Kencing Manis bermaksud kadar gula dalam badan yang terlalu tinggi. Kalaulah kencing manis ini tidak dikawal dari segi pemilihan makanan yang betul dan juga senaman yang sesuai, memang biasanya pesakit terpaksa bergantung kepada ubat kencing manis la jawabnya. Ubat kencing manis pulak memang berbeza ikut jenis kencing manis yang dihidap, dan juga keadaan komplikasi pesakit.

Jika penghidap kencing manis Jenis 1, pankreas tidak dapat menghasilkan insulin. Insulin ni ialah hormin yang membantu menukarkan glucose kepada tenaga untuk diberikan kepada sel badan. Tanpa insulin, akan meningkatlah kandungan glucose dalam darah. Sebab tulah untuk penghidap kencing manis Jenis 1 perlu menyuntik insulin ke dalam badan.

Kencing Manis Jenis 2 pulak, terjadi disebabkan badan tidak menggunakan insulin yang sedia ada dengan baik. So untuk menyokong badan supaya mengunakan insulin dengan optimum, doktor akan menyediakan ubat kencing manis ni. So kenelah juga brgantung kepada ubat kencing manis ni, malah kena juga jaga pemakanan dan juga senaman yang bersesuaian.

Tahap disiplin yang tinggi memang penting bagi penghidap kencing manis. Sebabnya effect kencing manis memang banyak dan kalau boleh memang kita tak nak komplikasi lain timbul pula dengan kencing manis ni. Antara kompikasi kencing ialah:

  1. Penyakit saraf seperti kebas-kebas
  2. Kegagalan buah pinggang
  3. Serangan jantung
  4. Kebutaan / Katarak
  5. Koma (hilang kesedaran)
  6. Angin ahmar (strok)
  7. Sakit saraf atau “mati pucuk”
  8. ‘gangrene’ atau anggota tubuh mati/membusuk

Lebih baik makan supplement berbanding makan ubat kencing manis. Ops, jangan keliru. Supplement ialah makanan tambahan yang ditambah dalam diet harian untuk topup atau tambah nutrisi harian yang tiidak didapati dari makanan yang kita makan hari-hari secara fizikal. Ia memang kadangkala berbentuk pill, tapi ia bukan ubat atau dadah. So jangan salah paham yang supplement ni adalah ubat kencing manis.

Dalam kes supplement ini, bila mana badan memperoleh nutrisi yang seimbang dan mencukupi, insyaAllah badan akan cuba regulate kembali ke tahap yang optimum dan mengurangkan risiko dan kesan-kesan akibat kencing manis ni.

Berdasarkan pengalaman pengamal Shaklee yang makan vitamin dan supplement Shaklee, rata-rata amat berpuas hati kerana dapat mengawal kencing manis mereka. Malah ada juga testimonial yang betul-betul pulih dengan mengamalkan supplement Shaklee ni. Perlu diingatkan Shaklee tidak memulihkan pesakit kencing manis secara direct. Ia membantu pesakit dengan membantu menambahkan nutrisi dan regulate tahap optimum tubuh ya.

Berikut adalah testimonial customer yang berpuas hati.

<

<

ubat kencing manis ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! 828 10151801944463261 476733683 n

 

<1417675_10151801944958261_446089040_o ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! 1417675 10151801944958261 446089040 o

<

<

1391949_10151801942813261_1925392120_n ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! 1391949 10151801942813261 1925392120 n

>

<

1422551_10151820213448261_698928590_n ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! 1422551 10151820213448261 698928590 n

<

<

ubat kencing manis ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! VIVIX LUAK KENCING MANIS 1

<

<

ubat kencing manis ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! vivix 5

 

 

 

ubat kencing manis ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! Kawalan Gula Dalam Darah

JK Niaga Beli Sekarang ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! JK Niaga Beli Sekarang1

Antara produk Shaklee yang boleh membantu mengurangkan kencing manis.

BAGAIMANA SET INI BERTINDAK?

Supplement Shaklee Fungsi sebahagi kawalan ubat kencing manis
Vivix Bertindak sehingga tahap selular dari sebarang kerosakan. Sirap pekat yang mantap terdiri dari Resveratrol dan Polifenol (antioksidan kuat)
ESP (Energizing Soy Protein) Index glisemik rendah (39), lengkap dengan 9 asid amino, 5 sumber vitamin & 4 sumber mineral penting tapi tidak dihasilkan oleh tubuh manusia. Bancuhan 1 hidangannya yang lengkap dapat memberikan sumber tenaga segera yang lebih lama berbanding mi/roti/nasi
Alfalfa Complex Serat dari daun matang alfalfa terpilih antara yang terbaik utk detoksifikasi. Kromium dalam alfafa membantu menstabilkan gula dalam darah.
B-Complex Berfungsi dalam metabolisme gula & pembebasan tenaga
Zinc Complex Membantu dalam penghasilan insulin & pemulihan luka
OsteMatrix® Membekalkan 400mg Magnesium sehari.  Antara faktor yang boleh menyumbang kepada masalah diabetes juga adalah tahap Magnesium yang rendah

 

 

Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide. Shaklee ada kelulusan KKM dan halal diiktiraf oleh JAKIM. Boleh rujuk halal JAKIM di link ini.

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee ubat kencing manis Tak Larat Dah Makan Ubat Kencing Manis?! Daftar ahli Shaklee

>

 

{ 1 comment }

Jangan tak tahu ada juga yang sering tercari-cari set untuk tambah berat badan tau. Seriously terlalu kurus juga sebenarnya tidak cantik. Sebab bila terlalu kurus, kita akan lebih kelihatan cengkung, kurang bermaya, dan tampak kurang sihat. Malah terlalu kurus juga boleh mempengaruhi kesuburan, tak kiralah sama ada anda lelaki ataupon wanita. Untuk wanita terlalu kurus juga sangat mempengaruhi hormon. Sebab itu lah ia mempengaruhi kesuburan. Untuk lelaki, memang agak kurang macho jika terlalu kurus :mrgreen: tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!  icon mrgreen.  Alamak, jangan tersalah paham dengan gambar hiasan di bawah. Hahahahaha.

Terlalu Kurus set untuk tambah berat badan tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!  Terlalu Kurus

>

Protein dalam bentuk serbuk macam Energizing Soy protein dan mealshakes sangat membantu sekiranya kita tak ambil protein yang cukup dalam sajian harian kita. Cadangan protein harian ialah sebanyak 0.8 – 2.0 gram untuk setiap kilogram berat badan kita. So sebagai contoh, kalau kita berat 50 kilogram, kiter perlukan lebih kurang 100gram sehari protein.

>

Biasanya atlit-atlit memang akan makan protein tambahan untuk tambahkan pengambilan protein harian untuk bina otot mereka. So untuk mereka yang ingin tambah berat badan, biasanya perlukan lebih 200 kalori setiap hari untuk bantu bina otot dan menambahkan berat badan. Ops, bina berat badan dengan hasilkan otot tau, bukan hasilkan lemak.

<

Dalam set ini biasanya customer akan keliru sama ada nak amik Energizing Soy Protein atau pun Mealshake. Mana-mana pon boleh sebenarnya. Malah boleh juga ambil Cinch Shake Shaklee, tapi bukan mengambilnya sebagai meal replacement lah. Sebab tujuankat sini adalah untuk menambahkan berat badan. Bukan untuk menguruskan badan. Dan opkos, menambahkan berat badan yang sihat, bukan menambahkan lelemaks ya.

<

Multivitamin biasanya diambil untuk menggalakkan diet yang sihat, tak kiralah kita nak tambah berat badan, ataupun nak kuruskan badan. Sebab nya bila badan regulates dengan betul, organ dapat berfungsi dengan sangat optimum. Maka kadar metabolisme badan pon boleh menjadi optimum. Bila optimum, selera makan akan bertambah, sebab badan demand untuk jadi lebih sihat. Tetapi perlu diingat juga pemilihan makanan yang baik itu penting. Sebab itulah multivitamin ini perlu untuk control craving makanan yang tak sepatutnya. Tahukah bahawa bila badan kita kurang nutrien, kita akan teringin nak makan bende2 manis dan kurang sihat.

<

8 jenis vitamin B termasuk Vitamin B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niacin), Vitamin B5 (panthotenic), B6 (Biotin) dan B12 (folic acid), kesemua ini ada fungsi-fungsi spesifik untuk bantu dalam regulate kan fungsi badan kita. Thiamine adalah vitamin yang biasanya dikaitkan dengan penambahan berat badan. Sebabnya ia akan meningkatkan selera makan. Tapi tak perlu banyak pon sehari. hanya perlu sebanyak 1.2mg  sehari untuk lelaki dan 1.1 mg sehari untuk wanita.

 

set tambah berat shaklee tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!  set tambah beratJK Niaga Beli Sekarang tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!  JK Niaga Beli Sekarang1

Set ini terdiri daripada:

  1. Energizing Soy Protein (ESP)
  2. Mealshake Shaklee
  3. Vitalea Multivitamin with Iron Formula
  4. B Complex

<

Oh bukan semestinya perlukan semua. Malah customer biasanya saya consult terlebih dahulu dari segi diet dan berat badan. Ada customer memang suka ESP, maka memang ESP la yang saya suggest. Tapi ada orang lebih suka Mealshake sebab Mealshake lebih wangi dan sedap:lol: tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!  icon lol. Oh, boleh jugak ambil Cinch Shake Shaklee sebab Cinch ni lebih low calori tapi mengandungi leucine yang boleh membantu memelihara otot. Apapon, kunci utama untuk berat badan yang sihat adalah, pemakanan yang sihat, senaman yang konsisten dan juga metabolisme yang optimum. InsyaAllah akan sangat dapat membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal. Ops, sudah tentu dengan konsultasi yang betul, bukan main hentam kromo jek ya :D tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!  icon biggrin

<

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee tambah berat badan Set Tambah Berat Badan Untuk Mereka Yang Terlalu Kurus!!!  Daftar ahli Shaklee

>

 

{ 0 comments }

Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

by Farha IbuCergas

  Perkenalkan Set Kanak-kanak Pintar Shaklee Ibu bapa mana yang tidak mengharapkan kesihatan, kesejahteraan anak-anak supaya membesar dengan sihat, aktif dan menjadi orang yang berjaya.Sebagai ibu bapa kita semestinya ingin memberikan yang terbaik untuk anak kita. Kita usaha mana yang patut, selebihnya kite tawakkal semoga anak kita sihat dan menjadi insan berguna suatu hari nanti. […]

0 comments Baca artikel penuh →

Kekal Bertenaga Semasa Berpuasa dengan Set Mighty 3 GEMS

by Farha IbuCergas

SET Mighty 3GEMS ni awalnya diperkenalkan oleh Shaklee dalam booklet yang diedarkan oleh Shaklee sendiri dahulu kala. Ia asalnya memang bertujuan untuk membekalkan tenaga berpanjangan. Dan ia sememangnya terbaik diambil di waktu pagi sebab sarapan merupakan hidangan harian paling penting untuk kekal cergas sepanjang hari. Apatah lagi jika berpuasa ini. Memang insyaAllah set ini membantu […]

0 comments Baca artikel penuh →

Cinch Energy Tea Mix Shaklee – Boost Tenaga Dengan Cepat Dan Tahan Lama

by Farha IbuCergas

Ada satu produk Shaklee yang tak ramai ambil tahu padahal produk jenis ni sangat rare dan unik dalam pasaran. Itulah dia Cinch Energy Tea Mix. Tengok nama pun tau dah ia sejenis teh tapi teh yang macam mana? Ni bukan sebarang teh macam teh boh dan lipton. Bukan juga teh hijau atau teh herba cina. […]

0 comments Baca artikel penuh →

Kepentingan Vitamin E Dalam Kehidupan Seharian

by Farha IbuCergas

Bersempena dengan bulan Promosi Vitamin E Shaklee Beli 6 Percuma 1 saya nak kongsi mengenai kepentingan vitamin E. Vitamin E sangat sinonim dengan kecantikan dan awet muda. Ia juga dipanggil ‘Tokoferol’ dan mempunyai sifat yang larut dalam lemak sepertimana vitamin A dan vitamin D. Sumber vitamin E mudah didapati kerana ia terdapat pada makanan seharian […]

0 comments Baca artikel penuh →

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee Yang Anda Perlu Tahu

by Farha IbuCergas

Masih ragu-ragu dan inginkan lebih kepastian mengenai ‘Advanced Join Health Tablet‘ (AJHT) Shaklee? Rata-rata ramai yang dah tahu mengenai kewujudan AJTH dalam pasaran. AJHT boleh dikatakan produk yang unik dalam pasaran Malaysia dan sebab tu mendapat sambutan yang sangat menggalakkan. Terdapat beberapa soalan yang sering diajukan dan saya jadikan ia sebagai ‘Frequently Asked Question’ (FAQ) […]

0 comments Baca artikel penuh →

Phytocol ST Shaklee Menghalang Pembentukan Kolesterol

by Farha IbuCergas

Baru-baru ni Shaklee Malaysia telah melancarkan produk terbaru iaitu Phytocol ST. Fungsi utama Phytocol ST Shaklee ni adalah membantu mengawal kolestrol. Mengawal yang dimaksudkan di sini adalah dengan membasmi kolesterol yang tak baik. Harus di ingat juga yang badan kita memerlukan kolestrol (yang baik) kerana dalam bahagian dan organ badan kita memerlukan kolesterol untuk befungsi dengan […]

0 comments Baca artikel penuh →

Meal Shake Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

by Farha IbuCergas

Banyak-banyak produk Shaklee rasanya Meal Shake yang jarang saya buat entri. Kebetulan bulan Mei ni ada promosi Meal Shake Shaklee beli 6 percuma 1. Jadi dalam nak buat promosi tu elok juga buat satu entri pasal meal shake ni. Kebiasaannya customer beli meal shake shaklee untuk anak terutamanya yang payah nak makan. Ramai dikalangan ibu-ibu […]

0 comments Baca artikel penuh →

Pengawalan Diabetes (Kencing Manis) Melalui Diet Harian

by Farha IbuCergas

DIABETES, KENCING MANIS DAN DIET? Diabetes adalah satu penyakit yang kronik yang berkaitan dengan level glukos yang tinggi di dalam darah. Terdapat dua mekanisma yang menyebabkan diabetes tu terjadi iaitu; Kurangnya pengeluaran insulin (yang dihasilkan oleh pancreas dan glukos darah yang rendah) Kurangnya sensiviti sel terhadap insulin Selain daripada ubatan dan injek insulin, pengawalan DIET […]

0 comments Baca artikel penuh →