Jadual Makan Shaklee – Versi Set Kuruskan Badan Pula

Heheheh. Entry sebelum ini adalah jadual makan shaklee – vitamin-vitamin yang biasa orang beli. Haa, kali ni pula untuk versi Set Kuruskan Badan pula. Kenapa? Sebab ramai lah customer ni kompius bagaimana harus makannya. Google-google godek-godek tak jumpa pulak. Tapi adalah lebih afdal kalau masing-masing tanya pada distributor Shaklee masing-masing ya. Bukan apa, sebab mereka dah tau berapa berat anda, berapa kilos yang anda nak turunkan, dan supplement Shaklee apa yang anda ambil. Kalau beli dari distributor lain, pehtu tanya distributor lain pulak, tak ke kawan tu terpinga-pinga, eh eh.. saya tak tahu pun apa yang cik-cik beli, asal usul masalah cik-cik, bagaimana lah mereka nak bagi konsultansi terbaik kan? :mrgreen: set kuruskan badan Jadual Makan Shaklee - Versi Set Kuruskan Badan Pula icon mrgreen

Ok la, saya bagi sekadar yang general ya. Selebihnya jangan lupa tanya distributor masing-masing ya :lol: set kuruskan badan Jadual Makan Shaklee - Versi Set Kuruskan Badan Pula icon lol

Set Kuruskan Badan Shaklee biasanya terdiri daripada berikut:

Supplement Shaklee Kebaikan & Fungsi Masa Makan
Cinch Shake Mix

Sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan. Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas. Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan.

1 tin bersamaan dengan 15 servings/hidangan. (scoop nya besar) dan ia sangat kenyang. Maka ia seharusnya dimakan 2 kali sehari menggantikan sarapan pagi dan juga makan malam (meal replacement). Jangan cengkelat naa. Ikut jadual betul2. Nanti salahkan supplement pulak sedangkan sendiri tak jaga makan :mrgreen: set kuruskan badan Jadual Makan Shaklee - Versi Set Kuruskan Badan Pula icon mrgreen. So 1 tin adalah untuk 1 minggu.

2 scoop untuk ganti sarapan pagi>2 scoop untuk ganti makan malam
Energy Tea Mix

Memberi tenaga di antara hidangan. Menggantikan minuman manis dan bergula. So daripada minum minuman bergula, air gas, kopi dan teh yang manis-manis (yang lebih menambahkan berat badan), eloklah digantikan dengan minuman ini. Ia memberi tenaga sementara nak tunggu waktu makan sampai.

1 kotak mengandungi 28 sachet. Terpulang pada anda nak minum berapa banyak sachet sehari:mrgreen: set kuruskan badan Jadual Makan Shaklee - Versi Set Kuruskan Badan Pula icon mrgreen

1 sachet untuk gantikan minuman pagi antara sarapan dengan makan tengah hari.>1 sachet untuk gantikan minuman petang antara makan tengah hari dan makan malam 
Lecithin

Mengemulsikan lemak supaya badan kite tak serap lemak-lemak ni. Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan Lecithin membantu mengemuksi dan memetabolismakan lemak, kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh.Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan langsing yang seimbang.

Makan 2 biji pagi selepas sarapan<Makan 2 biji tengah hari selepas makan tengah hari<Makan 2 biji selepas makan malam
Omega Guard

Omega ialah eseential fatty acid, yg diperlukan oleh tubuh kita utk sintesis protein utk otot & meningkatkan hormon leptin supaya kita tak rasa asyik nak makan je. Orang2 yg konsisten dgn omega biasanya kan rasa kenyang.Kalau lecithin tu dia directly menggumpal lemak, Omega ni dia indirectly, like bertindakbalas dgn hormone etc.

Makan 2 biji selepas sarapan dan 2 biji selepas makan malam
Alfafa Complex

Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kerana alfafa mengandungi saponin, serat yang bertindak seperti span untuk menyerap lemak dan kolestrol.

Makan 2 biji pagi selepas sarapan<Makan 2 biji tengah hari selepas makan tengah hari<Makan 2 biji selepas makan malam
Herb Lax Merawat masalah sembelit, dan melawaskan najis. Merangsang usus untuk lebih cepat memproses perkumuhan dan pembersihan najis secara lembut daripada terus tersimpan lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin. Mengempiskan perut. Mengurangkan ketegangan perut. 2 biji Makan sebelum tidur, 2, 3 kali sahaja seminggu

 

Ok, paham ye? Oh ini Set Kuruskan Badan untuk orang biasa ya. Untuk Set kuruskan Badan bagi Ibu Menyusukan jadualnya pula berbeza. Nanti saya cerita pula pasal yang itu. Kalau katakan nak tau cepat2, boleh terus wassap saya ya. Maklumlah kalau ada  customer ada yang ambil set kesihatan optimum seperti Vitalea, B Complex, Vitamin c dan lain-lain, kita kenalah tailor balik jadual waktu ni. Setiap customer adalah berbeza naa. Sebab tu adalah lebih afdal customer rujuk sendiri pada distributor masing-masing. Malah distributor ni memang bertanggungjawab memberi segala info walau sebijik huruf sekalipun kerana mereka yang jual supplemen Shaklee ni pada anda. Ok ke? Hehehe.

Jom beli dari saya, insyaAllah saya akan beri konsultansi sebaiknya buat anda~!! :mrgreen: set kuruskan badan Jadual Makan Shaklee - Versi Set Kuruskan Badan Pula icon mrgreen

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: