Bagaimana Menghilangkan Jerawat Dengan Menjaga Pemakanan

{focus_keyword} Bagaimana Menghilangkan Jerawat Dengan Menjaga Pemakanan jerawat

Euuuuu…Jerawat!!!

Kita selalu dengar “You Are What You Eat”. Makanan berminyak dan minumam ringan kononnya menjadi punca kepada jerawat. Makinbanyak makan makanan berminyak, makin banyak la ko jerawat tu! Kononnya! :lol: {focus_keyword} Bagaimana Menghilangkan Jerawat Dengan Menjaga Pemakanan icon lol Sebenarnya tiada pun kajian yang menyatakan makanan ini, makanan itu, makanan berminyak boleh menyebabkan jerawat. Tapi ramai betul yang percaya kat mitos ni:mrgreen: {focus_keyword} Bagaimana Menghilangkan Jerawat Dengan Menjaga Pemakanan icon mrgreen Takpelah, jom kita cari bagaimana menghilangkan jerawat dengan pilih pemakanan yang betul.

Sebenarnya 7 makanan yang betul-betul menyumbang kepada jerawat adalah:

1. Produk Tenusu
Tahukah anda, produk tenusu sebenarnya mengambil masa berminggu-minggu untuk sepenuhnya diproses oleh tubuh badan kita. Tubuh badan manusia agak lambat untuk mencerna enzim di dalam produk tenusu. Ini menjadikan proses sistem pencernaan lambat. Apabila ini berlaku, toksin dan bakteria tak dapat dikeluarkan sepenuhnya dari badan, dan ia akan cuba dikumuhkan oleh sistem perkumuhan lain seperti kulit. Apabila bakteria dikumuhkan melalui kulit, jerawat pun suburlah! Daripada banyak-bayak kajian penyelidikan yang dilakukan ke atas faktor pemakanan dan kesan terhadap jerawat, hubungan antara produk tenusu dan jerawat adalah jelas dan terbukti sangat tepat berbanding makanan-makanan yang lain.

2. Makanan Siap Proses
Makanan yang sudah siap proses seperti makanan segera dan makanan sejuk beku boleh membahayakan kulit kerana badan kita pun susah nak cernakan makanan jenis ini. Sama seperti produk tenusu, bakteria dan toksin juga ja tak dapat dikeluarkan dari tubuh badan dan end up dikumuhkan melalui kulit.

3. Makanan Berkafein
Makanan seperti soda bikarbonat, teh atau coklat mengandungi kafein. Ada orang kata kalau makan coklat banyak-banyak nanti jerawat tumbuh. Mitos jek ni. Sebenarnya kalau makan kafein banyak-banyaklah baru jerawat lagi senang tumbuh. Macam mana? Kafein merangsang badan supaya menghasilkan tenaga. Pada masa yang sama, ia menrangsang endoktrin badan supaya mengeluarkan lebih banyak minyak dan bakteria. Kafein merangsang sistem saraf supaya menghasilkan hormon kortisol iaitu hormon tekanan secara berlebihan. Hormon tekanan inilah yang berkait rapat dengan pertumbuhan jerawat. So, macam mana kalau suka jugak nak minum makanan yang mengandungi kafein ni tanpa tambahkan jerawat? Senang jek. Jangan ambil ape-apa makanan yang lebih daripada 100 mg kafein ok! :D {focus_keyword} Bagaimana Menghilangkan Jerawat Dengan Menjaga Pemakanan icon biggrin

4. Gandum dan Bijirin
Yang ni tak berlaku kat semua orang. lebih kurang 1/4 orang jek yang agak sensitif kepada produk gandum dan bijirin ni. Macam mana nak tau? Orang yang sensitif nak cernakan gandum dan bijirin biasanya senak perut, sakit perut, kadang-kala sembelit ataupun cirit birit. Kulit jadi kering dan berminyak. So, samalah jugak macam produk-produk makanan kat atas tadi. Kalau perut susah nak cerna, ia akan dikumuhkan melalui kulit.

5. Makanan yang tinggi kandungan gula
Bukanlah maksudnya tak boleh ambil makanan dan minuman yang bergula. Cuma dalam masa jangka yang panjang, kandngan gula yang tinggi dlaam badan boleh jadi penyebab jerawat juga. So, intake gula harian tu yang kene jaga. Kurangkan makanan yang memag betul-betul tinggi kandungan gulanya. Semakin banyak gula diambil setiap hari, semakin tinggi kadar seseorang tu nak tumbuh jerawat tau.

6. Dehidrasi atau kekurangan air.
Kekurangan air adalah punca tunggal terbesar jerawat sebenarnya. Sebab bukan ke tubuh kita sendiri pun adalah 80% air. So, agak-agak apa yang berlaku kalau badan kita ni tak cukup air? Banyak antara kita yang konon ambil air yang cukup katanya seharian, tapi sebanrnya ambil minuman soda dan jus yang manis. Sedangkan minuman-minuman tu bukanlah tambahkan air dalam badan sebenarnya, malah minuman jenis nilah yang kurangkan lagi air dalam badan tau. Cuba betul-betul tukar semua air minuman kita kepada air masak sahaja. Cukup seminggu lah buat eksperimen ni, try tengok perubahan kepada kulit. Mesti berbeza punyalah. So, apa lagi, minum air masak banyak-banyak untuk menghilangkan jerawat anda! :mrgreen: {focus_keyword} Bagaimana Menghilangkan Jerawat Dengan Menjaga Pemakanan icon mrgreen

Tips free ini dibawakan khas oleh Ibu Cergas! Demi kulit yang sihat dan bebas jerawat. Oh, saya juga harus praktis semua di atas itu untuk menghilangkan jerawat saya. Ahak.

Tunggu Dulu!!

Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Yang Menderita Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Berjaya Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu dan Lebih Cerah. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

Berikut adalah Set Vitamin dan Set Luaran Yang beliau Ambil Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Gebu, dan Lebih Cerah. Pengambilan set adalah berdasarkan konsutansi. Kerana setiap kulit adalah unik dan setiap kes adaah berbeza. 

Set kulit Cantik, Gebu dan Leih Putih {focus_keyword} Bagaimana Menghilangkan Jerawat Dengan Menjaga Pemakanan Screenshot 2B2014 12 14 2B09

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: