" />

Maklumat lanjut sila hubungi 013-335 5598

 

Ini adalah post percubaan. harap maklong.

 

Image23502693-horz-vert2 {focus_keyword} Vitamin.Ibucergas.com Segala Info Mengenai Vitamin dan Supplemen Image23502693 horz vert2

{ 0 comments }

Seriously banyak betul forum-forum dan blog-blog yang cerita pasal penyesalan mereka join MLM. Perkataan MLM, menjadi sangat taboo bagi kita. Dengar jek MLM, confirm!! 90% dari kita memang takkan join. Banyak sangat kisah tragedi yang di share di alam maya ni. Sangat lah bagus sharing-sharing tersebut kerana ia sangat membuka mata supaya menjadi peringatan kepada kawan-kawan lain.

Secara amnya, ade beberapa ciri perniagaan yang memang sekilas pandang pon memang confirm dapat tau ia adalah MLM. Masukkan dalam otak dan cubalah digest sedikit sebanyak. InsyaAllah otak bijak kita akan mampu berfikir dengan sangat rasional.

Saya senaraikan serba sedikit ya:

1) harga yang seriously and ridiculously mahal gila sampai tak logik dek akal menerimanya

2) produk yang seriously out-of-our-mind-to-know-how-it-is-work, yet harganya melampau mahal.

3) tak pasal-pasal kene buat pinjaman beribu-ribu untuk beli product mahupun keahlian mereka. Malah seriously mereka diajar cara untuk buat pinjaman eventhough dah kena blacklisted by bank.

4) tayang kereta mewah dan rumah mewah, sebab tanda kemewahan adalah salah satu PUSH FACTOR yang valid untuk almost all of us.

5) terlalu sikit kebaikan product yang di sharing. Maksud kata, benefit produk tidak diutamakan, tetapi lebih mengutamakan “bonus”, “income”, “gaji”, ” pendapatan”, berapa juta boleh dapat dalam business tu.

6) lebih teruk lagi, tak perlu jual barang. Duduk goyang kaki pon boleh dapat duit. (Astargfirullah, dalam akad jual beli dalam Islam @ mualamalat sekalipon, jika tiada barang atau servis yang diniagakan, sah-sah ia adalah haram). Nauzubillah.

Seriously juga, alhamdulillah saya memang tak masuk MLM yang ada ciri-ciri di atas. Pernah sekali masa di universiti, ada kawan hai-hai-bye-bye saya (read as kawan biasa, bukan bestfriend), tiba-tiba mesej dan nak pinjam RM500.

Terkejut badak saya dibuatnya.

As a student tentulah saya takde duit sebanyak tu. Malah kalau ditakdirkan ade sekalipun, sudah tentu saya pon takkan boleh nak pinjamkan kat kawan. Logik ape, masih belajar kot. Bila ditanya, rupanya beliau mahu join satu business ni dan perlukan RM2,500 untuk menjadi ahli.

Ok, terkejut gajah saya dibuatnya.

Selepas basuh-basuh minda beliau, alhamdulillah, beliau tak berjaya meminjam dari saya. Hahaha. Tapi tak pastilah kalau beliau ade pinjam dari orang lain. Heheheh. Dan saya dengar-dengar selepas itu, business tu tak ke mana pon. Sedih sangat.

Semoga kawan-kawan saya semua bijak-bijak belaka dalam memilih business yang bakal mereka ceburi. Hakikatnya dunia ini memang kejam, memang kita tak termampu nak menampung kos sara hidup yang tinggi, tanpa ada part time job.

To work smart or to work hard, the choice is in our hand.

Lepas ni saya ceritkan bagaimana saya boleh terjebak dalam Shaklee dan bagaimana ia memberi kesan ke dalam hidup saya.

20140420-190820.jpg {focus_keyword} Menyesal Saya Join MLM 20140420 190820

Anak-anak adalah PUSH FACTOR saya.

Dapatkan update terbaru mengenai promosi dan maklumat mengenai produk Shaklee dengan memasukkan nama dan email pada borang di bawah.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

>

Nama: Mama Iman @ Farha @ IbuCergas

Emel: ibucergas@gmail.com

Phone/message/wassap: 013-3355598

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

{focus_keyword} Menyesal Saya Join MLM credit card kredit kad

{ 0 comments }

Vitalea Shaklee Vitamin Semua Dalam Satu

by Farha IbuCergas

Biasa dengar vitamin or supplement yang all in one? Sebelum saya berjinak-jinak dengan mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee pun saya tak tau ada supplement yang menggabungkan berpuluh jenis vitamin ke dalam satu tablet! Masa mula-mula tau memang rasa takjub. Dalam hati cakap “vitamin power rangers ke ni?” hehe… bukan saya mengagungkan vitamin selain dari makanan sunnah, […]

Comments Baca artikel penuh →

Ostematrix Shaklee Promosi April 2014 Beli 6 Percuma 1

by Farha IbuCergas

Seperti bulan-bulan lain, masuk je awal bulan Shaklee akan announce ‘promotion product of the month’ yang akan dapat promosi beli 6 percuma 1. Jadi bulan ni dengan sukacitanya Ostematrix Shaklee telah mendapat mandat untuk memegang gelaran produk promosi   Best ke ostematrix ni? Macam jarang je orang promote? Ostematrix ni orang yang datang cari sebab […]

Comments Baca artikel penuh →

Jadi Ahli Shaklee Dengan Percuma dan Dapat Cash Back?

by Farha IbuCergas

Semakin ramai yang menjadi pengguna produk Shaklee di Malaysia ni.  Masih ramai yang belum tahu dengan menjadi ahli Shaklee boleh dapat penjimatan yang lebih untuk setiap produk yang dibeli. Ada juga yang dah tau kelebihan mendaftar keahlian tapi belum terbuka hati untuk mengisi borang. Kebiasaannya sebab beli sekali sekala je atau pun sekadar nak beli […]

Comments Baca artikel penuh →

Kenapa Saya Makan Set Kurus Shaklee Murah Tapi Tak Kurus-kurus Pon??!!!

by Farha IbuCergas

Ramai sangat la yang tanya pasal Set Kurus Shaklee, tapi tak kurus-kurus. Bila di cek-cek, diorang beli Set Kurus Shaklee “Budget” dan “Paling Murah” (kononnya). Argh… Bila ditanya berat sekarang berapa, dijawab pulak, 70 kilo, 80 kilo, 90 kilo. Bila ditanya, beli Set Kurus Shaklee ape?, dijawab pulak, Lecithin dan Alfafa (cume??!!). Bila ditanya, beli […]

Comments Baca artikel penuh →

Bisnes Shaklee Yang Menggilakan

by Farha IbuCergas

Bisnes Shakee gila? Yang saya nak maksudkan sedikit sebanyak kegilaan saya ber-Shaklee. hehe… Saya pasti ada sebab kenapa sesetengah orang memilih Shaklee sebagai sumber pendapatan sampingan malah ada yang menjadikannya sumber utama. Susah ke bisnes Shaklee ni? Semua berbalik kepada mindset kita sendiri. Apa pekerjaan yang di lakukan jika kita seronok melakukannya kesusahan yang di […]

Comments Baca artikel penuh →

Harga Vitamin C Shaklee Berbaloi-baloi!

by Farha IbuCergas

Vitamin C adalah vitamin yang paling biasa di makan sebagai suplemen harian. Sama ada dalam bentuk tablet atau cecair. Paling tak pun daripada sumber buah – buahan seperti oren dan juga jus minuman. Boleh kata suplemen yang paling meluas penggunaannya adalah vitamin C. Banyak syarikat yang mengeluarkan termasuklah vitamin C Shaklee yang tengah hot kat […]

Comments Baca artikel penuh →

Kepentingan Vitamin Untuk Ibu Mengandung

by Farha IbuCergas

Ibu mengandung memerlukan banyak nutrien penting bagi menjaga kandungan dan memastikan dalam keadaan terbaik. Waktu mengandung badan lebih cepat kehilangan banyak zat dan jika tidak mengekalkan zat – zat tersebut ia mungkin akan menyebabkan tubuh badan lemah dan ini boleh memberi kesan tak baik kepada baby dalam perut. Yang pasti kita nak anak dalam kandungan […]

Comments Baca artikel penuh →

Vitalea – Vitamin Untuk Tambah Tenaga

by Farha IbuCergas

Antara banyak-banyak vitamin, ada suatu vitamin yang bagi saya sangatlah miracle. Ops, bukan nak taksb sangat dengan Shaklee ni. This is based on experience. Tesimonial sendiri. Keberkesanan yang saya sendiri alami. Begitu juga para customer saya. Vitamin itu adalah Vitalea Multivitamin with Iron Formula. < TAHUKAH ANDA..VITALEA salah satu killer produk Shaklee… TAHUKAH anda… pada […]

Comments Baca artikel penuh →