Jadual Pam Susu Ibu

Ramai yang bertanya bagaimana saya dahulu boleh berjaya menyusukan anak saya sehingga 2 tahun lamanya. Bagaimana saya dapat konsisten dengan hasil perahan yang banyak. Bagaimana saya mendisiplinkan diri mengepam mengikut jadual pam susu ibu dan merekod waktu dan berapa hasil perahan saya setiap hari. Malah ada yang menyangka saya mempunyai susu yang banyak sedari awal lagi.

Saya bermula dengan 0 oz, saya pernah beri anak saya susu tepung, dan saya pernah berjaya memeras susu sehingga 30 oz sehari. Rahsia penyusuan susu ibu ni akan saya kongsikan di sini.

Saya pernah ceritakan mengenai jadual pam susu ibu saya DI SINI.

Saya pernah ceritakan masalah dan cabaran penyusuan saya ibu saya  DI SINI.

Saya pernah ceritakan macam mana saya tangani masalah penyusuan susu ibu saya DI SINI.

Saya juga pernah ceritakan bagaimana pengurusan stok susu ibu saya DI SINI dan DI SINI.

Dahulu, saya sangat panik sebagaimana ibu dalam video ini. Anak saya sudah belajar bottle feed bila di hospital. Menjadikan anak saya lebih selesa dengan aliran susu yang laju melalui botol. Maka, bila diberi susu ibu melalui botol juga, anak saya mahukan kuantiti yang banyak. 5 oz sekali hidangan, memang sangat memeritkan sedangkan masa tu saya hanya mampu menghasilkan sekitar 2 oz sahaja setiap sesi. Mujur jadual waktu bekerja saya agak flexible dan saya boleh pam sehingga 8 kali sehari. Tetapi untuk nurse seperi ibu muda di video bawah ini, jadual waktu shift sangatlah mencabar. Ikuti kisah beliau.

Di sini saya ingin ringkaskan bagaimana Jadual Pam Susu Ibu saya sehingga saya dapat menghasilkan 30 oz susu sehari bermula dari 0 oz.

 

jadual pam susu ibu jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu P1020754a

Kenangan Lama Bersama Iman

 >

>>

 Jadual Menyusukan dan Pump Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! 

jadual tambah susu ibu jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu Screenshot 2014 11 10 06

 

Faham kan? Kesimpulannya, sehari hanya sebelah breast dipam, tapi diselang selikan dengan esok hari. Ada yang seanjang hari sebelah breast direct feeding sahaja, sebelah breast pam sahaja. Dengan cara ini, kedua-dua breast dapat distimulate dan kedua-dua breast dapat juga dipam dan ibu dapat membuat dan mengumpul stok susu ibu. Jadi, dapatlah kedua2 belah breast sama adil dan saksama bekerja, dan berehat. Hehe. Ramai yang saya dah consult dengan Jadual Pam Susu Ibu ini. InsyaAllah berkesan asalkan ianya dilakukan dengan konsisten.

Video berikutnya pula adalah kisah seorang ibu menyusu yang sering kali letih dan penat. Beliau juga seorang aktivis penyusuan susu ibu yang sering memberi khidmat bantuan kepada ibu-ibu yang baru belajar mengenai penyusuan susu ibu. Kita tonton pendapat seorang Peer Kaunselor Laktasi Penyusuan Susu Ibu tentang Set Menyusu Shaklee.

Ingin Set Shaklee Penyusuan Susu Ibu boleh rujuk DI SINI

Ingin Pam Susu / Breastpump yang membantu anda mengumpul Stok Susu Ibu DI SINI

 

 jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu Image23502693 horz vert

JK Niaga Beli Sekarang jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu JK Niaga Beli Sekarang1

 

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

 

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA

 >

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu Daftar ahli Shaklee

>

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... jadual pam susu ibu Jadual Pam Susu Ibu pixel

You may also like...

3 Responses

  1. linda says:

    Salam…saya confuse….masa pam sblh kiri saja..kanan bfeed saja..inbbetween masa mengepam tak tukar ke kiri dgn kanan?

    • admin says:

      Aah x tukar. Sebab yang pam tu nak buat stok. Tujuan kite tukar kiri kanan tu untuk kite kosongkan breast dan stimulate both breast. Sbb tu saya buat jadual tu bergilir2 supaya both breast stimulate by baby dan dikosongkan pam :)

  2. suraya says:

    erm…mcm mana kalau guna single pumping masa di pejabat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.