Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!

Jangan tak tahu ada juga yang sering tercari-cari set untuk tambah berat badan tau. Seriously terlalu kurus juga sebenarnya tidak cantik. Sebab bila terlalu kurus, kita akan lebih kelihatan cengkung, kurang bermaya, dan tampak kurang sihat. Malah terlalu kurus juga boleh mempengaruhi kesuburan, tak kiralah sama ada anda lelaki ataupon wanita. Untuk wanita terlalu kurus juga sangat mempengaruhi hormon. Sebab itu lah ia mempengaruhi kesuburan. Untuk lelaki, memang agak kurang macho jika terlalu kurus :mrgreen: tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!! icon mrgreen.  Alamak, jangan tersalah paham dengan gambar hiasan di bawah. Hahahahaha.

Terlalu Kurus set untuk tambah berat badan tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!! Terlalu Kurus

>

Protein dalam bentuk serbuk macam Energizing Soy protein dan mealshakes sangat membantu sekiranya kita tak ambil protein yang cukup dalam sajian harian kita. Cadangan protein harian ialah sebanyak 0.8 – 2.0 gram untuk setiap kilogram berat badan kita. So sebagai contoh, kalau kita berat 50 kilogram, kiter perlukan lebih kurang 100gram sehari protein.

>

Biasanya atlit-atlit memang akan makan protein tambahan untuk tambahkan pengambilan protein harian untuk bina otot mereka. So untuk mereka yang ingin tambah berat badan, biasanya perlukan lebih 200 kalori setiap hari untuk bantu bina otot dan menambahkan berat badan. Ops, bina berat badan dengan hasilkan otot tau, bukan hasilkan lemak.

<

Dalam set ini biasanya customer akan keliru sama ada nak amik Energizing Soy Protein atau pun Mealshake. Mana-mana pon boleh sebenarnya. Malah boleh juga ambil Cinch Shake Shaklee, tapi bukan mengambilnya sebagai meal replacement lah. Sebab tujuankat sini adalah untuk menambahkan berat badan. Bukan untuk menguruskan badan. Dan opkos, menambahkan berat badan yang sihat, bukan menambahkan lelemaks ya.

<

Multivitamin biasanya diambil untuk menggalakkan diet yang sihat, tak kiralah kita nak tambah berat badan, ataupun nak kuruskan badan. Sebab nya bila badan regulates dengan betul, organ dapat berfungsi dengan sangat optimum. Maka kadar metabolisme badan pon boleh menjadi optimum. Bila optimum, selera makan akan bertambah, sebab badan demand untuk jadi lebih sihat. Tetapi perlu diingat juga pemilihan makanan yang baik itu penting. Sebab itulah multivitamin ini perlu untuk control craving makanan yang tak sepatutnya. Tahukah bahawa bila badan kita kurang nutrien, kita akan teringin nak makan bende2 manis dan kurang sihat.

<

8 jenis vitamin B termasuk Vitamin B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niacin), Vitamin B5 (panthotenic), B6 (Biotin) dan B12 (folic acid), kesemua ini ada fungsi-fungsi spesifik untuk bantu dalam regulate kan fungsi badan kita. Thiamine adalah vitamin yang biasanya dikaitkan dengan penambahan berat badan. Sebabnya ia akan meningkatkan selera makan. Tapi tak perlu banyak pon sehari. hanya perlu sebanyak 1.2mg  sehari untuk lelaki dan 1.1 mg sehari untuk wanita.

 

set tambah berat shaklee tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!! set tambah beratJK Niaga Beli Sekarang tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!! JK Niaga Beli Sekarang1

Set ini terdiri daripada:

  1. Energizing Soy Protein (ESP)
  2. Mealshake Shaklee
  3. Vitalea Multivitamin with Iron Formula
  4. B Complex

<

Oh bukan semestinya perlukan semua. Malah customer biasanya saya consult terlebih dahulu dari segi diet dan berat badan. Ada customer memang suka ESP, maka memang ESP la yang saya suggest. Tapi ada orang lebih suka Mealshake sebab Mealshake lebih wangi dan sedap:lol: tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!! icon lol. Oh, boleh jugak ambil Cinch Shake Shaklee sebab Cinch ni lebih low calori tapi mengandungi leucine yang boleh membantu memelihara otot. Apapon, kunci utama untuk berat badan yang sihat adalah, pemakanan yang sihat, senaman yang konsisten dan juga metabolisme yang optimum. InsyaAllah akan sangat dapat membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal. Ops, sudah tentu dengan konsultasi yang betul, bukan main hentam kromo jek ya :D tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!! icon biggrin

<

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!! Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: