Category: Fungsi Vitamin E Complex

1

Kelebihan Vitamin E Bantu Kulit Kering Berkerak

Ini contoh kulit yang kering. Bukan semua orang kena kulit kering ni. Kadang ada yang tak seteruk ini, tapi kalau tak pakai pelembab, celah-celah bibir nampak macam flaky-flaky. Mula-mula tak perasan, sekali masuk aircond, pastu keluar balik dan tengok cermin, Eeeeeeehhhh… ade putih-putih sekeliling bibir. Huhu maluu.. (meskipon orang lain mungkin tak perhatikan, tapi still...

983682_694323860603740_1375674770088913531_n 0

Kepentingan Vitamin E Dalam Kehidupan Seharian

Bersempena dengan bulan Promosi Vitamin E Shaklee Beli 6 Percuma 1 saya nak kongsi mengenai kepentingan vitamin E. Vitamin E sangat sinonim dengan kecantikan dan awet muda. Ia juga dipanggil ‘Tokoferol’ dan mempunyai sifat yang larut dalam lemak sepertimana vitamin A dan vitamin D. Sumber vitamin E mudah didapati kerana ia terdapat pada makanan seharian...

vitamin-e-benefit-skin-1 0

Vitamin E Shaklee – 10 Kebaikan dan Kelebihan

Macam-macam produk kecantikan yang kita dah cuba dan guna. Ada yang berkesan dan ada yang menyebabkan masalah kulit lebih teruk. Sebenarnya untuk kelihatan cantik perkara asas yang perlu dijaga adalah pemakanan. Pemakanan seimbang yang cukup segala serat dan vitamin serta minum air masak dengan banyak membantu mencantikkan kulit. Tapi kadangkala susah juga nak ‘keep track’...

2

Vita-E Complex®, Antioksidan Organik dan Semulajadi

Vita-E Complex ®(MAL07021518XC) National Pharmaceutical Control Bureau Ministry of Health Malaysia Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia Vitamin E adalah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otot, dan prostat, di samping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan sistem imun badan. Vita-E Complex ® mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli...

CarotoMax 0

Tingkatkan Antioksidan, Halang Sel Kanser!

Kini kita memerlukan lebih banyak perlindungan antioksidan berbanding dahulu. Pencemaran udara, pendedahan kepada sinar UV oleh matahari, tekanan, dan gaya hidup yang tidak sihat menghasilkan banyak radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan sel DNA dalam tubuh. Antioksidan dapat membantu melindungi sel tubuh badan daripada sel radikal bebas ini. Shaklee menawarkan vitamin dan supplemen antioksidan yang...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.