Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit

Mencari-cari Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit?

Tak tahu kenapa, memang ramai sangat dok mencari produk putihkan kulit, tanpa fikir panjang bahan yang terkandung dalam produk tersebut. Apa yang penting, kalau boleh nak gebu secepat mungkin, nak putih melepak semaksimum mungkin dan nak mulus semulus yang mungkin. P)utih dalam masa 2 hari. Sound femiliar? :-D memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit icon biggrin

Baiklah. Saya ingin kongsikan pengalaman seorang gadis ini yang menderita selama 7 tahun dengan jerawat yang tak pernah surut. Puncanya ialah pada tahun 2006, beliau tersalah pilih produk kecantikan. Beliau telah gunakan pelbagai jenis produk di pasaran, dan akhirnya kesan daripada itu, bukan sahaja kulit beliau bertambah buruk, malah parut jerawat yang juga dalam dan tidak mahu pudar. Akhirnya setelah berjumpa dengan set Shaklee untuk rawatan kulit dan wajah bermasalah, beliau mendapat kulit seperti yang diidam-idamkan.  Cuba tonton video di bawah penjelasan beliau mengenai masalah kulit yang beliau alami selama ini. Cuba lihat wajah beliau sebelum ini.

Apa pendapat anda sebelum dan selepas beliau mengambil Shaklee?

Kali ni nak cerita pasal produk paling berkesan untuk memutihkan kulit, dan semestinya yang paling selamat! Kenapa? Sebab baru-baru ni kita dikejutkan dengan pembongkaran kepada kesan lebam dan rosak kulit akibat penggunaan produk kulit yang kononnya paling cepat dan elok sangat untuk jadi putih melepak. Pergh.. memang takut gila yang sebenarnya produk tu rupanya terlalu banyak mengandungi mercury dan beracun untuk tubuh kita!8O memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit icon eek

Kat mana link bacaan yang cerita pasal produk berbahaya paling berkesan cepat gile untuk memutihkan kulit tu? Hurm jangan lah harap saya akan backlink ke sana. Kerana adalah sungguh “lame” dan sungguh “tak profesional” sekali jika kita mengkondem produk orang tapi dengan niat untuk melariskan produk kita. Tapi, yang saya senaraikan di bawah ini bukan saya pandai-pandai sendiri. Ia dalah secara rasmi dikeluarkan oleh BPFK (Biro Pengawalan Farmasiutikal Kebangsaan Malaysia).

Anyway, jom tengok KESAN NEGATIF produk paling berkesan untuk memutihkan kulit kononnya tapi mengandung Merkuri :-

  1. Melambatkan pertumbuhan janin
  2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
  3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
  4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI   GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
  5. Bagi wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
  6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.

Produk Kosmetik Berbahaya memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit melasma

<

Nak Tahu Cara Nak Cek Krim Anda Ada Mercury Atau Tak??

Ada cara untuk ketahui produk kecantikan yang mengandungi merkuri: Berikut adalahnya:

  1. Siapkan span bedak yang masih baru belum dipakai
  2. Oleskan dan gosok-gosok kosmetik anda pada span tadi, biarkan di tempat yang kering selama 2 hari.
  3. Apabila span tersebut berubah menjadi warna gelap atau hitam, bermaksud kosmetik anda mengandung MERCURY!
  4. Apabila tidak merubah warna span sama sekali bermaksud kosmetik anda bebas dari mercury!

memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit mercury non mercuryCredit to https://clarasumarlan.wordpress.com

Saya tak pasti sama ada ujian atas ni betul atau tidak. tapi andai kata ianya betul, bukan kah ia sangat menakutkan? Scary ok8O memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit icon eek

>

PRODUK KOSMETIK YANG DIBATALKAN NOTIFIKASI ATAS ISU CAMPUR PALSU

Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.

Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.

Tahun 2014

Bil. Nama Produk Nombor Notifikasi Racun Berjadual Yang Dikesan
1 AS Beauty Night Cream NOT101103172K Merkuri
2 AS Beauty Day Cream NOT101103272K Merkuri
3 Golden Horse Herbal Milk Lotion – GH507 NOT120905457K Merkuri
4 Golden Horse Bio C omplex Cream – GH903-2 NOT120905465K Merkuri
  5. Dermaceutic Spot Cream NOT101104772K Hydroquinone dan Tretinoin
  6. Dermaceutic Spot Peel Cream NOT101104771K Hydroquinone dan Tretinoin
 7.  Yellow Cream (Krim Ku-Neng)  NOT120101719K  Hydroquinone
 8. Dnars Magic Gold Foundation  NOT111001084K  Hydroquinone

Tahun 2013

Bil Nama produk No.notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Sensual Meiji Skin Renewar Cream NOT120204451K Asid Azelaik
2 Acrena Pure Herbal Papaya Soap NOT100802337K Tretinoin
3 White Complex NOT100801451K Tretinoin
4 SS Pearl Cream NOT110602263K Mercury
5 SS Vita C Night Repair NOT110602264K Mercury
 6. Cellnex Anti-Sensitive Essence Treatment NOT120905219K Betamethasone
7 Natural 99 Night Cream NOT120300526K Mercury
8 Natural 99 Day Cream NOT120300524K Mercury
9 SF Beauty Night Cream (Facial) NOT120602462K Mercury
10 SF Beauty Day Cream (Facial) NOT120602461K Mercury
11  Aveana Night Revival Cream  NOT110404581K  Tretinoin
12 Blemished Skin Ampoules NOT110204305K Asid Azelaik
13 Golden Horse B&W Cream – GH902-1 NOT120905460K Merkuri

 

Tahun 2012

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Daily Protecting Cream – Joie et Beaute NOT100778850K /
NOT100602230K
Mercury
2 La Bliss Skin Brightening Cream NOT100200697K Tretinoin
3 Sans Dynamic Intensive Light Cream NOT100400422K Mercury
4 Putih Gebu Sun-Block Collagen Lotion NOT100403485K Mercury
5 Bio-Clear Intensive Renewal Complex NOT120503338K Tretinoin
6 MS Wellmood Enhancing Cream NOT100602405K Tretinoin
7 Renewing Cream NOT100101066K Tretinoin
8 E Beaute Total Revitalizer Night Cream NOT100601840K Mercury
9 MS Wellmood Lightening Complex NOT100601840K Mercury
10 MULTI CREAM NOT100764415K Tretinoin
11 DQISTEE NIGHT CREAM NOT100802185K Mercury
12 DQISTEE BEAUTY DAY CREAM NOT100802184K Mercury

 

Tahun 2011

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Sensual Whitening Cream NOT100751321K Mercury
2 Derma-Rx Arbutin-R Cream NOT090601556K Tretinoin & Hydroquinone
3 DS.1 BLEMISH CONTROL CREAM NOT091201931K Azelaic Acid
4 EZEE SUNBLOCK CREAM NOT100601213K Mercury
5 MONTAGNE JEUNESSE CHOCOLATE MASQUE NOT090700043K Lead

 

Tahun 2010

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 NV Toner Treatment No 1 NOT05010130KE Hydroquinone & Tretinoin
2 NV Toner Treatment No 2 NOT05010129KE Hydroquinone & Tretinoin
3 Zara Rejuvenation Cream NOT04081873KE Hydroquinone
4 Beauty Line Beautitude Multi-Purpose Cream NOT081201209K Tretinoin
5 Pigmentation Recovery Complex NOT081200745K Tretinoin
6 De Putih Night Cream NOT05100878KE Tretinoin
7 BML HB LOTION NOT090701336K Tretinoin & Hydroquinone
8 Krim Malam Shana NOT090600820K Tretinoin & Hydroquinone
9 Natasya Gold Krim Herba NOT091100971K Tretinoin & Hydroquinone
10 Biotox Whitening Hydro Cream NOT007061310K Dexamethasone
11 Yoko Whitening Cream NOT080100330K Tretinoin
12 Sue Beauty Night Treatment Cream NOT080600138K Tretinoin

Tahun 2009

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Felisa Gentle Peeling Solution NOT07080210KE Tretinoin
2 Krim Malam Rahsia Rimba NOT080801112K Hydroquinone
3 Biocosmet Whitening EssenceCream NOT07122920KE Hydroquinone
4 ~H2O+ Waterwhite BrighteningNight Cream NOT04102838KE Hydroquinone
5 Magixpress Lightening Plus NOT07121009KE Hydroquinone
6 A.Vant Cream NOT05022860KE Tretinoin
7 Eriesya Spa Beauty Cream NOT07122412KE Hydroquinone
8 Natasya Krim Herba NOT07090337KE Hydroquinone & Tretinoin
9 Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya NOT03090150KE Tretinoin
10 Ratna Sari Whitening Night Cream NOT080700826K Tretinoin
11 ATIKA BEAUTY Renewal Night Cream NOT04082451KE Hydroquinone
12 Chantique – Whitening Night Cream NOT04121404KE Tretinoin

Tahun 2008

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Khazanah White PembersihWajah NOT05040954KE Hydroquinone
2 Gloskin Krim Malam & Siang NOT05082557KE Hydroquinone
3 Reena’s Astringen Lanjutan NOT05010659KE Hydroquinone
4 Skin Desires Deep WhiteningCleansing Milk NOT07020213KE Hydroquinone
5 EETYE Whitening Cream NOT06080859KE Hydroquinone
6 O’Lynn Skin Lightening Cream NOT06110164KE Tretinoin

Senarai ini dikemaskini pada Disember 2013

 

InsyaAllah, jika ada kelapangan dan update dari pihak BPFK, saya akan update lagi di sini. Hati-hatilah dengan kebanyakan produk di pasaran yang tumbuh bagai cendawan lepas hujan. Tak mungkin kerosakan pada tubuh kita seperti kulit, dapat dipulihkan sekelip mata. Too good to be true. Seriously. Takkan lah sekelip mata berubah, sedangkan sel badan kita nak serap nutrisi, nak tumbuh sel baru, semua tu memakan masa, bukan nya sekelip mata.

Bagi saya, eloklah amik semua yang organik sahaja. Memanglah mungkin nampak mahal sikit. Tapi buat ape sacrify life dan tubuh untuk tampil jelita sementara. Shaklee diuji secara klinikal. Ade KKM dan halal diiktiraf JAKIM. Patented dan scientifically proven. So tanyalah minda, anda bijak membuat pilihan.

Boleh baca link berikut untuk produk paling berkesan untuk memutihkan kulit (jangan mengharap kulit original gelap nak jadi omputih pulak kan). Tiada logik di situ:lol: memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit icon lol. Hagak-hagak la. Hoho. Maksud putih di sini ialah, kulit yang sihat dan tidak kusam :D memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit icon biggrin

>

VITAMIN TERBAIK UNTUK KULIT

SET JERAWAT BATU SHAKLEE

 

Bagaimana? Sanggup ke kita merosakkan kulit dengan bahan kimia berbahaya yang tak diketahui asal usulnya? Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza.

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit Screenshot 2B2014 12 14 2B09

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee memutihkan kulit Produk Paling Berkesan Untuk Memutihkan Kulit Daftar ahli Shaklee

>

 

3 comments

  1. Pingback: Cara Memutihkan Kulit Janin | Kumpulan Semua Info
  2. Pingback: Cara Memutihkan Kulit Lutut | Kumpulan Semua Info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: