Cara Hilangkan Gelgata, Kaligata atau Urtikaria (Urticaria) atau Hives

You may also like...

9 Responses

  1. Elin says:

    saya pon alami gegata..masih dalam rawatan susulan dengan pakar hospital gov..sejak ambik vitamin c, alfalfa, garlicn ni gegata sy da kurang..pengambilan ubat pon boleh selang 7 hari sekali berbanding dulu hari-hari kena ambil..
    Elin recently posted…Jubah Gaza | Simbolik keberanianMy Profile

  2. RAJA AHMAD RETHUAN says:

    URTICARIA SAYA BERLARUTAN SUDAH LEBIH 6 BULAN BAGAIMANA NAK SELESAIKAN MASALAH INI TOLONG INFO JIKA TAHU

  3. Gegurl says:

    anak saya ada masalah yg sama boleh kongsi info farha ibucergas

  4. Lie says:

    Anak saya 3 tahun sedang mgalaminya sekarang dah 1 minggu…masuk.malam saaja dia dah start menggaru trus naik gelgata merebak 1 badan kadang muka pon penuh…ubat hospital sapu makan pun sama x jalan cuma tuk bertahan sementara saja.saya x pasti apakaah punca sebenarnya tiba2 ia boleh terjadi pada ànk sy…buntu jgk dah cuba mcm2

    • Farha IbuCergas says:

      Biasanya doktor hanya bagi ubat tahan gatal @ antihistamine sahaja. ia bersifar sementara. puan sendiri kene carik apa yang anak tu allergik. Allergik ni boleh jadi bila2, meskipon masa kecik2 baby dulu tak ada. boleh jadi hama, allergik sabun mandi, sabun basuh baju, makanan (terlalu banyak makanan yang boleh allergik). dan sebagainya.

  5. Idah Salim says:

    Assalamualaikum , saya Ada hives lebih 6 bulan , susah jumpa Doctor , check darah , tak Ada apa kesan. Steroids is the only medicine yang boleh bilang kan bengkak n gatal .. Tapi semetara dan Ada side effect. Bila saya membalas cerita awak . Saya pun ingin Cuba … Di mana saya boleh beli ubat yg awak kata kan itu , Ada Kah saya boleh dapat Nya di- Singapore . Harap awak dapat Bantu .. Ribuan terima kasih 😓

    • Farha IbuCergas says:

      basically ya vitamin shaklee ada dijual di farmasi-farmasi di singapore.
      apa yang saya boleh cadangkan adalah Vitamin C dan Omegaguard
      semoga membantu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.