Tonton Video di Bawah, Bagaimana Seorang Peer Counselor Laktasi Terjebak Dengan Shaklee Sehingga Lebih Banyak Membantu Ibu Menyusu Yang Lain. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

{ 0 comments }

Seorang gadis muda ada hubungi saya (Anie) untuk sakit gastrik yang beliau deritai sejak sekian lama. Muda lagi umurnya, baru sekitar 25 tahun, tapi macam-macam sakit yang dideritainya. Salah satu nya adalah gastrik teruk. Beliau kata, sakitnya sampai terpaksa selalu jumpe doktor, hampir setiap hari. Memang mulanya saya ingat beliau cerita lebih-lebih sangat, tapi memang ia adalah realiti. Bahkan, sampai terpaksa diberi suntikan tahan sakit. Hari demi hari sakit gastriknya semakin teruk dan semakin kerap. Sehingga rasa sakit seperti dicucuk-cucuk dengan pisau atau benda yang tajam.

Disebabkan sakit yang semakin teruk itu, akhirnya Anie terpaksa berhenti kerja dan hanya duduk di rumah sahaja. Banyak masa terbuang sebab Anie pon tak dapat menyediakan keperluan rutamh tangga sebab sakit gastrik yang amat teruk. Mana taknya, terbongkok-bongkok haa sakit perut tu, nak berdiri pon tak boleh. Hanya mampu guling-guling atas katil jek. Paling tak tahan, Anie terpaksa ke klinik dan meminta Dr cucuk ubat tahan sakit. Kesian sangat.

<

Tanda dan Simptom Gastrik

Berikut adalah tanda-tanda gastrik yang biasa dihadapi.

  1. Sakit di bahagian abdomen dan bawah tulang sternum (tulang dada). Sakit yang kejap datang, pastu kejap hilang..on dan off..
  2. Bloating (rasa banyak angin), dan rasa macam hilang selera nak makan
  3. Demam bila termiss makan
  4. Sakit perut yang teramat pedih
  5. Keluar angin seolah sendawa terutama bila bahagian badan tertentu diurut atau digosok
  6. Rasa makanan tak hadam dan rasa perut sengkak
  7. Rasa sakit kepala dengan kerap di bahagian kanan kepala terutama bila perut kosong atau lewat makan nasi

<

Cara Mengelakkan Sakit Gastrik Menyerang

  1. Makan dengan jadual makan yang betul-betul teratur, tanpa skip sebarag waktu makan utama.
  2. Selepas makan, pastikan minum air suam bukannya minum air sejuk. Dan pastikan makan bukan berulamkan air minum.
  3. Elakkan makanan junk food, jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah dan juga mee segera.
  4. Elakkan minuman segera, macam kopi segera 3 in 1, dan air yang boleh membuatkan angin seperti teh dan kopi serta air bergas
  5. Elakkan makanan yang menganduungi yis macam roti, donut, pizza, pau dan lain-lain.
  6. Elakkan makan makanan yang mengandungi banyak asid seperti cuka.
  7. Kurangkan mengambil makanan yang pedas.
  8. Kurangkan pengambilan daging dan ayam. Makanlah protein daripada ikan.
  9. Elakkan makanan ubi, pulut, keledek, kentang, pisang nangka, pisang tanduk, cempedak / nangka, rebung, dan makanan lain yang menyebabkan kembung perut atau banyak angin dan sendawa.

<

Bagaimana ESP Boleh Hilangkan Gastrik Dengan Cepat?

ESP adalah minuman yang berprotein tinggi yang perlu dibancuh. Boleh dibancuh dengan air masak atau pun dibancuh dengan apa-apa sahaja air kegemaran mengikut selera sendiri. Kandungan protein pada ESP membuatkan kita rasa kenyang yang lebih lama, malah kita tidak sempat rasa lapar pun! Sekali gus dapat hilangkan gastrik kita!

>

Kalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal-awal lagi saya amalkan secara konsisten…baru-baru ni saya kene gastrik yang agak kronik…saya memang dah lama kene gastrik hampir 10 tahun…hari yang saya sakit tu memang sampai jadi macam udang la…

Pastu saya google-google (nasib HP ada mobile internet) nak cari penawar sakit ni…jumpa plak peranan ESP ni untuk gastrik, kebetulan ada ESP dalam almari tu yang saya guna skip-skip, tekad amik ESP (paksa diri tu bangun) minum ikut arahan, dan esoknya dah kurang dan sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik (selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru ok) TQ Shaklee..

Ubat Gastrik Shaklee {focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Gastrik

 

 

 

Tonton Video di Bawah, Ibu Ini Sakit Gastrik lebih 10 tahun lamanya Sehinggalah Beliau Bertemu Set Shaklee. Hanya di Group IbuCergas dan Ireach

>

<

 Gastrik Tidak Lagi Menghalang Berpuasa. Puasa Lebih Selesa dengan ESP

Bayangkan hampir selama 20 tahun menderita gastrik kronik, sejak berumur 10 tahun. Gastrik kronik sampai warded di hospital dan perut sentiasa pedih. Alhamdulillah juga boleh selesa dan berpuasa seperti biasa meskipon dahulu sangat menderita. 

 

{focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Testimoni 2BGastrik 2B2

{focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Ubat 2BGastrik 2BShaklee

1 tin ini boleh bertahan sehingga 2 bulan lamanya. Hubungi terus untuk order dan pertanyaan, SMS/WhatsApp saya di no 013 3355 598. Penghantaran SEGERA, PANTAS, CEPAT untuk anda! Cepat-cepat order sekarang, mari kita hindari gasrtik sekarang juga. Kita memang tidak mahu sakit ini berterusan bukan?

Kita bantu diri kita hilangkan gastrik dengan ESP sekarang!! :D {focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? icon biggrin

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee {focus_keyword} Tak Larat Dah Makan Ubat Gastrik Dan Ambil Suntikan Tahan Sakit? Daftar ahli Shaklee

>

 

 

{ 0 comments }

Sakit Sendi Dan Lutut Berkurang Dengan Boswellia Extract dan Advanced Joint Heatlh Tablet

by Farha IbuCergas

Siapalah sanggup tengok mak ayah jalan terdengkut-dengkut. Pastu bila jalan sikit, kejap-kejap nak duduk, sebab sakit sendi dan lutut tu sehingga kaki dah tak dapat tampung badan dah. Kalau solat pon dah terpaksa solat duduk, tak boleh lagi berdiri. Even duduk dalam kereta pon kaki kena berlunjur, tak boleh dah nak tergantung kat bawah macam […]

1 comment Baca artikel penuh →

Kelebihan Vitamin E Bantu Kulit Kering Berkerak

by Farha IbuCergas

Ini contoh kulit yang kering. Bukan semua orang kena kulit kering ni. Kadang ada yang tak seteruk ini, tapi kalau tak pakai pelembab, celah-celah bibir nampak macam flaky-flaky. Mula-mula tak perasan, sekali masuk aircond, pastu keluar balik dan tengok cermin, Eeeeeeehhhh… ade putih-putih sekeliling bibir. Huhu maluu.. (meskipon orang lain mungkin tak perhatikan, tapi still […]

1 comment Baca artikel penuh →

Sengsara Kaligata, Supaya dapat Tidur Lebih Lena

by Farha IbuCergas

Gegata, Sopak Garam, Kelopak Garam Sumber gambar : Google  > Pernah tak anda nampak reaksi kulit seperti di atas ni pada tubuh anda. Bukan sahaja ia sangat gatal, malah makin digaru makin besar dan semakin mengembang pula! Namanya adalah Kaligata. Ada juga orang memanggilnya Lopak Garam @ Kelopak Garam. Itu pon saya dengar lain negeri […]

1 comment Baca artikel penuh →

Jaga-jaga, Batuk Yang Berterusan Mungkin Adalah Petanda Anak Anda Ada Asthma Atau Lelah

by Farha IbuCergas

Pernahkan anda dalam situasi di mana anak-anak anda sedang bermain happy-happy, tiba-tiba mula batuk tak berhenti. Sedangkan semalamnya sihat sahaja, malam tadi pon sihat walafiat sahaja. Tak ada pulak tanda-tanda seperti demam atau selsema. Tapi batuknya seakan tak berhenti. Pernah tak pulak anak anda mula-mula aktif sangat. Tiba-tiba bila mula batuk, anak terbaring, dan mula […]

2 comments Baca artikel penuh →

Jadual Tambah Susu Ibu, Untuk Bayi Yang Sangat Kuat Menyusu! Sehingga 30 oz Sehari!

by Farha IbuCergas

Saya menyusukan Iman dahulu, saya terpaksa pam sehingga 8 kali sehari! Hanya sebab Iman sangat banyak minum susu ibu! Bayangkan lah, saya sangat terkejut kerana Iman mampu menghabiskan sehingga average 27 oz ke 30 oz sehari susu ibu semata-mata bila saya tinggalkan Iman untuk bekerja pada usianya 3 bulan. Saya bukanlah jenis yang sedari awal bersalin […]

3 comments Baca artikel penuh →

Betul ke Shaklee Ada Ubat Strok?

by Farha IbuCergas

Ada potential customer bertanyakan saya adakah Shaklee ada Ubat Strok? Saya jawab, kami tiada ubat. Tapi kami ada supplement yang boleh membantu improvekan keadaan pesakit yang pernah terkena strok dan alhamdulilah keadaan mereka semakin baik. Pada asalnya Vivix Shaklee sememangnya merupakan bahan semulajadi yang sangat baik untuk atasi punca-punca strok, sebagai pencegahan strok dari awal. […]

0 comments Baca artikel penuh →

Teknik Urutan Banyakkan Susu Badan

by Farha IbuCergas

Dapat menghasilkan susu yang banyak adalah impian setiap ibu > Teknik urutan di bahagian breast biasanya digunakan semasa menyusukan bayi tujuannya adalah untuk; Membantu habiskan dan betul-betul keringkan breast (berdasarkan konsep semakin banyak dan effective pengosongan breast, semakin banyak susu dihasilkan) Membantu meredakan bengkak akibat pengumpulan susu yang tidak dikeluarkan Membantu menghilangkan plugged milk duct […]

3 comments Baca artikel penuh →

Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah

by Farha IbuCergas

Kadang kita tak perasan yang kulit tumit kita pecah, tau-tau jek dah kasar dan lebih teruk lagi boleg pulak tu sangkut kat kain. Lagi sadis bila tumit yag terlalu serious, boleh pulak ia sangkut kat kain. Sakit wooo!!  Tapi bagi siapa yang amalkan produk Shaklee, mereka pon langsung tak sangka yang ia dapat rawat tumit […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
3 comments Baca artikel penuh →