Ibu Muda Ini Tak Lalu Makan ESP Shaklee

{focus_keyword} Ibu Muda Ini Tak Lalu Makan ESP Shaklee IMG 2869

 

Saya juga begitu dahulu. Dahulu, saya mulakan pengambilan Shaklee sebab susu ibu saya tak banyak, tetapi demand anak saya pulak sangat banyak waktu tu. Bukan apa, anak saya pernah formula feed sebab dimasukkan ke Icu, maka dia dah belajar bottle yang flow nya laju. Sebab tu bila saya perah susu ibu sekalipon, dia demand 4-5 oz sekali hidang, meakipun umurnya waktu tu baru sebulan.

 

Total sehari, 6 botol. Menjadikan saya terpaksa menghasilkan susu sebanyak average 30 liter sehari. Huhuhuhu.

 

Masa saya mulakan dengan Set Menyusu Asas Shaklee yang terdiri daripada Vitalea Multivitamin, B Complex, Vitamin C dan Alfafa complex, alhamdulillah susu dah meningkat dan pekat. Tapi sebab letih sangat- sangat dan asyik lapar jek, saya cuba makan ESP Shaklee.

 

1st time beli, ya Allah!!!! Tak sedapnya benda ni!!! Dah lah balang besar! Seriously tak lalu nak minum. Rasa nak muntah!!

 

Akhirnya expired gitu jek. Tuhlah sebab tak pandai nak bua resepi lain-lain tu. Masuk umur anak setahun, memang susu drop sangat. Nak tak nak saya terpaksa gagahkan jua minum ESP ni. Seperti yang dicadangkan oleh kakak dalam gambar tadi, saya campurkan dengan Twister. Eh sangat sedap lah pulak.

 

Tapi memikirkan gula yang banyak dalam twister, saya tukar kepada susu coklat dan susu strawberry. Perrghhh memang sedap terus!!! Yang paling best, cukup sebulan saya makan, kykit saya memang sangat berbeza!! Tak lagi kusam dan kering. MasyaAllah, tak sangka begini effectnya.

 

 

Banyak lagi cerita lain yang pengguna ESP Shaklee ni. InsyaAllah ada kelapangan, akan saya share semuanya nanti.

 

 

Oh ya, jika keluarga ada sebarang allergik dengan apa-apa makanan sekalipun, kena sangat berhati-hati sebab kita takut tanpa sedar yang kita sebenarnya allalergik kepada soya.

 

Kene hubungi dahulu pengedar Shaklee bertauliah untuk terangkan berkaitan allergik dan pengambilan soya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: