Set Shaklee Ibu Cergas Untuk Keluarga Sihat

Perlu ke makan vitamin kenapa kena makan 0

Perlu Ke Makan Vitamin dan Supplement?

Soalan ni memang akan jadi perdebatan dari ramai orang yang berselisih pendapat dan juga ideology. Tetapi kenyataannya adalah, terlalu banyak antara kita yang sendiri pon tak nak mengaku dan in denial bahawa sebenarnya tak mampu pon dan tak dapat pon nutrisi yang betul-betul seimbang. Ya mungkin kita “rasa” macam dah cukup baik dah makan berkhasiat....

Screenshot 2015-04-14 00.25.49 0

Minyak Ikan Terbaik, Jauh dari Bahan Kimia Dan Toksin

Bukan mudah nak carik minyak ikan yang terbaik, lagi-lagi dok memikirkan nak beri pada anak-anak kita yang masih kecil. Sebab kebanyakan minyak ikan mempunyai kandungan toksik dan PCB (polychlorinated biphenyls) yang tinggi. Kenapa Kita Perlu Minyak Ikan? Sebab minyak ikan dan supplement minyak ikan kaya dengan asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk pesakit jantung,...

food-cravings q 0

4 Vitamin Yang Boleh Kurangkan Selera Makan

Ramai yang cuba berdiet akan cuba kurangkan ambil nasik dan gula. Tapi, tak ramai yang berjaya. Lapar pada nasik! Lapar pada roti! Menggigil tak dapat makan nasik! Maklumlah, dah selama membesar ni memang nasik adalah makanan ruji, nak tinggalkan makan tu memang jenuh dan rasa tak mampu. Kalau nekad sekalipon, bertahan 2, 3 hari tapi...

Herbal-Blend 3

Minyak Urut Semulajadi Yang Tak Berminyak – Herbal Blend

  Krim yang memberikan kesan penyejukan, mengandungi menthol dan diperkaya dengan ekstrak semula jadi, termasuk rosemary, chamomile, minyak jagung, dan salvia untuk menyuburkan kulit. Formula yang langsung tak berminyak menjadikan kulit lembut dan segar. Sesuai untuk melegakan kulit yang kering, pecah-pecah dan kasar kulit termasuk kulit-kulit keras yang ada pada lutut, siku dan kaki. Bahan...

IMG_2869.PNG 0

Ibu Muda Ini Tak Lalu Makan ESP Shaklee

 Saya juga begitu dahulu. Dahulu, saya mulakan pengambilan Shaklee sebab susu ibu saya tak banyak, tetapi demand anak saya pulak sangat banyak waktu tu. Bukan apa, anak saya pernah formula feed sebab dimasukkan ke Icu, maka dia dah belajar bottle yang flow nya laju. Sebab tu bila saya perah susu ibu sekalipon, dia demand...

:D 0

3 Cara Mudah Menghilangkan Bintik Hitam Dan Blackhead di Rumah

Siapa la yang tak rimas dengan lambakan blackhead dan whitehead pada muka kan. Lagi-lagi laaaa yang kat keliling hidung tu, dan di sebalik hidung tu. Bukan setakat hitam, malah timbul-timbul pulak tu. Blackhead ni adalah masalah kulit yang mana ia biasanya timbul kecik-kecik dan disebabkan oleh folikel bulu roma yang tersumbat. Makin lama kalau dibiarkan,...

gambar tonsil bengkak 0

Derita Sakit Bengkak Tonsil Dan Ubat Sakit Tonsil Semulajadi

Apa Itu Bengkak Tonsil (Tonsilitis)? Tonsil tu sebenarnya adalah 2 nodus limfa yang ada dalam mulut, di bahagian belakang tekak kita. Fungsi tonsil ni sebenarnya untuk menghalang bakteria dalam tubuh badan kita. Tetapi bila tonsil ni sendiri dijangkiti kuman, ia dipanggil sebagai tonsilitis dan paling ketara ia akan bengkak dan merah. Sebab itu lah bila kita...

:D 0

Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit?

Seorang gadis muda ada hubungi saya (Anie) untuk sakit gastrik yang beliau deritai sejak sekian lama. Muda lagi umurnya, baru sekitar 25 tahun, tapi macam-macam sakit yang dideritainya. Salah satu nya adalah gastrik teruk. Beliau kata, sakitnya sampai terpaksa selalu jumpe doktor, hampir setiap hari. Memang mulanya saya ingat beliau cerita lebih-lebih sangat, tapi memang ia...

1

Kelebihan Vitamin E Bantu Kulit Kering Berkerak

Ini contoh kulit yang kering. Bukan semua orang kena kulit kering ni. Kadang ada yang tak seteruk ini, tapi kalau tak pakai pelembab, celah-celah bibir nampak macam flaky-flaky. Mula-mula tak perasan, sekali masuk aircond, pastu keluar balik dan tengok cermin, Eeeeeeehhhh… ade putih-putih sekeliling bibir. Huhu maluu.. (meskipon orang lain mungkin tak perhatikan, tapi still...

Gegata, Sopak Garam, Kelopak Garam 1

Sengsara Kaligata, Supaya dapat Tidur Lebih Lena

Gegata, Sopak Garam, Kelopak Garam Sumber gambar : Google  > Pernah tak anda nampak reaksi kulit seperti di atas ni pada tubuh anda. Bukan sahaja ia sangat gatal, malah makin digaru makin besar dan semakin mengembang pula! Namanya adalah Kaligata. Ada juga orang memanggilnya Lopak Garam @ Kelopak Garam. Itu pon saya dengar lain negeri...

toddlercoughremedies 2

Jaga-jaga, Batuk Yang Berterusan Mungkin Adalah Petanda Anak Anda Ada Asthma Atau Lelah

Pernahkan anda dalam situasi di mana anak-anak anda sedang bermain happy-happy, tiba-tiba mula batuk tak berhenti. Sedangkan semalamnya sihat sahaja, malam tadi pon sihat walafiat sahaja. Tak ada pulak tanda-tanda seperti demam atau selsema. Tapi batuknya seakan tak berhenti. Pernah tak pulak anak anda mula-mula aktif sangat. Tiba-tiba bila mula batuk, anak terbaring, dan mula...

2014-10-21 18.03.46 3

Jadual Tambah Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! Sehingga 30 oz Sehari!

Saya menyusukan Iman dahulu, saya terpaksa pam sehingga 8 kali sehari! Hanya sebab Iman sangat banyak minum susu ibu! Bayangkan lah, saya sangat terkejut kerana Iman mampu menghabiskan sehingga average 27 oz ke 30 oz sehari susu ibu semata-mata bila saya tinggalkan Iman untuk bekerja pada usianya 3 bulan. Saya bukanlah jenis yang sedari awal bersalin...

wajah sakit strok 0

Betul ke Shaklee Ada Ubat Strok?

Ada potential customer bertanyakan saya adakah Shaklee ada Ubat Strok? Saya jawab, kami tiada ubat. Tapi kami ada supplement yang boleh membantu improvekan keadaan pesakit yang pernah terkena strok dan alhamdulilah keadaan mereka semakin baik. Pada asalnya Vivix Shaklee sememangnya merupakan bahan semulajadi yang sangat baik untuk atasi punca-punca strok, sebagai pencegahan strok dari awal....

2014-10-21 18.03.46 3

Teknik Urutan Banyakkan Susu Badan

Dapat menghasilkan susu yang banyak adalah impian setiap ibu > Teknik urutan di bahagian breast biasanya digunakan semasa menyusukan bayi tujuannya adalah untuk; Membantu habiskan dan betul-betul keringkan breast (berdasarkan konsep semakin banyak dan effective pengosongan breast, semakin banyak susu dihasilkan) Membantu meredakan bengkak akibat pengumpulan susu yang tidak dikeluarkan Membantu menghilangkan plugged milk duct...

rawat tumit pecah 2

Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah

Kadang kita tak perasan yang kulit tumit kita pecah, tau-tau jek dah kasar dan lebih teruk lagi boleg pulak tu sangkut kat kain. Lagi sadis bila tumit yag terlalu serious, boleh pulak ia sangkut kat kain. Sakit wooo!!  Tapi bagi siapa yang amalkan produk Shaklee, mereka pon langsung tak sangka yang ia dapat rawat tumit...

Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin 2

Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin

Tak tahu kenapa ada juga yang mencari vitamin bersihkan darah. Katanya beliau mempunyai jerawat yang teruk dan dicadangkan untuk carik supplement untuk bersihkan darah, kerana banyak darah kotor. Bila disoal lagi, rupanya untuk bersihkan usus katanya. Hurm.. mungkin ada sedikit pembetulan yang perlu diterangkan di sini. Toksin, kekotoran memang ada di mana-mana. Hatta udara yang...

jagung corn 4

Bolehkah Makan Jagung Selepas Bersalin?

Saya tak tahu kenapa, memang ramai yang sampai ke blog saya untuk bertanyakan soalan tersebut. Bolehkah Makan Jagung Selepas Bersalin?  Seriously saya sampai naik kompius dibuatnya. Memang jagung tak boleh makan ke selepas bersalin? Atas sebab apa pon saya tak pasti. Kerana bila masuk bab berpantang ni, terlalu banyak Mazhab atau ajaran yang kita dengar. Di...

kesan Produk Putihkan Kulit 3

Senarai Produk Kosmetik Berbahaya Yang Dibatalkan oleh BPFK

< Senarai Produk Kosmetik Berbahaya Yang Dibatalkan Oleh BPFK   UNTUK MAKLUMAN PRODUK KOSMETIK YANG DIBATALKAN NOTIFIKASI ATAS ISU CAMPUR PALSU Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan...

Produk Shaklee Menipu 2

Produk Shaklee Menipu!

Ada yang kata Produk Shaklee Menipu? Set Penyusuan Shaklee Menipu – Tak keluar susu memancut-mancut pun! Set Kurus Shaklee Menipu – Tak kurus-kurus pun! Set Sendi Shaklee Menipu – Tak hilang pon rasa sakit! Sakit kuat jugak jek!  Pengedar Shaklee semua Mata Duitan  Ini adalah antara set produk Shaklee yang dikatakan menipu dan tidak pon bertindak seperti...

Screenshot 2014-10-01 22.25.16 0

Produk Putihkan Kulit Yang Anda Pakai Sebenarnya Bahaya

Disebabkan tindakan mencuba sebarangan produk di pasaran, gadis dalam video ini mengalami kerosakan muka dan kulit. Berhati-hati memilih produk. Rawatan Putihkan Kulit Mana-mana produk putihkan kulit, tak kiralah sama ada krim pencerah, ataupun, collagen putihkan kulit, ataupun pill putihkan kulit, semua ini sebenarnya berfungsi dengan mengurangkan penghasilan melanin dalam kulit. Biasanya rawatan putihkan kulit ini...

stop-eating-sign 0

Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~!

Macam Mana Nak Kurangkan Nafsu Makan? Cakap pasal nak kurus ni, memang rumit. Hanya orang yang pernah gemok boleh paham macam mana perasaaan rasa nak kurus. Hanya orang yang pernah ada jerawat tahu macam mana gilanya kita nak hilangkan jerawat. Kan?  (i feel u bebeh). Secara generalnya, untuk kurus, anda kene buat semua ini. Kerana semua...

vitamin tambah tenaga mengantuk 0

Vitamin Untuk Tambah Tenaga Supaya Tak Mengantuk

Menguap sahaja bila di opis. nak kata tak cukup tidur, rasa macam dah tidur 7-8 jam (banyak tu!!)  Ramai sebenarnya mengalami masalah macam ni dan selalu cari vitamin untuk tambah tenaga. Ada yang tidur banyak mana pun tapi tetap mengantuk juga. Badan rasa lesu dan tak bermaya. Kadang-kala itu adalah petanda bahawa badan tak cukup nutrient....

8e4702b5a2c34414a4f6a51b4754289d 0

Macam Mana Nak Kulit Putih?

Putihkan Kulit Dalam Masa 2 Minggu Kalau katakan nak putih ni, hampir semua wanita nak putihkan kulit. Putih lambang kecantikan ke? Hehe tidaklah. Sihat adalah lambang kecantikan. Ada orang tak putih, tapi kulitnya sangat sihat. Itu lebih penting. Walaubagaimanapun, ada je bahan-bahan semulajadi yang boleh digunakan untuk menjadikan kulit anda putih. Lebih baik gunakan bahan...

skip-meal 0

Diet Yang Salah – Kesilapan Terbesar Anda Ketika Berdiet

Tahniah! Tahniah buat anda yang cuba untuk sangat komited dalam menurunkan berat badan! Tapi awas, jangan sampai buat diet yang salah seperti di bawah ini. Kerana anda akan sangat sengsara. Hehe. >1) Tak Makan Langsung Makanan Kegemaran Masa turunkan berat badan adalah suatau yang menyeronokkan. Bukannya masa yang menderita (meskipon ramai anggap ia sangat derita...

reduce-wrinkles-for-skin 0

Cara Untuk Kurangkan Kedutan Kulit

Risaunya bila tengok cermin dah mula ada garis-garis halus di muka. Rasa macam masih muda, tapi muka dan kulit pulak tak menunjukkan yang kita semakin muda. Heheheheh. Bagaimanan untuk Mengurangkan Kedut Pada Wajah? 1. Jauhi Cahaya Matahari Punca utama kedut adalah terdedah kepada cahaya matahari terlalu banyak.>2. Pakai Sunscreen Pelindung dari cahaya matahari ni bukan...

tips minum air masak 0

Tips Minum Air Masak!

Ramai orang tahu kebaikan air masak. Tapi ramai juga yang tak suka air masak. Dok la mencari tips minum air masak macam mana. Konon selalu kata “saya dah banyak minum”, tapi hakikatnya tak-banyak-langsung (ishk..ishk..ishk).. sebab “banyak” bagi setiap orang tu sangatlah subjektif. Teringat saya zaman sekoalh dahulu, bangsa lain akan bawak air masak botol besar...

best-hot-chocolate-recipe-coconut-milk- 0

4 Makanan Yang Membantu Hilangkan Stress dan Kecilkan Pinggang Anda

Bila kita stress, mak oihh, rasa makan nak makan benda-benda manis dan high kalori ni (especially perempuan la kan). Ais krim, kek, berger (alamak sedapnya), dan sebagainya. Memang best makan semua ni, tapi lepas tu memang rasa bersalah pada tubuh sendiri.. Huhuhu. Sebenarnya ada tau makanan lain yang sihat yang sangat membantu bila kita stress....

kesan gelgata yang teruk 4

Cara Hilangkan Gelgata, Kaligata atau Urtikaria (Urticaria) atau Hives

Anda mencari Cara Hilangkan Gegata, Kaligata atau Urtikaria (Urticaria) atau Hives? Contoh Gambar Gegata, Gelgata, Kaligata atau Urtikaria (Urticaria) atau Hives (gambar dari Google) < Lagi Contoh Gambar Gegata atau Gelgata (gambar dari Google) > Dahulu saya hampir buntu bila mengalami keadaan ini. Tersangat gatal dan merenyam, malah ianya merebak apabila digaru. Kawasan yang gatal tu bila digaru akan...

Vitamin Untuk Berhenti Merokok 0

Vitamin Untuk Berhenti Merokok, Tanpa Menyebabkan Rasa Lapar

Kai ni saya nak perkenalkan Vitamin Untuk Berhenti Merokok, Tanpa Menyebabkan Rasa Lapar. Disebabkan harga rokok dan pon meningkat (lagi), bawak-bawaklah berhenti merokok tu ya. Hehehe. Bayangkanlah setiap tahun orang yang mati akibat kesan rokok jauh lebih banyak berbanding pesakit AIDS, alcohol addict, penagih dadah, kemalangan kereta, bunuh diri dan macam-macam kemalangan jiwa yang lain tau!!...

Cara Menurunkan Berat Badan Tanpa Perlu Berdiet 2 0

Cara Menurunkan Berat Badan Tanpa Perlu Berdiet!!

Ngeri kan kalau cerita pasal diet. Sebab memang bukan senang nak diet. Yang pelikny, kita gain berat selama bertahun-tahun dan berbulan-bulan. Tapi ironinya kalau boleh nak turun berat tu sekelip mata, TANPA DIET pulak tu??  Heheheh. Takpe, jom kita tengok apa cara menurunkan berat badan tanpa perlu berdiet jom! Pilihan Makanan Yang Betul Ketika Berdiet –...

web_nutriwhite 0

Setanding SKII – Pencuci Muka Shaklee Ni Hanya RM0.66 Sehari?

Sungguh!! dah la 60 sen jek. 2 kali pakai pulak tu pagi dan malam. Sungguh tak dipercayai yang pencuci muka Shaklee ni beli pada bulan April 2014, sehingga skrg bulan September 2014 masih berat lagi tiub pencuci muka ni. Pakai memang seciput jek, tapi buih banyak. Pulak tu ia memutihkan. Kalau nak putih dengan produk...

???????????????????????????? 0

Pengenalan tentang Gamma-linolenic acid (GLA)

Gamma-linolenic acid (GLA) adalah asid lemak omega-6 yang biasanya dijumpai dalam minyak sayuran seperti borage seed oil, evening primrose oil, and black currant seed oil. Asid lemak Omega-6 merupakan asid lemak perlu dan penting untuk kesihatan kita tetapi tubuh badan kita tak boleh menghasilkannya secara semulajadi dalam tubuh. Maka kita perlu mengambil asid lemak omega-6...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.