Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi?

Ibu-ibu yang ingin melahirkan anak dan berpantang sudah semestinya ingin mendapatkan produk penjagaan selepas bersalin. Set berpantang atau set bersalin sekarang ni dah menjadi satu kemestian dalam menjalani proses berpantang demi menjaga tubuh badan kita ni yang sensitif ketika proses penyembuhan. Bukan badan je, pemilihan set bersalin juga mempengaruhi baby kecil kita tu sebab kesilapan memilih produk yang tak betul bakal memberi kesan negatif pada anak yang menyusu badan.

Saya sendiri masa melahirkan anak pertama sangat takut nak ambil set berpantang yang disyorkan oleh bidan kampung yang biasanya adalah dari jenis-jenis jamu yang kita sendiri tak tahu cara proses dan bahan apa yang digunakan. Dalam kepala saya asyik fikir “selamat ke ni, tak beri efek negatif ke pada baby yang menyusu” dan bermacam-macam lagi prasangka negatif. Saya bukan nak kata produk jamu kampung tu tak elok dan sudah pasti ramai yang memang menggunakan jamu kampung sejak dari dulu lagi. Cuma pada zaman moden yang banyak di buat Research and Development (R&D) bagi mengeluarkan sesuatu produk tu apa salahnya jika kita mengambil langkah yang lebih selamat dan takde rasa was-was kan? Produk yang berasaskan bahan semulajadi  tanpa campuran bahan kimia juga dah semakin meluas pengeluarannya. Ini semua hasil dari kajian bertahun-tahun malah ada berdekad-dekad lamanya!

<

Jadi, set bersalin macam manakah yang patut diambil? Zaman sekarang ada internet siap ada broadband dekat smartphone lagi. Semua maklumat betul-betul di hujung ibu jari tinggal slide-slide je hehe… Ok, jadi macam mana saya memilih set bersalin masa anak pertama dulu? Sudah pasti saya buat carian di Google seperti ibu-ibu moden yang lain :lol: Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon lol Berhari-hari juga saya buat kajian mengenai produk yang terbaik untuk di ambil ketika berpantang nanti. Akhirnya selepas puas tanya penjual-penjual set bersalin saya pun buat kesimpulan yang set bersalin Shaklee adalah yang terbaik buat saya masa nak berpantang. Tapi ada satu cabaran yang saya perlu hadapi iaitu tanggapan orang tua terhadap produk yang asing bagi mereka. Macam biasa, jamu-jamu kampung yang saya suspek ada yang di import dari Indonesia jugalah yang dicadangkan oleh bidan yang diupah untuk menjaga ibu berpantang. Alhamdulillah mak saya sangat memahami dan memberi kebebasan saya untuk memilih produk yang dirasakan terbaik untuk saya.

<<<

set bersalin Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? jamu

>>>

Berdasarkan pengalaman rakan-rakan yang pernah berpantang dengan jamu, bayi mereka akan cenderung tumbuh ruam di sekitar badan. Bukan ruam susu, tapi betul-betul ruam panas. Sebabnya, jamu sangat ‘panas’ dan apa yang kita makan akan disalurkan juga pada bayi melalui susu badan. Sangat menyedihkan melihat bayi yang begitu kecil menangis tak selesa :( Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon sad Di sebabkan ini juga saya membuat kajian yang sangat banyak untuk dapatkan produk yang saya yakini selamat (selebihnya bertawakkal) untuk saya dan juga bayi. Jika tanya pada yang menjual jamu mesti akan cakap biasalah ruam bayi tu. Mungkin pada sesetengah orang ruam bayi adalah biasa dan tak serius, tapi tak sanggup saya nak tengok anak yang kecil dan comel menangis ketidakselesaan:( Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon sad :cry: Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon cry

<<<

baby rashes Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? baby rashes

>>>

Bagaimana saya boleh memilih dan yakin pada set bersalin Shaklee sebagai set berpantang terbaik? Mungkin ada yang merasakan ada set yang lagi bagus. Ye lah, masing-masing ada alasan dan citarasa tersendiri kan? Janji kita yakin dan rasa terbaik dah memadai. Yang penting, buatlah kajian dan wajib tahu apa yang kita ambil dan makan untuk elakkan kesan jangka pendek mahupun panjang terutamanya pada bayi kita.

So sekarang ni apa yang anda rasa? Masih keliru apa yang mana nak pilih? Kalau tanya saya, dah pasti Shaklee yang terbaik sebab saya sendiri dah ambil jadi memang terbukti set berpantang Shaklee ni bagus dan berkesan untuk keperluan ibu yang berpantang tanpa ragu-ragu lagi :mrgreen: Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon mrgreen Set Bersalin Shaklee ni terdiri daripada beberapa jenis vitamin dan supplemen dan terbahagi kepada tiga iaitu:

  1. Set bersalin Shaklee asas
  2. Set bersalin Shaklee extra (tambah susu badan)
  3. Set bersalin Shaklee premium (tambah susu + kurus)

>>

SET BERSALIN SHAKLEE ASAS

Set yang paling basic untuk ibu berpantang sama ada bersalin normal ataupun pembedahan. Walaupun ni set asas, bukan bermakna dapat nutrisi asas je. Set asas ni pun sebenarnya dah lengkap untuk ibu berpantang dapat nutrien yang secukupnya. Rasa sakit-sakit badan yang biasa menyerang insyaAllah boleh reda. Yang bagusnya, lepas dah habis berpantang pun still boleh teruskan pengambilan set bersalin jika masih berbaki lagi. Lagi bagus kalau jadikan amalan berteruan:D Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon biggrin

Set asas terdiri daripada Vitalea, Vitamin C 500mg Sustained Release (SR), B-Complex dan juga Zinc Complex.

Apakah fungsi-fungsi sebenar set bersalin Shaklee asas ni?

  • Dapat mempercepatkan proses pemulihan luka luaran (Vitamin C SR)
  • Dapat mempercepatkan proses pemulihan luka dalaman terutamanya rahim (Zinc)
  • Membentuk kembali sel darah merah yang banyak hilang ketika bersalin (B-Complex)
  • Membantu mengurangkan rasa tekanan yang biasa terjadi akibat keletihan dan kesakitan selepas bersalin (B-Complex)
  • Menguatkan badan dan mengembalikan tenaga
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan yang lemah akibat bersalin (Vitamin C SR)
  • Memberi vitamin dan zat penting yang tak dapat di ambil disebabkan berpantang sekaligus memangkin kepada proses penyembuhan dan kembali cergas (Vitalea)

 

<<

SET BERSALIN SHAKLEE - PENYUSUAN 2 Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? SET BERSALIN SHAKLEE PENYUSUAN 2

>>

SET  BERSALIN SHAKLEE EXTRA

Set ini sama seperti set asas cuma ada tambahan Energizing Soy Protein (ESP) dan Ostematrix (kalsium). Khas untuk ibu yang nak tambahkan produksi susu badan. Alangkah ruginya jika tak menyusukan baby kita dengan susu badan kan? Zaman sekarang ada macam-macam penyakit dan susu badan lah yang mampu memberi kekuatan imunisasi kepada bayi. Dengan menyusu juga kita dapat menyalurkan kebaikan-kebaikan vitamin yang kita ambil kepada baby. So, bukan kita saja yang dapat, baby pun dapat segala vitamin, zat dan mineral tambahan yang kita ambil. Baguskan?

Fungsi- fungsi tambahan dalam set extra

  • Memangkin pengeluaran susu badan (ESP)
  • Percepatkan lagi proses penyembuhan kulit (ESP)
  • Mengembalikan kegebuan kulit (ESP)
  • Menguatkan kembali tulang setelah 9 bulan menanggung beban extra (Ostematrix)
  • Mengelakkan sembelit yang biasa terjadi selepas bersalin (Ostematrix)

<<

SET BERSALIN  Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? SET BERSALIN SHAKLEE PENYUSUAN 1

>>

SET BERSALIN SHAKLEE PREMIUM

Set premium adalah gabungan set basic+extra dengan tambahan Alfafa dan Lecithin. Set ni adalah untuk ibu-ibu yang ingin dapatkan bentuk badan yang ideal. Ada sesetengah yang berat naik sangat mendadak tapi lepas bersalin susah nak turun. Jangan biarkan sebab nanti takut berat tak nak turun-turun lagi. Banyak juga kes berat badan turun tapi nampak gemuk juga. Sebab lemak masih banyak terkumpul dalam badan.

Lecithin berfungsi menguraikan lemak dalam badan dan tugas Alfafa pula menyingkirkan lemak melaui proses ‘detox’. Selain tu Alfafa juga boleh banyakkan lagi susu sampai boleh banjir susu (hehe…). Ia juga berfungsi secara ‘sinergi’ dengan ESP dalam penghasilan susu ibu. Cuma jika anak kena ‘jaundice’ atau demam kuning tak perlu ambil Alfafa sementara waktu sebab Alfafa ni adalah berasaskan herba. Dikhuatiri melambatkan penyembuhan dari demam kuning.

Secara ringkasnya set premium berfungsi

  • Menguraikan lemak berlebihan dalam badan (Lecithin)
  • Mengelakkan bengkak susu (Lecithin)
  • Menyingkirkan lemak yang terurai (Alfafa)
  • Menambah susu dengan lebih banyak (Alfafa)

<<

Set Bersalin Extra 2 Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? Set Bersalin Extra 2

>

Masih keliru nak ambil set bersalin yang mana? Saya sendiri pun sebelum ni still ragu-ragu walaupun dah baca macam-macam artikel dari website-website yang berlainan. Apa yang membuatkan saya yakin adalah selepas melihat testimoni-testimoni ibu berpantang yang ambil set bersalin Shaklee ni. Bukan satu dua, tapi banyak testimoni dan saya rasa set berpantang Shaklee ni yang paling popular kot? At least dalam dunia online la kan :mrgreen: Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon mrgreen  Boleh rujuk testimoni ibu-ibu pengguna set bersalin dari Shaklee yang saya satu dan kumpulkan dalam satu entri.

.

Testimoni Set Bersalin Shaklee Yang Mengujakan Oleh Ibu-Ibu Berpantang

Dah yakin? Nak tau harga? Yang ni boleh rujuk di entri saya pasal harga seperti link di bawah (sila klik)

Harga Set Bersalin Shaklee Paling Murah di Pasaran?

.

Atau nak lagi senang terus je sms atau whatsapp saya di 013-335 5598 (Farha). Saya ni friendly boleh sembang gelak-gelak dengan saya. hehe… :mrgreen: Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? icon mrgreen

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee Set bersalin Shaklee Set Bersalin Shaklee Membahayakan Bayi? Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: