Set Shaklee Ibu Cergas Untuk Keluarga Sihat

tanda anda perlu detox macam mana nak detox darah usus perut 3 0

9 Tanda Badan Anda Perlu Detox

Kalau selalu rasa macam lemah tak bermaya dan rasa ada benda tak kena dengan badan, tapi tidak pun demam, mungkin itu adalah petanda yang badan kita tu perlukan kesegaran, perlukan refreshment dan perlukan overhaul. Selama kita hidup berhari-hari, berbulan-bulan dan bertahun-tahun, terlalu banyak bahan kimia yang masuk tak kiralah melalui makanan mahupun persekitaran mahupun barang yang...

kopi ibu menyusu teh hijau cinch tea 0

10 Kelebihan Teh Hijau Yang Terlalu Istimewa

Caffein Yang Lebih Baik Untuk Ibu Menyusu Ibu menyusu sering kali risau nak minum kopi. Selalu sangat rasa was-was minum kopi ni ade side effect tak pada susu ibu. Nanti baby akan jadi cranky tak. Minum kopi ni nanti baby susah nak tidur tak. Macam-macam yang akan difikirkan kalau nak minum kopi ni. Lagi-lagi la...

Screenshot 2015-04-22 06.04.44 0

Produk Shaklee Yang Berbahaya Dan Memudaratkan Jika Dimakan

Biasa tak dengar bila kita jumpa doktor, dan masa nak bahi ubat tu doktor akan tanya: “Ada allergik ubat tak?” Itu baru ubat, sebenarnya banyak benda lain yang boleh sebabkan kita allergik. Nanti saya share apa tanda-randa yang akan keluar dari badan kita yang menunjukkan kita allergik. Dalam pemakanan kita sehari-hari, terkadang kita tak sedar...

Perlu ke makan vitamin kenapa kena makan 0

Perlu Ke Makan Vitamin dan Supplement?

Soalan ni memang akan jadi perdebatan dari ramai orang yang berselisih pendapat dan juga ideology. Tetapi kenyataannya adalah, terlalu banyak antara kita yang sendiri pon tak nak mengaku dan in denial bahawa sebenarnya tak mampu pon dan tak dapat pon nutrisi yang betul-betul seimbang. Ya mungkin kita “rasa” macam dah cukup baik dah makan berkhasiat....

Screenshot 2015-04-14 00.25.49 0

Minyak Ikan Terbaik, Jauh dari Bahan Kimia Dan Toksin

Bukan mudah nak carik minyak ikan yang terbaik, lagi-lagi dok memikirkan nak beri pada anak-anak kita yang masih kecil. Sebab kebanyakan minyak ikan mempunyai kandungan toksik dan PCB (polychlorinated biphenyls) yang tinggi. Kenapa Kita Perlu Minyak Ikan? Sebab minyak ikan dan supplement minyak ikan kaya dengan asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk pesakit jantung,...

food-cravings q 0

4 Vitamin Yang Boleh Kurangkan Selera Makan

Ramai yang cuba berdiet akan cuba kurangkan ambil nasik dan gula. Tapi, tak ramai yang berjaya. Lapar pada nasik! Lapar pada roti! Menggigil tak dapat makan nasik! Maklumlah, dah selama membesar ni memang nasik adalah makanan ruji, nak tinggalkan makan tu memang jenuh dan rasa tak mampu. Kalau nekad sekalipon, bertahan 2, 3 hari tapi...

Herbal-Blend 3

Minyak Urut Semulajadi Yang Tak Berminyak – Herbal Blend

  Krim yang memberikan kesan penyejukan, mengandungi menthol dan diperkaya dengan ekstrak semula jadi, termasuk rosemary, chamomile, minyak jagung, dan salvia untuk menyuburkan kulit. Formula yang langsung tak berminyak menjadikan kulit lembut dan segar. Sesuai untuk melegakan kulit yang kering, pecah-pecah dan kasar kulit termasuk kulit-kulit keras yang ada pada lutut, siku dan kaki. Bahan...

IMG_2869.PNG 0

Ibu Muda Ini Tak Lalu Makan ESP Shaklee

 Saya juga begitu dahulu. Dahulu, saya mulakan pengambilan Shaklee sebab susu ibu saya tak banyak, tetapi demand anak saya pulak sangat banyak waktu tu. Bukan apa, anak saya pernah formula feed sebab dimasukkan ke Icu, maka dia dah belajar bottle yang flow nya laju. Sebab tu bila saya perah susu ibu sekalipon, dia demand...

:D 0

3 Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Dan Blackhead di Rumah

Siapa la yang tak rimas dengan lambakan blackhead dan whitehead pada muka kan. Lagi-lagi laaaa yang kat keliling hidung tu, dan di sebalik hidung tu. Bukan setakat hitam, malah timbul-timbul pulak tu. Blackhead ni adalah masalah kulit yang mana ia biasanya timbul kecik-kecik dan disebabkan oleh folikel bulu roma yang tersumbat. Makin lama kalau dibiarkan,...

gambar tonsil bengkak 0

Derita Sakit Bengkak Tonsil Dan Ubat Sakit Tonsil Semulajadi

Apa Itu Bengkak Tonsil (Tonsilitis)? Tonsil tu sebenarnya adalah 2 nodus limfa yang ada dalam mulut, di bahagian belakang tekak kita. Fungsi tonsil ni sebenarnya untuk menghalang bakteria dalam tubuh badan kita. Tetapi bila tonsil ni sendiri dijangkiti kuman, ia dipanggil sebagai tonsilitis dan paling ketara ia akan bengkak dan merah. Sebab itu lah bila kita...

:D 0

Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit?

Seorang gadis muda ada hubungi saya (Anie) untuk sakit gastrik yang beliau deritai sejak sekian lama. Muda lagi umurnya, baru sekitar 25 tahun, tapi macam-macam sakit yang dideritainya. Salah satu nya adalah gastrik teruk. Beliau kata, sakitnya sampai terpaksa selalu jumpe doktor, hampir setiap hari. Memang mulanya saya ingat beliau cerita lebih-lebih sangat, tapi memang ia...

1

Kelebihan Vitamin E Bantu Kulit Kering Berkerak

Ini contoh kulit yang kering. Bukan semua orang kena kulit kering ni. Kadang ada yang tak seteruk ini, tapi kalau tak pakai pelembab, celah-celah bibir nampak macam flaky-flaky. Mula-mula tak perasan, sekali masuk aircond, pastu keluar balik dan tengok cermin, Eeeeeeehhhh… ade putih-putih sekeliling bibir. Huhu maluu.. (meskipon orang lain mungkin tak perhatikan, tapi still...

Gegata, Sopak Garam, Kelopak Garam 1

Sengsara Kaligata, Supaya dapat Tidur Lebih Lena

Gegata, Sopak Garam, Kelopak Garam Sumber gambar : Google  > Pernah tak anda nampak reaksi kulit seperti di atas ni pada tubuh anda. Bukan sahaja ia sangat gatal, malah makin digaru makin besar dan semakin mengembang pula! Namanya adalah Kaligata. Ada juga orang memanggilnya Lopak Garam @ Kelopak Garam. Itu pon saya dengar lain negeri...

toddlercoughremedies 2

Jaga-jaga, Batuk Yang Berterusan Mungkin Adalah Petanda Anak Anda Ada Asthma Atau Lelah

Pernahkan anda dalam situasi di mana anak-anak anda sedang bermain happy-happy, tiba-tiba mula batuk tak berhenti. Sedangkan semalamnya sihat sahaja, malam tadi pon sihat walafiat sahaja. Tak ada pulak tanda-tanda seperti demam atau selsema. Tapi batuknya seakan tak berhenti. Pernah tak pulak anak anda mula-mula aktif sangat. Tiba-tiba bila mula batuk, anak terbaring, dan mula...

2014-10-21 18.03.46 3

Jadual Tambah Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! Sehingga 30 oz Sehari!

Saya menyusukan Iman dahulu, saya terpaksa pam sehingga 8 kali sehari! Hanya sebab Iman sangat banyak minum susu ibu! Bayangkan lah, saya sangat terkejut kerana Iman mampu menghabiskan sehingga average 27 oz ke 30 oz sehari susu ibu semata-mata bila saya tinggalkan Iman untuk bekerja pada usianya 3 bulan. Saya bukanlah jenis yang sedari awal bersalin...

wajah sakit strok 0

Betul ke Shaklee Ada Ubat Strok?

Ada potential customer bertanyakan saya adakah Shaklee ada Ubat Strok? Saya jawab, kami tiada ubat. Tapi kami ada supplement yang boleh membantu improvekan keadaan pesakit yang pernah terkena strok dan alhamdulilah keadaan mereka semakin baik. Pada asalnya Vivix Shaklee sememangnya merupakan bahan semulajadi yang sangat baik untuk atasi punca-punca strok, sebagai pencegahan strok dari awal....

2014-10-21 18.03.46 3

Teknik Urutan Banyakkan Susu Badan

Dapat menghasilkan susu yang banyak adalah impian setiap ibu > Teknik urutan di bahagian breast biasanya digunakan semasa menyusukan bayi tujuannya adalah untuk; Membantu habiskan dan betul-betul keringkan breast (berdasarkan konsep semakin banyak dan effective pengosongan breast, semakin banyak susu dihasilkan) Membantu meredakan bengkak akibat pengumpulan susu yang tidak dikeluarkan Membantu menghilangkan plugged milk duct...

rawat tumit pecah 2

Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah

Kadang kita tak perasan yang kulit tumit kita pecah, tau-tau jek dah kasar dan lebih teruk lagi boleg pulak tu sangkut kat kain. Lagi sadis bila tumit yag terlalu serious, boleh pulak ia sangkut kat kain. Sakit wooo!!  Tapi bagi siapa yang amalkan produk Shaklee, mereka pon langsung tak sangka yang ia dapat rawat tumit...

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.