang jaga kesihatan, tak merokok dan juga makan makanan yang sihat.

Kebanyakan lelaki yang tak perlu vitamin, katanya mereka sedia kuat dan sihat. Tak perlu makanan tambahan ni. Maklumlah, lelaki fikir yang mereka kan gagah sokmo, kuat sokmo (walau pun tak pernah bersenam pun, meskipon dok melantak fast food hari-hari). Tapi tanpa disedari, kadang badan kita walau sekuat mana pun, bila ia nak sakit, maka ia akan sakit juga. Justeru, jagalah badan dan tubuh pinjaman ini selagi mana ia masih sihat.

Video di bawah ini mengingatkan lelaki juga perlukan vitamin; terutamanya kalau taknak hidup bergantung pada ubat. Asalnya beliau sememangnya seorang yang kuat bersukan. Lebih dari lelaki average. Beliau mempunyai badan yang fit. Tidak terlalu gemuk, dan tidak kurus. Just nice orang kata. Namun pada tahun 2011, beliau diserang soft tissue injury di bahagian belakang badannya. Malah seakan lumpuh kerana tak dapat merasai kaki beliau sendiri, terlalu kebas sehingga tak boleh berjalan dan memandu. Sehingga beliau rasa hampir lumpuh.

Setelah mencuba Shaklee untuk merawat tissue injury beliau, akhirnya, badan beliau kembali fit untuk melakukan aktiviti sukan selama ini yang beliau gemari.

Saksikan.

Walaupun beliau aktif bersukan, kecederaan boleh berlaku kepada sesiapa pon. Sering kali bila saya mendapat panggilan dari pelanggan, mereka akan bertanya, adakah lelaki boleh mengambil vitamin? Jawapan saya, sudah tentu. Mengapa tidak. Lelaki juga manusia. Lelaki makan dan minum, lelaki jatuh sakit dan sihat, lelaki juga bekerja malah lelaki juga menjadi tua, sama seperti seorang wanita menjadi tua. Maka sudah tentu lelaki juga perlukan nutrisi. Malah, perlu lebih berbanding wanita.

Malah dalam Majalah i-sihat edisi June 2013, ada artikel berkenaan kesihatan lelaki dan keperluan lelaki terhadap vitamin.

Vitamin Untuk Lelaki vitamin untuk lelaki Set Vitamin Untuk Lelaki Majalah i Sihat Jun 2013

Majalah i-Sihat June 2013 Vitamin Untuk Lelaki
❤ Set Untuk Lelaki-lelaki Kacak anda.
❤ Set Untuk Suami-suami Macho
❤ Set Untuk Ayah-ayah yang Hero

 

Berikut adalah kebaikan Produk Shaklee untuk mereka:

♫ [Omegaguard]
Omega 3 bagus untuk melindungi jantung. Asid lemak Omega 3 asid lemak membantu mengekalkan tekanan darah dan paras trigliserida yang rendah dan serta mengurangkan denyutan jantung yang terlalu laju. Omega 3 membantu mengurangkan risiko pembekuan dan arteri disekat dan melancarkan aliran darah dalam jantung. Kajian menunjukkan bahawa lelaki omega-3 mencukupi mempunyai risiko yang rendah untuk mati dengan penyakit jantung.Omega Guard mengandungi 330 mg asid lemak omega 3 dalam setiap kapsul.

♫ [Vitamin E Complex]
Melambatkan proses penuaan. Vitamin E adalah salah satu antioksidan yang paling mujarab. Vitamin E boleh membantu mengurangkan risiko penyakit mata tertentu, penyakit jantung, kanser, penyakit Alzheimer. Kajian menunjukkan ia juga mengurangkan kerosakan otot selepas senaman. UL bagi vitamin E adalah 1000 mg sehari (atau 1,500 IU vitamin E in the form of alpha-tocopherol). 322 mcg Vitamin E (400 IU alpha-tocopherol) dalam Vitamin E Complex Shaklee

♫ [Zinc Complex]
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda daripada organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yangs erius boleh menyebabkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan yang cepat dan keguguran rambut. Oleh yang demikian, kuanti zinc yang mencukupi amat perlu sedari remaja sehingga ke hari tua. Dosage dicadangkan adalah 15 mg. Zinc Complex Shaklee mengandungi 15 mg zinc setiap tablet.

Jaga kesihatan Mereka, tanpa mereka, siapalah kita para Wanita.

Baca lebih lanjut di web berikut
http://vitamin.ibucergas.com/vitamin-untuk-lelaki-apa-lelaki-perlu-tau/

JK Niaga Beli Sekarang vitamin untuk lelaki Set Vitamin Untuk Lelaki JK Niaga Beli Sekarang1

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal. InsyaAllah kite usaha untuk mendapatkan kesihatan yang baik dengan pasangan masing2 dengan Set Untuk Lelaki. 8) vitamin untuk lelaki Set Vitamin Untuk Lelaki icon cool

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

2 comments

  1. salam saya ingin bertanya tentang set kurus (untuk ibu yg menyusukan anak) dan set kesihatan untuk suami saya .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: