Cara Untuk Kurangkan Kedutan Kulit

Risaunya bila tengok cermin dah mula ada garis-garis halus di muka. Rasa macam masih muda, tapi muka dan kulit pulak tak menunjukkan yang kita semakin muda. Heheheheh.

Bagaimanan untuk Mengurangkan Kedut Pada Wajah?

1. Jauhi Cahaya Matahari
Punca utama kedut adalah terdedah kepada cahaya matahari terlalu banyak.
>
2. Pakai Sunscreen
Pelindung dari cahaya matahari ni bukan sahaja mengurangkan risiko pigmentasi, risiko kanser dan penyakit kulit, malah ia membantu mengurangkan kedutan pada wajah.
<
3. Jangan Merokok
Merokok menyebabkan kulit menjadi lebih nipis dan menyebabkan nutrisi tak sampai kepada kulit. Dengan itu, akan menyebabkan kedut lebih mudah muncul.
>
4. Cara tidur yang salah
Amalkan caa tidur pada tulang belakang berada katil. sebabnya jika kita tidur mengiring, muka akan bersandar kepada bantal dan menyebabkan wujud garis-garis tidur tu. Jangan tak tahu, lama-lamaia akan menyebabkan kesan kedut berpanjangan tau.
>
5. Tidur lah dengan cukup
Sebabnya bila kita tidur cukup dan rehat dengan cukup, badan akan menghasilkan hormon pertumbuhan (HGH – human growth hormon) yang lebih optimum, menjadikan sel kulit lebih sihat.
>
6. Jangan berkerut ketika membaca
Terlalu banyak berkerut akan menyebabkan banyak pergerakan oto-otot muka. Lama-kelamaan ia akan meninggalkan garis halus dan memberi bentuk kepada pembentukan kedut pada wajah.
<
7. Makan banyak ikan
Terutamanya ikan salmon. Sebab salmon adalah sumber protein yang sangat baik, dan salmon kaya dengan asid lemak omega-3 yang membantu menjadikan kulit sihat dan bertenaga.
>
8. Makan protein soya
Soya kaya dengan protein. protein membantu dalam pembentukan collagen. Pengambilan protein baik yang konsisten selama 6 bulan boleh meninggalkan kesan yang sangat baik hanya selepas 6 bulan pengambilannya.
>
9. Kurangkan Pengambilan Kopi
Gantikan dengan koko. Ini kerana koko menganduni flavanol (epicatchin dan catechin) yang membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat terdedah dengan matahari dan juga membantu melancarkan peredaran darah.
>
10. Lebihkan pengambilan buah-buahan dan Sayur-sayuran
Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi banyak antioksidan yang menghalang kerosakan akibat oleh tindak balas dari radikal bebas yang merosakkan kulit.Antioksidan ini lantas akan mengurangkan kesan penuaan akibat kerosakan sel tadi.
>
11. Gunakan Bahan Pelembab
Pelembab dangan berkesan untuk mengurangkan kedutan. Ia bukan sahaja memberikan kelembapan pada kulit, dan mengelakkan kulit terlalu kering. Seeloknya pakailah pelembab yang mengandungi SPF yang melindungi dari Sinar UV atahari juga.
>
12. Jangan Basuh dengan terlalu kerap dan kasar
Sebenarnya air paip sahaja pon dah boleh menyebabkan minyak semulajadi pada kulit terhakis, inikan pula jika menggunakan pencuci muka dengan kerap. Pakailah pencuci muka lembut yang mengandungi pelembab supaya lapisan semulajadi anda tidak rosak.

Cara Untuk Kurangkan Kedutan Kulit cara untuk kurangkan kedutan kulit Cara Untuk Kurangkan Kedutan Kulit reduce wrinkles for skin>

 

 

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee cara untuk kurangkan kedutan kulit Cara Untuk Kurangkan Kedutan Kulit Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: