5 Tips Untuk Mudah Hamil

5 Tips Untuk Mudah Hamil.

Sebelum ingin merancang mempunyai anak, ada beberapa berpakara paling simple yang seorang wanita itu perlu tahu ya. Ini penting supaya anda boleh lalui pengalaman hamil yang sihat dan menyeronokkan. InsyaAllah :-) Mudah Hamil 5 Tips Untuk Mudah Hamil icon smile

<

[1] Buat Pemeriksaan Kesuburan 
Sebelum rasa-rasa nak planning family, atau lebih senang cerita, bila dah kahwin dan dah rancang nak ada anak tu, jumpe dengan doktor O&G anda. Tanya doktor tentang persediaan sebelum hamil. Apa yang perlu dibuat dan apa yang dilarang buat. Biasanya doktor akan menyarankan pengambilan asid folik, kerana asid folik sangat membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi di dalam kandungan. At least 3 bulan sebelum merancang untuk hamil, ambil sekurang-kurangnya 400 mcg asid folik ya.

Vitalea Multivitamin Shaklee dan B complex Shaklee lengkap dengan 400 mcg yang diperlukan oleh ibu yang ingin hamil dan sedang hamil.

<

[2] Ketahui kitaran subur anda
Dengan mengetahui kitaran kesuburan (menstrual period), maka kita akan tau bila waktu telur kita bersedia untuk disenyawakan. Biasanya cecair mukus yang keluar ketika waktu paling subur adalah lebih licin dan cair. Bagaimana nak kira waktu kesuburan? Hari pertama darah haid keluar adalah bermulanya kitaran kesuburan kita. Wanita normal yang subur biasnaya mempunyai 28 hari bermula hari pertama keluar darah haid sehingga wanita tersebut keluar darah sekali lagi. Dan biasanya ovulasi atau folikel telur subur wanita akan keluar pada hari yang ke 14. Tapi ada juga wanita yang mempunyai kitaran kesuburan yang lebih pendek dan juga panjang. Malah di pasaran sekarang ni ada banyak dah jual Ovulation Prediction Kit yang boleh menunjukkan tanda hari mana wanita itu paling subur untuk melakukan hubungan seks.

Sekiranya kitaran kesuburan anda tidak teratur, eloklah ia diperbaiki terlebih dahulu. GLA Complex dari Shaklee banyak membantu wanita yang senggugut dan mempunyai kitaran haid yang tidak teratur.

5 Tips Untuk Mudah Hamil Mudah Hamil 5 Tips Untuk Mudah Hamil menstruation cycle

5 Tips Untuk Mudah Hamil Mudah Hamil 5 Tips Untuk Mudah Hamil womens health issues 767837

<

[3] Tidak terlalu ekstrem melakukannya setiap hari
Meningkatkan frekuensi hubungan seks tidak semestinya meningkatkan kadar kebarangkalian anda untuk hamil. Ini kerana sprema sebenarnya boleh hidup dalam rahim seorang wanita sehingga 72 jam lamanya. Maka, cara terbaik adalah untuk melakukan hubungan seks dengan kerap – hanya pada waktu wanita itu subur sahaja. Bercakap mengenai sperma, kualiti sprema juga harus dijaga. Lelaki tidak seharusnya terdedah kepada suhu yang amat tinggi. Oleh sebab itu lah organ peranakan lelaki berada di bahagian luar badan supaya suhu badan kita yang panas ni tidak menjejaskan kualiti sperma. Merokok juga boleh menyebabkan deformasi atau kecacatan bentuk sperma. Berhati-hati!

Pengambilan Zinc Complex dan Vitamin E complex Shaklee terbukti boleh membantu meningkatkan kualiti sperma suami.

<

[4] Tidak terlalu stress memikirkan untuk mendapatkan anak
Enjoy dan bergembira. Ini kerana stress akan mengganggu kesuburan terutamanya untuk wanita. Nikmati saat-saat bersama suami dan tidak terlalu memikirkan sangat soal hamil. Biasanya wanita yang terlalu stress untuk hamil akan lebih kecewa bila haid datang pada kitaran seterusnya. Ini mengganggu keseimbangan hormon dan juga ovulasi telur yang sihat dan matang. Maka, just relax dan bergembira. Maklumlah, bila dah ada anak nanti segalanya akan berubah. Komitment ketika itu juga semakin tinggi.

[5] Jaga kesihatan diri dengan mengamalkan pemakanan yang sihat
Bersenam dan berhenti merokok. Merokok boleh menyebabkan kecacatan dalam struktur sperma.

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal 8) Mudah Hamil 5 Tips Untuk Mudah Hamil icon cool

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: