Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Hypertension atau tekanan darah tinggi, boleh menjadi pembunuh senyap jika tidak terkawal dan tanpa pengawasan dari pihak doctor. Seperti biasa, walaupon dengar dan ikut nasihat dari doktor, kebanyakan pesakit juga ingin nak cuba ubat untuk tekanan darah tinggi alternatif dan semulajadi yang lain.

1. Golongan Yang Berisiko Menghidap Tekanan Darah Tinggi

  1. Perokok
  2. Orang yang Obese
  3. Orang yang makan pemakanan yang tak sihat
  4. Orang yang tak bersenam
  5. Orang yang ada menghidap diabestes

2. Ramai Mula Memilih Resveratrol Sebagai Petua Turunkan Darah Tinggi

Bagaimana sebenarnya resveratrol ni mampu menyokong tekanan darah supaya jadi normal sebanarnya? Resveratrol adalah bahan sebatian semulajadi dalam tumbuhan dan biasanya dijumpai dalam anggur, coklat, dan kacang badam. Ia mempunya keupayaan antioksidan yang sangat kuat dan sememangnya dah dikaji bertahun lamanya di mana banyak sangat kebaikan resveratrol ni kepada kesihatan tubuh badan. Antaranya [2] [3] [4] ;

  • Melindungi DNA dan sel badan
  • Kawal atur supaya paras gula dalam darah menjadi sihat
  • Melindungi kulit dari sinar UV
  • Membantu menyokong tekanan darah yang sihat

>

3. Betul ke Produk Shaklee Vivix Sangat Dapat Membantu Turunkan Darah Tinggi?

Terdapat banyak supplemen yang boleh membantu menolong mengawal tekanan darah yang tinggi. Antaranya adalah, Omegaguard, Lecthin, Garlic, ESP, juga Vitamin E. Kadang disebabkan terlalu banyak supplement nak telan, Vivix juga boleh menggantikan supplement tersebut disebabkan kandungan vivix yang kaya dengan Resveratrol yang saya sebutkan di atas. Boleh tengok testimonial di bawah ini. Memang di Malaysia ni pon, terlalu ramai yang menghidap tekanan darah tinggi. Sekiranya ia tak terkawal, ia boleh menyumbang kepada stroke.

Testimonial #1

Ibu kepada Puan Bonda Sha ini selama ini lemah, terbaring je dalam bilik, termenung dan diam. Tapi sekarang tak lagi. Memang bertenag sebagaimana nenek-nenek lain. Dan dah tak terperap lagi di dalam bilik. Lebih dan dan bertenaga, serta kuat berjalan dengan mengamalkan supplement Vivix.

testi vivix 8 darah tinggi {focus_keyword} Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi testi vivix 8 darah tinggi

Testimonial #2

Mak kepada customer ini (dirahsiakan namanya atas permintaan beliau), memang merupakan seorang pesakit darah tinggi. Terlalu tinggi bacaan darah sehingga mencecah 200! Ia sangat menakutkan anaknya kerana memang selalu kita dengar jika terlalu tinggi, akan boleh menyebabkan stroke! Keadaan mak beliau teruk sehingga terbaring selalu, solat pon berbaring dan makan juga tak lalu. Hatta nak ke toilet pon kena dipapah. Dengan mengambil Vivix Shaklee, alhamdulillah maknya bertenaga dan sihat.

testimoni-darah-tinggii {focus_keyword} Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi testimoni darah tinggii

Testimonial #3

Kisah ini pula diceritakan oleh Encik Rosli Mohd Daud di mana isteri beliau adalah penghidap darah tinggi yang kronik. Sehinggakan beliau tak perlu lagi mengambil ubat tekanan darah tinggi dari doktor. (Disclaimer : Pastikan sebtiasa pantau tekanan darah dan dapatkan konsultansi dari doktor bertauliah untuk sebarang medical advises). Supplement adalah ikhtiar, tapi pada masa yang sama perlu mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh doktor.

testimoni vivix shaklee untuk darah tinggi {focus_keyword} Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi testimoni vivix shaklee untuk darah tinggi

Testimonial #4

Ini pula kisah seorang anak yang mempunyai seorang ayah yang memang menghidap darah tinggi yang tak pernah turun dan terpaksa bergantung kepada pengambilan ubat hospital. Alhamdulillah dengan mengamalkan pengambilan vivix, ia sangat membantu ayah beliau. Kini pergi ke surau pon dah tiada masalah, dan bila exercise pon dah boleh makin lama. Bacaan darah tinggi pon semakin baik.

testi-vivix-shaklee-5 {focus_keyword} Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi testi vivix shaklee 5

4. Boleh Percaya ke dengan Produk Vivix Shaklee

Bukan sahaja boleh percaya, malah saya amat yakin InsyaAllah. Ini kerana terlalu banyak kajian yang telah dilakukan oleh Shaklee, dengan lebih 300 juta USD dibelanjakan dalam Reseacrh & Developement.

Boleh percaya ke produk shaklee {focus_keyword} Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi Shaklee difference

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

Daftar ahli Shaklee {focus_keyword} Kebaikan Resveratrol Dalam Mengawal Tekanan Darah Tinggi Daftar ahli Shaklee

>

 

References:

  1. Centers for Disease Control.High Blood Pressure Facts. Centers for Disease Control.
  2. Szkudelski T, Szkudelska K.Anti-diabetic effects of resveratrol. Ann N Y Acad Sci. 2011 Jan;1215:34-9. doi: 10.1111/j.1749-6632.2010.05844.x.
  3. Aziz MH, Afaq F, Ahmad N.Prevention of ultraviolet-B radiation damage by resveratrol in mouse skin is mediated via modulation in survivin. Photochem Photobiol. 2005 Jan-Feb;81(1):25-31.
  4. Liu Y, Ma W, Zhang P, He S, Huang D.Effect of resveratrol on blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials. Clin Nutr. 2015 Feb;34(1):27-34. doi: 10.1016/j.cinu.2014.03.009.

Research Paper By Shaklee Corporation

  1. “A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Stress Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal”, Husam Ghanim, Chang Ling Sia, Kelly Korzeniewski, Teekam Lohano, Sanaa Abuaysheh, Anuritha Marumganti, Ajay Chaudhuri, and Paresh Dandona, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 2011 96:5, 1409-1414 http://press.endocrine.org/doi/abs/10.1210/jc.2010-1812

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: