Ramai yang bertanya bagaimana saya dahulu boleh berjaya menyusukan anak saya sehingga 2 tahun lamanya. Bagaimana saya dapat konsisten dengan hasil perahan yang banyak. Bagaimana saya mendisiplinkan diri mengepam mengikut jadual pam susu ibu dan merekod waktu dan berapa hasil perahan saya setiap hari. Malah ada yang menyangka saya mempunyai susu yang banyak sedari awal lagi.

Saya bermula dengan 0 oz, saya pernah beri anak saya susu tepung, dan saya pernah berjaya memeras susu sehingga 30 oz sehari. Rahsia penyusuan susu ibu ni akan saya kongsikan di sini.

Saya pernah ceritakan mengenai jadual pam susu ibu saya DI SINI.

Saya pernah ceritakan masalah dan cabaran penyusuan saya ibu saya  DI SINI.

Saya pernah ceritakan macam mana saya tangani masalah penyusuan susu ibu saya DI SINI.

Saya juga pernah ceritakan bagaimana pengurusan stok susu ibu saya DI SINI dan DI SINI.

Di sini saya ingin ringkaskan bagaimana jadual pam susu ibu saya sehingga saya dapat menghasilkan 30 oz susu sehari bermula dari 0 oz.

 

jadual pam susu ibu jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu P1020754a

Kenangan Lama Bersama Iman

 >

>

[table “” not found /]


 

[table “” not found /]


 

[table “” not found /]


 

[table “” not found /]


 

Faham kan? Kesimpulannya, sehari hanya sebelah breast dipam, tapi diselang selikan dengan esok hari. Ada yang seanjang hari sebelah breast direct feeding sahaja, sebelah breast pam sahaja. Dengan cara ini, kedua-dua breast dapat distimulate dan kedua-dua breast dapat juga dipam dan ibu dapat membuat dan mengumpul stok susu ibu. Jadi, dapatlah kedua2 belah breast sama adil dan saksama bekerja, dan berehat. Hehe. Ramai yang saya dah consult dengan jadual pam susu ibu ini. InsyaAllah berkesan asalkan ianya dilakukan dengan konsisten.

Ingin Set Shaklee Penyusuan Susu Ibu boleh rujuk DI SINI

Ingin Pam Susu / Breastpump yang membantu anda mengumpul Stok Susu Ibu DI SINI

 

 jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu Image23502693 horz vert

JK Niaga Beli Sekarang jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu JK Niaga Beli Sekarang1

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

 

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA

 >

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu Daftar ahli Shaklee

>

 

{ 3 comments… read them below or add one }

1 linda September 6, 2013 at 10:16 am

Salam…saya confuse….masa pam sblh kiri saja..kanan bfeed saja..inbbetween masa mengepam tak tukar ke kiri dgn kanan?

Reply

Farha IbuCergas 2 admin September 8, 2013 at 9:28 am

Aah x tukar. Sebab yang pam tu nak buat stok. Tujuan kite tukar kiri kanan tu untuk kite kosongkan breast dan stimulate both breast. Sbb tu saya buat jadual tu bergilir2 supaya both breast stimulate by baby dan dikosongkan pam :)

Reply

3 suraya September 20, 2013 at 10:20 pm

erm…mcm mana kalau guna single pumping masa di pejabat?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Previous post:

Next post: