Mudahnya Bisnes Dengan Shaklee

MasyaAllah, ingat lagi entry saya mengenai fenomena Shaklee? Boleh baca di link ini. Shaklee terpaksa menambah staff mereka kerana kerja mengambil order yang overloaded! Sekarang sebut sahaja Shaklee, semua orang kenal dah. Tak perlu dah nak marketing panjang-panjang. Dah termarketed dah pun. Just its about how to find a very good sponsor dan coach sahaja jika ingin bisnes dengan Shaklee.

>

Apa yang menariknya buat bisnes dengan Shaklee ni?

Hah! Memang terlampau-lampau menarik! Pertama sekali soalan yang diajukan kepada saya selepas saya offer mereka menjadi ahli adalah:

>

Soalan pertama:
“Berapa modal yang diperlukan untuk buat bisnes dengan Shaklee ya?”

Heheeh. Sukalah saya menjawab bahawasanya tiadalah modal diperlukan untuk kita buat bisnes dengan Shaklee melainkan hanyalah RM 68.90 membership dan RM 10.60 postage (Semenanjung Malaysia) / RM 21.20 Sabah Sarawak. Oh, boleh terus automatik beli dengan harga member ya. Sebab anda ahli sah Shaklee! Siapa yang tak jadi ahli, alangkah ruginyalah. Sebab apa? Saya ada terangkan di sini (sila KLIK).

Kemudian, yang dimaksudkan tidak memerlukan apa-apa modal tu ialah, kerana biasanya bila kita deal dengan customer, customer akan bank in kan duit, dan duit itulah yang dibuat terus untuk membayar Shaklee. Malah yang paling best pulak, Shaklee akan hantar terus ke rumah customer tau. Ada juga orang yang buat bisnes Shaklee tu simpan stok di rumah. Bukan apa, ada jenis customer tu kalau order nak dan dan tu jugak, atau COD namanya – Cash on Delivery. Jenis tak penyabor. Hehee.

>

Soalan kedua:
“Apakah bezanya Ahli Shaklee dan Pengedar Shaklee?”

Ahli dan pengedar Shaklee adalah sama. Mereka mempunyai no ID dan LAYAK membeli dengan harga ahli. Cume pengedar ialah ahli shaklee yang beli banyak dan jual dalam sebulan. Bukan saja-saja mereka beli banyak. Mereka dah ade pon pembelinya. Maka mereka kumpul point kerana dengan kumpul points tu mereka dapat cash back. Macam cash rebate la gitu heheh. Cash back bermula 5% sehingga 21%. Konsepnya begini, lagi banyak saya jual, lagi banyak Shaklee berikan komisyen. Kalau sikit jual, maka sikitlah komisyen. Adil kan? Agak-agak nampak tak projection berapa gaji mereka yang buat bisnes dengan Shaklee? Haa, boleh rujuk ke link yang ini pulak (sila KLIK).

>

Soalan ketiga:
“Macam mana nak menjual dengan Shaklee? Perlu buat party Shaklee ke macam ala-ala party Tupperware?”

Hehehe!! Tak perlu lah. Blog kan ado? Fanpage kan ado? Facebook personal kan ado? Instagram kan ado? Haa, cuma in term of marketing plan dan strategy serta teknikal part pasal marketing ni, kenalah belajar. Takde duit datang menggolek dengan hanya goyang kaki ye. Takde duit masuk bank dengan hanya mintak orang suap ajar ya. Perlukan determination dan usaha. Barulah rezeki itu halalan toyyiban. Sebab tu saya kata adalah amat penting pemilihan group coaching anda! Oh, boleh tengok prestasi kumpulan saya DI SINI. Oh, pilih lah saya sebagai mentor, insyaAllah tak sesat.

>

Soalan keempat:
“Perlu ke saya ke training kat merata-rata tempat? Saya ada 10 anak kecik-kecik, maka saya tak boleh travel selalu. Saya harapkan bisnes yang saya tak perlu keluar rumah. Boleh ke?”

Ya ampun. Boleh sangat. Customer anda di hujung jari anda sahaja ya. Dalam group saya, saya mengajar soft selling skill. Bukan hard selling. Kami betul-betul tahu target pasaran kami. Kami tak semberono approach orang macam “Hai dear, marilah beli Shaklee dari saya”. Apa yang kami buat adalah, kami jentik dan sentuh emosi pelanggan kami, supaya mereka mencari kami tanpa perlu kami memaksa mereka membeli. Hehe. Itu yang seronoknya bisnes dengan Shaklee ni.

Kelas bukan tak ada. Memang ada. Maklumlah ia adalah supplement. Kena ada cara yang betul untuk makan. Bukan main makan suka hati jek. Even pihak Shaklee sendiri ada menyediakan kelas nutrisi untuk para pengedar Shaklee. Supaya mereka memberikan konsultansi terbaik buat pelanggan mereka. Sebab itu lah bila anda sebagai customer Shaklee, jangan dok kejar harga murah jek tapi tak reti jadual makan. Binasa badan mu nanti. Saya ada terangkan pada isu ini di sini (sila KLIK).

>

Soalan ke lima:
“Macam mana saya nak beli stok? Susah tak proses nak dapat order? Banyak tak branch? Bagaimana caranya?”

Best soalan ni. Anda boleh teliti option-option berikut ya:

  1. Ambil order customer, ambil duit mereka, beli online dengan log in Shaklee (sila rujuk Shaklee online di link ini) dan suruh Shaklee hantar terus ke customer. No modal needed.
  2. Beli stok jika memang confirm dapat jual banyak semua tu (ops, ini hanya untuk mereka yang ramai prospek customer). Jangan buat jika anda masih tak tahu jual. So yang ini kite sendiri lah yang pos, kalau customer yang jauh nak kita poskan. Atau untuk customer yang nak COD.
  3. Stok boleh di beli secara walk in di branch-branch Shaklee. Boleh rujuk sini untuk branch Shaklee (cawangan Shaklee).
  4. Paling mudah, hanya log in dengan no ahli dan password, shopping produk Shaklee ala-ala shopping card tau!!! Best! Hanya perlu kan kad kredit sahaja lah. Hehehehe.

So macam mana? Ok? Maka dengan itulah sedikit sebanyak soalan basic yang ditanya bila saya offer jadi ahli Shaklee. Teruja kan? Apa lagi, ambik phone, tekan no 013-335 5598 dan register dengan saya. Nanti saya akan bagi nombor ID dan password:mrgreen: {focus_keyword} Mudahnya Bisnes Dengan Shaklee icon mrgreen.

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas
Emel: ibucergas@gmail.com
Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: