Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin

Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin

Tak tahu kenapa ada juga yang mencari vitamin bersihkan darah. Katanya beliau mempunyai jerawat yang teruk dan dicadangkan untuk carik supplement untuk bersihkan darah, kerana banyak darah kotor. Bila disoal lagi, rupanya untuk bersihkan usus katanya. Hurm.. mungkin ada sedikit pembetulan yang perlu diterangkan di sini.

Toksin, kekotoran memang ada di mana-mana. Hatta udara yang kita sedut, makanan yang kita makan dan minuman yang kita minum serta semua bahan-bahan yang kita gunakan sehari-hari memang banyak yang bertoksin. Cuma kadang tidak tak perasan dan kita tak nak ambil tahu sahaja. Tapi apa yang dapat kita perhatikan, tubuh badan kita lama-kelamaan akan berinteraksi dengan segala macam toksin ni dan akhirnya akan menjadikan tumbuh tindak balas yang kita tak mahu.

Paling mudah, contohnya adalah kemunculan jerawat. Dan paling teruk yang boleh difikirkan adalah, mutasi sel badan yang boleh menyebabkan kanser. Menakutkan bukan?

Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin 3

 >

Apa itu Proses Bersihkan Darah atau Detoxification

Proses detoxification atau detoks adalah merujuk kepada cara untuk menghilangkan toksin dalam badan. Biasanya ia bermaksud toksin dikeluarkan dari seluruh tubuh badan, dan sekaligus boleh meingkatkan tahap kesihatan seseorang.

 >

Perlu ke proses Detoxification ini? Bukan ke badan kita boleh detox secara semulajadi.

Ya, tubuh badan kita memang Allah jadikan boleh sebenarnya melaksanakan proses Detoxification ini. Hati kita, buah pinggang, usus dan kulit merupakan organ perkumuhan kita. Perkumuhan bermaksud, ia memproses dan mengeluarkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh badan kita. Segala macam toksin yang kita sedut dan ambil, organ-organ ni akan proses dan buang.

 >

Macam mana toksin boleh berkumpul dalam badan?

Tetapi disebabkan oleh keadaan persekitaran sekarang ni yang terlampau kotor dan penuh bertoksin, asalnya memanglah organ tu semua dapat berfungsi dengan baik. Tetapi jangan terkejut jika performance organ kita semakin merosot.

Masakan tidak, terlalu banyak makanan yang bertoksin yang kita makan, terlalu banyak asap merbahaya yang kita sedut. Semua ini sangat membebankan organ-organ kita. Ini menjadikan semakin lama organ kita tidak lagi dapat bekerja dengan optimum lalu menyebabkan toksin makin hari makin berkumpul dalam badan kita.

Sebab itulah kalau perasan, sekarang ni makin ramai orang yang makin mudah jatuh sakit. Selama ini tak lelah, sekarang jadi lelah teruk. Ada yang dahulu taka da pon eczema, tiba-tiba menjadi sangat sensitive pada alahan, imuniti badan menjadi lemah, malah lebih teruk boleh menyebabkan pelbagai penyakit yang teruk.

 >

Kalau nak detox, organ mana yang terlibat?

Biasanya organ yang terlibat adalah   organ hati dan juga usus.  Ini kerana dua organ inilah organ pencernaan kita. Walaubagaimanapun, detox yang berkesan adalah yang melibatkan keseluruh tubuh badan kita termasuklah tisu, sel dan kilang darah kita juga.

Cara yang terbaik adalah:

  1. Bersihkan usus dengan cara semulajadi.
  2. Ambil serat yang boleh buang sekali toksin-toksin
  3. Optimumkan fungsi hati

<

1. Bersihkan usus dengan cara semulajadi.

Cara mudah untuk bersihkan usus secara semulajadi adalah dengan ambil julap. Hehehe. Tetapi ambillah julap yang lembut dan semulajadi. Magnesium oxide yang ada dalam Ostematrix Shaklee sebagai contoh, memang boleh membersihkan usus dengan membantu membersihkan dinding usus dengan lembut. Sebab itulah siapa yang mengamalkan Ostematrix Shaklee memang senang sangat membuang. Ingat ya, proses selalu membuang amat bagus untuk membersihkan toksin dari dinding usus.

Peppermint yang ada dalam Pepppermint Ginger Shaklee juga bagus untuk proses detox perut sebab ia sangat membantu pergerakan najis, dan merelakskan otot usus dan mengurangkan kekejangan usus semasa proses detox.

<

2. Ambil serat yang boleh buang sekali toksin-toksin

Selepas toksin yang terkumpul pada dinding usus tadi dibersihkan menggunakan magnesium oxide, seterusnya ialah kita memerlukan fiber untuk menyatukan semua toksin ini supaya membantuk najis yang sihat. Kita tak lah rasa macam nak cirit birit dan keluar najis cair kan. Huhuhuhu. Sebab itulah kita perlukan serat. Serat ini akan combine semuanya dan menjadikan semua toksin dan bahan buangan akan mudah keluar melalui usus tanpa menjadikan perut luka.

Biasanya serat yang digunakan adalah oat, pectin (dari buah citrus), psyllium husk dan juga guar gum. Guar Gum ini ada terdapat dalam Mealshake Shaklee. Sebab itu lah kanak-kanak yang mengambil Mealshake Shaklee biasanya memang tak sembelit dan selesa jek perut untuk membuang.

>

3. Optimumkan fungsi hati

Seterusnya ialah mengoptimumkan fungsi hati. Yang ini memang herba yang paling terkenal sekali berzaman-zaman adalah “milk thistle”. Ia sememangnya ada dalam produk DTX Complex Shaklee yang khusus untuk detox hati.

Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin 2

<

Kenapa kena detok hati? Apa kena mengena hati dengan darah dan organ?

Ok, begini. Hati (liver) sebenarnya sangat memainkan peranan yang penting untuk semua system dalam badan kita termasuklah system pencernaan, metabolisme, immunity, dan juga penyimpanan nutrisi dalam badan kita.

Darah sememangnya mengalir dalam semua sel dalam badan kita. Jika kita tak pastikan hati berfungsi dengan baik, toksin akan sentiasa berada dalam darah kita, dan darah akan bawak toksin ke paru-paru, usus, hormons, sel tisu, limpa dan buah pinggang. Dalam masa yang sama tanpa fungsi hati yang sihat dan optimum, tisu sel badan akan cepat mati disebabkan oleh kekurangan nutrient.

Sebab itulah jika untuk pembersihan darah dan juga membuang toksin dalam badan, apa yang penting adalah penjagaan usus dan juga penjagaan hati. Dengan itu, produk Shaklee yang bertujuan untuk proses detox ini adalah Ostematrix Shaklee, Herb-Lax, Alfafa Complex Shaklee dan yang paling penting, DTX Complex.

Ringkasan fungsi Vitamin Shaklee adalah seperti berikut:

 Vitamin Shaklee Untuk Detox       Fungsi dalam proses Detox    
Mealshake Shaklee Detox Agen – menggalakkan detoksifikasi iaitu proses perkumuhan yang sihat. Kerana ia kaya dengan serat dan fiber untuk membantu membunag lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus. Sesuai untuk kanak-kanak.
Ostematrix Shaklee Mengandungi Magnesium Oxide sebagai julap semulajadi yang lembut dan selamat digunakan setiap hari.
Herb-Lax Merawat masalah sembelit, dan melawaskan najis. Merangsang usus untuk lebih cepat memproses perkumuhan dan pembersihan najis secara lembut daripada terus tersimpan lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin.Mengempiskan perut. Mengurangkan ketegangan perut. TIDAK BOLEH DIGUNAKAN SETIAP HARI.
Alfafa Complex Mencuci hati, darah dan usus – ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
Peppermint Ginger Plus  Memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
DTX Complex Metabolisma protien dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang kemudiannya didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisma protein. Untuk mendetoksifikasikan ammonia ini, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia bergabung bersama-sama bahan-bahan yang juga bukan toksin. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati dan tonik hati yang baik dan betul, fungsi buah pinggang juga mestilah dalam keadaan terbaik.

 

 <Vitamin untuk bersihkan darah dan toksin {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Vitamin untuk bersihkan darah dan toksin

>

>

Tunggu Dulu!!

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Yang Menderita Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Berjaya Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu dan Lebih Cerah. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran Yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza. 

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Screenshot 2B2014 12 14 2B09

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Daftar ahli Shaklee

>

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: