Cara Banyakkan Susu Ibu Ketika Mengepam

Saya nak kongsikan kisah saya sendiri. Saya lahirkan Husnul Iman, Iman masuk ke ICU. Masa tu memang pasrah Iman bottled feed di NICU. Seminggu di DEMC dan seminggu di Hospital Sg Buloh, dengan pelbagai jenis antibiotik, sangat menginsafkan. Meskipon saya banyak bersedia untuk menyusukan penuh bayi saya, namun, saya tidak berjaya. Iman selesa bottle feed sehingga Iman refuse untuk direct feeding.

Saya pam hanya dapat 1 oz sebelah breast. Tetapi saya tetap gigih juga nak pam bagi Iman. Akhirnya, lama-kelamaan, Iman menerima saya kembali. Masa tu pun umurnya dah sebulan. Dan saya cuma ada sebulan sahaja untuk kumpulkan stok.

Masuk bekerja, saya asyik letih dan penat, sering tertidur dan demam setiap bulan sehingga boss menyuarakan rasa tak seronok kepada saya. Menangis? Ya, dan saya google pasal Shaklee. Alhamdulillah, dengan Shaklee saya sungguh terkejut sebab saya berjaya kumpul susu 30 oz sehari, sehingga kan saya mempunyai 2 orang anak susuan. Allahu, bila kenangkan kembali keadaan itu, sering saya menangis gembira.

Bila saya tengok video di bawah ini, sungguh sama kisah beliau dengan saya.

Cara Banyakkan Susu Ibu cara banyakkan susu Cara Banyakkan Susu Ibu Ketika Mengepam P1020754aZaman kenangan saya bersama anak saya. Sekarang beliau hanya direct feeding, tidak lagi minum EBM. Beliau berusia 2 tahun 8 bulan. Bagaimana cara banyakkan susu yang saya buat?

>

Bagi anda yang ingin mengepam susu daripada payudara anda, anda boleh ikut tips dan cara banyakkan susu ibu di bawah supaya hasil pam itu nanti akan hasilkan banyak susu.

  • Berimaginasi ketika mengepam supaya banyak susu ibu terhasil. Maksudnya, anda imaginasikan bayi anda yang sedang menyusu ketika anda mengepam. Strategi ini bertujuan untuk meningkatkan pengeluaran hormon yang membantu pengeluaran susu ibu.
  • Urutan – Urut daripada bahagian bahu sehingga ke puting. payudara. Rungkaikan urat – urat yang bertindih atau tersimpul jika ada. Hasil urutan akan memudahkan payudara anda untuk menghasilkan lebih banyak susu ibu.
  • Berzikir dan ikhlaskan hati ketika mengepam susu ibu. Keikhlasan akan memudahkan urusan anda. InsyaAllah lebih banyak susu ibu jika anda ikhlas ketika mengepam.
  • Tuam – Ambil tuala panas dan tuamkan payudara ana dengan tuala panas itu. Hasil tuam akan menyebabkan saluran darah di payudara anda mengembang di mana ia akan membantu anda untuk keluarkan lebih banyak susu ibu.
  • Semasa mengepam, anda serahkan hasil pam kepada Allah taala. Anda jangan pam seminit, anda berhenti dan lihat hasil susu ibu yang anda pam. Sebaliknya anda pam sehingga selesai iaitu 20 minit, barulah anda lihat susu ibu yang anda sudah pam. Secara psikologinya apabila anda berserah, badan anda pasti akan beri yang terbaik untuk hasilkan banyak susu ibu.
  • Jangan tergesa – gesa ketika ingin mengepam susu. Anda perlu tenang dan kalau boleh pasanglah lagu kegemaran atau tonton cerita kegemaran anda ketika mengeapam supaya minda anda relaks. Minda yang tenang pasti akan beri anda banyak susu ibu.
  • Pemilihan Pam – Tip paling penting adalah anda perlu pilih pam yang betul dan sesuai dengan diri anda. Pam yang baik akan hasilkan banyak susu ibu.
Badan kita berfungsi dengan isyarat dari otak, manakala otak bergerak hasil naluri/keinginan dari hati. Jadi, bersihkan hati, insyaAllah hasil pun lebih baik. Ikuti tips dan cara banyakkan susu ibu di atas, InsyaAllah, susu ibu akan semakin melimpah ruah.
Di bawah ini pulak, video berkenaaan seorang nurse yang bekerja tak menentu, yang dahulunya pernah sangat stress dengan susu yang berkurang untuk bayinya. Tetapi setelah beliau consume Set Menyusu Shaklee, dengan konsisten selama 2 minggu, susu yang diperah amat berbeza kuantitinya dengan sebelum menggunakan produk Shaklee.
Kami di Vitamin IbuCergas menyediakan 3 jenis Set Ibu Menyusu / Breastfeeding yang berbeza untuk keperluan ibu yang berada dalam keadaan penyusuan yang berbeza.

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi dan ada masalah dengan cara banyakkan susu anda , saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

 >

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee cara banyakkan susu Cara Banyakkan Susu Ibu Ketika Mengepam Daftar ahli Shaklee

>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: