Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Selamat Dan Sihat

Jerawat adalah salah satu masalah yang sering menghantui hampir kebanyakan orang tak kira di mana-mana pun. Tak kira umur pulak tu. Remaja, dewasa, lelaki dan wanita, hampir semua golongan ada masalah untuk menghilangkan jerawat ni. Bila dah ada jerawat, nak menghilangkan parut jerawat pun satu masalah lain juga. Memang pening.

So, bersyukurlah sesiapa yang tuhan dah jadikan kulit mereka tu halus mulus bebas jerawat ni. Mungkin golongan ni tak perlukan bantuan untuk mengatasi masalah ni. Sedangkan golongan yang merana dengan masalah ni memang sedaya upaya nak cari cara untuk menghilangkan jerawat beserta parut-parutnya sekali. Memang haru!

Tapi dalam pada-pada nak carik produk tu, hati-hati kerana takut banyak kesan sampingan pula. Bagi saya, saya lebih tumpukan kepada pengambilan pemakanan yang sihat berbanding terus membeli ubat-ubat yang mungkin ada side effectnya. Vitamin semulajadi itu lebih baik kerana tidak mengandungi kesan sampingan meskipun ia mungkin mengambil masa yang agak lama (sebulan dua) sebelum kesan yang ketara dapat dilihat. Bagi saya, ia jauh lebih selamat! Iyelah, tak nak pula kita nak menghilangkan jerawat, tetapi mengundang kanser pula kan?

Kajian mendapati bahawa pengambilan supplement dan vitamin memainkan peranan yang penting untuk mengubati dan menghilangkan jerawat.  Antara vitamin dan suppelement yang memainkan peranan adalah:

  1. Vitamin A dan carotenoids
  2. Vitamin B5
  3. Vitamin B6
  4. Vitamin E,
  5. Vitamin C dan bioflavonoids

Vitamin Amembantu pembentukan kulit baru yang sihat
Vitamin A adalah vitamin larut lemak yang memainkan peranan penting dalam mengawal sebum minyak di bawah kulit kita. Since jerawat ni biasanya terjadi sebab sebum yang berlebihan, ditambah pula lapisan sebum tu tersekat, mulalah bakteria senang masuk. Haa..itulah jadi masalah jerawat tu.  Kurangnya Vitamin A, maka kuranglah terkawal sebum tu. Maka, makin teruklah jerawat ni. Bukan itu sahaja, Vitamin A juga menggalakkan pertumbuhan asas sel-sel kulit baru untuk terbentuk. Malah, Vitamin A juga menguatkan struktur kulit tu.

Vitamin B5 dan Vitamin B6Membantu mengekalkan kulit yang sihat
Vitamin B5 dan Vitamin B6adalah dalam kumpulan Vitamin B-complex. Ia  amat penting untuk mengekalkan kesihatan kuku dan kulit. Terdapat juga kajian yang menyatakan bahawa sekiranya kita kekurangan Vitamin B5 dan Vitamin B6 ni, semakin banyaklah jerawat yang naik. Malah, Vitamin B5 ni membantu mengurangkan kebengkakan akibat masalah jerawat.

Vitamin CMenyokong membantu pemulihan luka, pembentukan collagen dan membantu menghilangkan parut jerawat
Vitamin C adalah vitamin larut air yang amat penting untuk pembentukan collagen, iaitu protein yang amat penting di dalam tubuh badan kita. Collagen memberikan struktur yang kuat kepada kulit. Vitamin C juga merupakan antioksidan bersama-sama bekerjasama dengan Vitamin E untuk melindungi sel-sel tubuh daripada radikal bebas. Bioflavonoids pula amat penting supaya Vitamin C dapat diserap dengan optimum ke dalam kulit.

Vitamin EAntioksidan yang amat penting
Vitamin E adalah vitamin serap lemak dan bertidak menghalang pengoksidaan lemak  di dalam badan kita. Kehadiran bakteria akan menyebabkan pengoksidaan sebum minyak lalu menjadikan pembengkakan jerawat ni sebenarnya. So, Vitamin E membantu menghalang pengoksidaan sebum minyak ni, sekaligus mengurangkan pembengkakan jerawat.

So, macam mana? Teruja dengan cara selamat dan sihat untuk menghilangkan jerawat dan menghilangkan parut jerawat anda? Mahukan masalah jerawat anda lenyap tanpa merisikokan diri kepada bahan-bahan merbahaya? Produk Shaklee lah jawapannya.

Menghilangkan Jerawat menghilangkan jerawat Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Selamat Dan Sihat Set 2520Menghilangkan 2520Jerawat

>

>

Tunggu Dulu!!

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Yang Menderita Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Berjaya Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu dan Lebih Cerah. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran Yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza. 

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih menghilangkan jerawat Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Selamat Dan Sihat Screenshot 2B2014 12 14 2B09

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Mama Iman @ IbuCergas; ID Shaklee: 854292; Emel: ibucergas@gmail.com; Phone:  013-3355598

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: