Cara Menghilangkan Jerawat Dalam Sebulan Dengan Vitamin

Ada ke Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah? 

Sebagai seorang bekas penghidap jerawat kronik bertahun-tahun, pelbagai cara dah saya buat sebagai cara menghilangkan jerawat dan bekas jerawat saya. Tapi dalam masa yang sama, saya seriously takut akan kesan sampingan produk yang ada di pasaran.

Malah, saya sendiri pernah pergi berjumpa Dermatologist selama setahun (sebulan lebih RM300 dihabiskan) untuk ubat-ubatan. Namun, ia tetap juga tumbuh berulang. Saya perlukan sesuatu yang boleh bertindak ke atas jerawat saya selama-lamanya. Saya dah tak nak jerawat tumbuh lagi. Sehinggalah saya berjumpa dengan rangkaian produk vitamin Shaklee.

Bukan saya sahaja, malah customer saya juga dapat effect kulit cantik sebagaimana juga. Asalnya beliau ingatkan dah kena kanser kulit dah, tapi alhamdulillah berjaya sembuh dengan produk Shaklee untuk menghilangkan jerawat beliau. Kisah customer saya ni ada di link berikut >> Jerawat Bernanah Disangka Kanser Kulit.

cara menghilangkan jerawat vitamin Shaklee cara menghilangkan jerawat Cara Menghilangkan Jerawat Dalam Sebulan Dengan Vitamin cara menghilangkan jerawat

Berikut adalah vitamin-vitamin penting yang sangat perlu jika nak jerawat kecut dengan cepat, jerawat segan nak naik balik, dan juga menghasilkan kulit yang tak menggerutu lagi. Paling penting, ia bertindak untuk jangka masa yang panjang tau. Sebab ia melibatkan kesihatan dalaman dan keseluruhan.

OMEGAGUARD

Omega-3 asid lemak yang ada dalam Omegaguard Shaklee memang bertindak sebagai salah satu agen anti-radang @ anti-bengkak. Jadinya, sesiapa yang cukup asid lemak dalam badan dia, biasanya mempunyai kulit yang licin. Untuk yang ada jerawat batu yang jenis macam cyst tapi tak ada mata tu (bengkak dalam kulit), maka memang sangat disarankan makan minyak ikan omegaguard ni. Konsisten 1 minggu pun dah nampak effect berkesan dia.

VITAMIN E

Vitamin E adalah antioksidan. Vitamin E merupakan vitamin asas untuk kulit yang cantik. Vitamin E merupakan antioksidan yang kuat, dan membantu kulit melawan radikal-radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel kulit. Vitamin E membantu mempercepatkan pertumbuhan kulit dan memperbaiki struktur kulit. Makanan yang kaya dengan vitamin E adalah, kekacang, almond, biji bunga matahari, dan brokoli. Jika anda mempunyai masalah jerawat yang agak teruk, dosage vitamin E yang disyorkan adalah sebanyak 400 UI sehari. Vitamin E dalam rangkain produk Shaklee adalah E complex dengan asid folik (Klik untuk info produk).

VITAMIN A

Vitamin A memastikan kulit sentiasa sihat. Sejenis krim topikal vitamin A, atau retinoid, biasanya digunakan untuk melembutkan parut jerawat dan mengurangkan kesan parut jerawat. Kekurangan vitamin E (yang menyokong Vitamin A) boleh menyebabkan kulit kering dan kasar. Oleh itu, Vitamin E sememangnya membantu menghilangkan parut jerawat tadi, dengan tindak balas kerjasamanya nya terhadap Vitamin A.

VITAMIN C

Vitamin C amat penting untuk memulilhkan sel-sel dalam badan, melawan jangkitan kuman dan meningkatkan kadar immuniti badan. Bioflavanoids pula memainkan peranan penting sebagai antibakteria dalam tubuh. Untuk merawat dan menghilangkan jerawat, sekurang-kurangnya 1000mg Vitamin C diperlukan setiap hari. Vitamin C dalam rangkain produk Shaklee adalah Vita-C Plus Sustained Released (Klik untuk info produk)

Ia adalah vitamin larut air, bermakna ia tidak disimpan dalam badan kita, jadi kita mestilah memastikan penganbilan Vitamin C itu mencukupi sekiranya kita sememangnya mempunyai masalah jerawat, lebih-lebih lagi jerawat batu! . Tapi jangan terlalu overdosage pulak. Nanti jadi sakit perut pulak. Lagipun, buat sakit poket jek. Yang penting adalah pengambilan Vitamin yang konsisten setiap hari.

Vitamin B Complex

Vitamin B sangat-sangatlah bagus untuk mengurangkan stress. Stress pulak memang pun merupakan salah satu asbab musabab kenapa jerawat muncul. Vitamin B complex juga bagus untuk peredaran darah yang lancar. Sebab tu ia bagus untuk mereka yang menghadapi masalah jerawat.

Makanan-makanan yang kaya dengan Vitamin B adalah sayur-sayur hijau berdaun, daging, telur, dan ikan. Vitamin B juga sangat membantu dalam circulation darah, dan mambantu dalam metabolisme protein, lemak dan gula. Vitamin B dalam rangkain produk Shaklee adalah B complex dengan asid folik (Klik untuk info produk)

GARLIC COMPLEX

Garlic @ bawang putih merupakan antibiotik yang selamat dan semulajadi – Garlic (bawang putih) adalah antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkint seperti selsema, tonsil, kulat, kuman, virus, dan yis candida. Sebab tulah jugak ia berkesan untuk menghalang jerawat daripada tumbuh. Sebab penyebab jerawat adalah kulit yang berkumpulnya segala macam bacteria dan kekotoran.

Berapa Lama Perlu Makan Vitamin Untuk Jerawat Ni?

Kalau untuk nampak kesan positif, sekurang-kurangkan 1-3 bulan diperlukan. Sebab setiap orang juga berbeza-beza persekitaran, hormon dan juga pemakanan.

cara menghilangkan jerawat Cara Menghilangkan Jerawat Dalam Sebulan Dengan Vitamin 4 vitamin untuk kulit berjerawat set jerawat shaklee

logo-whatsapp_600x184 cara menghilangkan jerawat Cara Menghilangkan Jerawat Dalam Sebulan Dengan Vitamin logo whatsapp

 

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: