Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang

Kita memang dah sedia maklum yang pemakanan sihat amat penting semasa ibu mengandung. Tapi jangan ingat selepas bersalin kita dah tak perlu dah jaga pemakanan ya. Diet yang seimbang sama jugak penting selepas bersalin, malah ramai ibu-ibu bersalin yang selalu sangat lah mengadu letih, nampak macam zombie, tidak bermaya dan juga mood swing dan tak tentu arah. Oh.. saya juga begitu dahulu sebelum mengenali Set Bersalin Shaklee!:mrgreen: Set Bersalin Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang icon mrgreen Sekarang tidak lagi!

Protein dan Karbohidrat Kompleks

Serotonin adalah neurotransmitter yang membantu mengawal mood. Karbohidrat kompleks meningkatkan tahap serotonin dalam otak. Cara terbaik untuk melawan keletihan adalah  melalui diet adalah dengan makan dalam kuantiti yang sedikit-sedikit tetapi kerap supaya kandungan gula dalam darah adalah terkawal.

Gabungan karbohidrat kompleks dengan protein adalah contoh makanan terbaik yang boleh menghilangkan keletihan ibu bersalin. Contoh gabungan karbohidrat complex dan protein adalah seperti di bawah:

  1. Makanan yang Kaya dengan Serat dan Susu
  2. Yogurt dengan buah-buahan yang dihiris dan dicampur dengan badam, walnut, atau kacang pecan.
  3. Salad ayam dengan roti gandum bakar
  4. Hummus dan seluruh gandum roti pita
  5. Oat dengan kismis

Bagaimana memilih Set Bersalin yang Sesuai?

Ibu moden sekarang memang dah kompius mana satu nak amik sebagai set bersalin. Nak amik jamu kah? Nak ambil vitamin kah? Malah, ramai yang selalu tanya boleh tak vitamin diambil bersama-sama jamu selepas bersalin? Boleh, tiada masalah. Cuma  lebih afdal dijarakkan pengambilan gitu. Hehe.:lol: Set Bersalin Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang icon lol

Jom tengok apa kata Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat tentang nutrisi ibu bersalin.

Set Bersalin Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang SEO 2

 

Vitamin B3
Niasin, juga dikenali sebagai B3, adalah vitamin larut air yang memainkan peranan penting dalam metabolismekan tenaga. Ibu bersalin harus meningkatkan pengambilan makanan seperti daging lembu, ayam, dan ikan seperti tenggiri atau ikan salmon untuk mendapatkan vitamin B3 dalam diet harian.
Vitamin E
Antioksidan ini meningkatkan tenaga dan stamina. Isikan badam, asparagus, kacang, biji, minyak sayur-sayuran, dan buah zaitun.
Zink
Zink adalah penting dalam menyokong proses yang berbeza dalam otak dan badan. Kekurangan zink dalam diet boleh mengundang keresahan dan kemurungan. Sumber yang baik zink termasuk telur, ikan, ayam belanda, tiram, daging lembu, germa gandum, dan yogurt.
Vitamin C
Kekurangan Vitamin C bukan sahaja melambatkan proses penyembuhan luka, malah ia juga menyumbang kepada kemurungan ibu bersalin. Dapatkan vitamin C  daripada buah-buahan sitrus, brokoli, sayur-sayuran berdaun hijau, tomato, kacang, rasberi, daun bawang, dan turnips.
Omega 3 Asid Lemak
Omega 3 asid lemak telah banyak dibuktikan dah dalam kajian klinikal untuk dapat menangani masalah kemurungan. Ibu bersalin harus menambah hidangan ikan yang kaya omega-3 seperti sardin, tuna, dan salmon ke dalam diet. Tapi harus berhati-hati dengan ikan yang tinggi kandungan merkuri ya. Minyak walnut dan minyak kanola juga sumber-sumber yang sangat baik.
Kalsium
Bukan itu sahaja, kalsium dalam tubuh yang mencukupi juga mampu membantu ibu bersalin mengalami kemurungan dan keresahan. Makanan kaya dengan kalsium adalah yogurt, keju, sardin dengan tulang, susu, ikan salmon dengan tulang, bijan, atau jus diperkaya kalsium.
Asid Folik
Penyelidikan dari Universiti Tufts di Boston, Massachusetts mendapati bahawa tahap asid folik (folat) adalah jauh lebih rendah di kalangan orang yang mengalami kemurungan berbanding dengan orang yang tidak tertekan. Asid folik banyak didapati di dalam avokado, sayur-sayuran berdaun hijau, oren, dan kebanyakan buah-buahan.

Jadi, masih ragu-ragu macam mana nak pilih Set Bersalin?

 

 

Cuba tengok sekeliling dan perhatikan rakan-rakan yang pernah menggunakan Set Bersalin Shaklee. Mereka bukan sahaja tampak segar bertenaga dan ceria, malah amat sihat dan macam tak baru lepas bersalin pun. Hehe. Nak tengok testimonial? Klik link di bawah naaa. Saya bukan cakap kosong. Hehe.

 

TESTIMONIAL SET BERSALIN 1

TESTIMONIAL SET BERSALIN 2

So, nak tau apa yang saya boleh cadangkan?

  1. Multivitamin Vitalea – Mengandungi 28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum
  2. B complex – Menggalakkan kesihatan jantung metabolisme tenaga dan replikasi DNA yang sihat. Menukarkan makanan menjadi tenaga. Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan. Meningkatkan fungsi otak
  3. Vitamin C – Anti-oksidan Semulajadi. Berupaya mengekalkan integriti sel badan. Menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat. Menolong mengurangkan simptom allergik
  4. Zinc Complex – Menghalang rambut gugur. Meningkatkan sistem imun badan. Menolong penyembuhan dan masalah jeragat. Kesihatan prostat. Meningkkatkan daya seksual dan pertumbuhan organ

Itu adalah Set Bersalin yang asas ya.

Malah anda boleh menambah set bersalin anda untuk lebih membantu anda terutamanya bila menyusukan anak :D Set Bersalin Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang icon biggrin

  1. Ostematrix – Lebih dari sekadar kalsium.Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.
  2. Alfafa Complex – Kaya dalam nutrisi dan mineral surih. Mengurangkan toksin. Melegakan rasa kebas dan sakit sendi. Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan. Sebagai Milk Booster.
  3. Energizing Soy Protein – Membekalkan tenaga. Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot. Penting untuk kanak-kanak, ibu menyusukan dan mereka yang sedang pulih dari sakit.
  4. OmegaGuard – Menggalakkan pertumbuhan mental untuk dewasa dan kanak-kanak. Mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah. Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus. Mengurangkan radang sendi.

SET BERSALIN SHAKLEE - PENYUSUAN 1 Set Bersalin Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang SET BERSALIN SHAKLEE PENYUSUAN 12

 

 

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee Set Bersalin Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: