Kadang kita tak perasan yang kulit tumit kita pecah, tau-tau jek dah kasar dan lebih teruk lagi boleg pulak tu sangkut kat kain. Lagi sadis bila tumit yag terlalu serious, boleh pulak ia sangkut kat kain. Sakit wooo!! 8O tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah icon eek

rawat tumit pecah  tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah rawat tumit pecah 5

Tapi bagi siapa yang amalkan produk Shaklee, mereka pon langsung tak sangka yang ia dapat rawat tumit pecah tanpa disengajakan!! Mula-mula ambil produk Shaklee sebab nak fokus pada masalah kesihatan lain. Tapi tak di sangka, dengan tumit pecah sekali dia dapat rawat.

Testimonial di bawah ni adalah berkenaan dengan bagaimana Shaklee rawat tumit pecah tanpa disangka-sangka. Bukan dengan 1 produk Shaklee tau, mereka guna produk Shaklee berbeza-beza, tapi berjaya merawat tumit pecah. Ini kerana produk Shaklee bertujuan menjadikan sel kita sihat. Bukankah tumit kaki juga sebahagian daripada tubuh kita juga? Sebab itu lah ia turut memulihkan sel kulit di kaki juga. Menarik kan? Ini bukan lagi 2 in 1 effect. Ini multieffect namanya :lol: tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah icon lol

>

Rawat tumit pecah tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah Rawat tumit pecah 6

Testimonial penggunaan Herbal Blend. Asalnya beliau guna untuk kegatalan, dan juga mengganti lotion (kerana ia merupakan sumber semulajadi), siapa sangka tumit pecah pon boleh hilang.

>

rawat tumit pecah tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah rawat tumit pecah 7Sumber dari blog umieiman.blogspot.com. Usaha makan ESP untuk kulit berjeragat, memberi kesan tak disangka kepada tumit yang pecah. ESP mengandungi asid amino yang baik untuk pertumbuhan sel. Alhamdulillah, sel kulit pon berubah menjadi baik.

>

rawat tumit pecah  tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah Rawat Tumit Pecah 2

Sama juga dengan kakak ni, mengambil ESP untuk kulit. Bonus dia adalah, tumit merekah hilang! :D tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah icon biggrin

<

Rawat Tumit Pecah tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah Rawat Tumit Pecah 8

Yang ni juga menarik. Dengan mengambi GLA complex, bukan setakat kaya dengan EPO, malah mengandungi lebih banyak gamma linolenic acid (bahan utama dalam EPO). Tak semena-mena tumit kaki yang merekah pon boleh hilang. Betul-betul side effect yang tak disangka-sangka. Heheheh8) tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah icon cool

So inilah barisan-barisan produk Shaklee yang boleh menyumbang kepada tumit yang licin. Hehehe. Untuk benefit lain setiap produk, boleh lah hubungi saya ya.

vitamin untuk tumit pecah kulit merekah tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah Screenshot 2014 10 22 10

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee tumit pecah Rawat Tumit Pecah Dengan Mudah Daftar ahli Shaklee

>

 

{ 1 comment }

Tak tahu kenapa ada juga yang mencari vitamin bersihkan darah. Katanya beliau mempunyai jerawat yang teruk dan dicadangkan untuk carik supplement untuk bersihkan darah, kerana banyak darah kotor. Bila disoal lagi, rupanya untuk bersihkan usus katanya. Hurm.. mungkin ada sedikit pembetulan yang perlu diterangkan di sini.

Toksin, kekotoran memang ada di mana-mana. Hatta udara yang kita sedut, makanan yang kita makan dan minuman yang kita minum serta semua bahan-bahan yang kita gunakan sehari-hari memang banyak yang bertoksin. Cuma kadang tidak tak perasan dan kita tak nak ambil tahu sahaja. Tapi apa yang dapat kita perhatikan, tubuh badan kita lama-kelamaan akan berinteraksi dengan segala macam toksin ni dan akhirnya akan menjadikan tumbuh tindak balas yang kita tak mahu.

Paling mudah, contohnya adalah kemunculan jerawat. Dan paling teruk yang boleh difikirkan adalah, mutasi sel badan yang boleh menyebabkan kanser. Menakutkan bukan?

Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin 3

 >

Apa itu Proses Bersihkan Darah atau Detoxification

Proses detoxification atau detoks adalah merujuk kepada cara untuk menghilangkan toksin dalam badan. Biasanya ia bermaksud toksin dikeluarkan dari seluruh tubuh badan, dan sekaligus boleh meingkatkan tahap kesihatan seseorang.

 >

Perlu ke proses Detoxification ini? Bukan ke badan kita boleh detox secara semulajadi.

Ya, tubuh badan kita memang Allah jadikan boleh sebenarnya melaksanakan proses Detoxification ini. Hati kita, buah pinggang, usus dan kulit merupakan organ perkumuhan kita. Perkumuhan bermaksud, ia memproses dan mengeluarkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh badan kita. Segala macam toksin yang kita sedut dan ambil, organ-organ ni akan proses dan buang.

 >

Macam mana toksin boleh berkumpul dalam badan?

Tetapi disebabkan oleh keadaan persekitaran sekarang ni yang terlampau kotor dan penuh bertoksin, asalnya memanglah organ tu semua dapat berfungsi dengan baik. Tetapi jangan terkejut jika performance organ kita semakin merosot.

Masakan tidak, terlalu banyak makanan yang bertoksin yang kita makan, terlalu banyak asap merbahaya yang kita sedut. Semua ini sangat membebankan organ-organ kita. Ini menjadikan semakin lama organ kita tidak lagi dapat bekerja dengan optimum lalu menyebabkan toksin makin hari makin berkumpul dalam badan kita.

Sebab itulah kalau perasan, sekarang ni makin ramai orang yang makin mudah jatuh sakit. Selama ini tak lelah, sekarang jadi lelah teruk. Ada yang dahulu taka da pon eczema, tiba-tiba menjadi sangat sensitive pada alahan, imuniti badan menjadi lemah, malah lebih teruk boleh menyebabkan pelbagai penyakit yang teruk.

 >

Kalau nak detox, organ mana yang terlibat?

Biasanya organ yang terlibat adalah   organ hati dan juga usus.  Ini kerana dua organ inilah organ pencernaan kita. Walaubagaimanapun, detox yang berkesan adalah yang melibatkan keseluruh tubuh badan kita termasuklah tisu, sel dan kilang darah kita juga.

Cara yang terbaik adalah:

  1. Bersihkan usus dengan cara semulajadi.
  2. Ambil serat yang boleh buang sekali toksin-toksin
  3. Optimumkan fungsi hati

<

1. Bersihkan usus dengan cara semulajadi.

Cara mudah untuk bersihkan usus secara semulajadi adalah dengan ambil julap. Hehehe. Tetapi ambillah julap yang lembut dan semulajadi. Magnesium oxide yang ada dalam Ostematrix Shaklee sebagai contoh, memang boleh membersihkan usus dengan membantu membersihkan dinding usus dengan lembut. Sebab itulah siapa yang mengamalkan Ostematrix Shaklee memang senang sangat membuang. Ingat ya, proses selalu membuang amat bagus untuk membersihkan toksin dari dinding usus.

Peppermint yang ada dalam Pepppermint Ginger Shaklee juga bagus untuk proses detox perut sebab ia sangat membantu pergerakan najis, dan merelakskan otot usus dan mengurangkan kekejangan usus semasa proses detox.

<

2. Ambil serat yang boleh buang sekali toksin-toksin

Selepas toksin yang terkumpul pada dinding usus tadi dibersihkan menggunakan magnesium oxide, seterusnya ialah kita memerlukan fiber untuk menyatukan semua toksin ini supaya membantuk najis yang sihat. Kita tak lah rasa macam nak cirit birit dan keluar najis cair kan. Huhuhuhu. Sebab itulah kita perlukan serat. Serat ini akan combine semuanya dan menjadikan semua toksin dan bahan buangan akan mudah keluar melalui usus tanpa menjadikan perut luka.

Biasanya serat yang digunakan adalah oat, pectin (dari buah citrus), psyllium husk dan juga guar gum. Guar Gum ini ada terdapat dalam Mealshake Shaklee. Sebab itu lah kanak-kanak yang mengambil Mealshake Shaklee biasanya memang tak sembelit dan selesa jek perut untuk membuang.

>

3. Optimumkan fungsi hati

Seterusnya ialah mengoptimumkan fungsi hati. Yang ini memang herba yang paling terkenal sekali berzaman-zaman adalah “milk thistle”. Ia sememangnya ada dalam produk DTX Complex Shaklee yang khusus untuk detox hati.

Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin 2

<

Kenapa kena detok hati? Apa kena mengena hati dengan darah dan organ?

Ok, begini. Hati (liver) sebenarnya sangat memainkan peranan yang penting untuk semua system dalam badan kita termasuklah system pencernaan, metabolisme, immunity, dan juga penyimpanan nutrisi dalam badan kita.

Darah sememangnya mengalir dalam semua sel dalam badan kita. Jika kita tak pastikan hati berfungsi dengan baik, toksin akan sentiasa berada dalam darah kita, dan darah akan bawak toksin ke paru-paru, usus, hormons, sel tisu, limpa dan buah pinggang. Dalam masa yang sama tanpa fungsi hati yang sihat dan optimum, tisu sel badan akan cepat mati disebabkan oleh kekurangan nutrient.

Sebab itulah jika untuk pembersihan darah dan juga membuang toksin dalam badan, apa yang penting adalah penjagaan usus dan juga penjagaan hati. Dengan itu, produk Shaklee yang bertujuan untuk proses detox ini adalah Ostematrix Shaklee, Herb-Lax, Alfafa Complex Shaklee dan yang paling penting, DTX Complex.

Ringkasan fungsi Vitamin Shaklee adalah seperti berikut:

 Vitamin Shaklee Untuk Detox       Fungsi dalam proses Detox    
Mealshake Shaklee Detox Agen – menggalakkan detoksifikasi iaitu proses perkumuhan yang sihat. Kerana ia kaya dengan serat dan fiber untuk membantu membunag lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus. Sesuai untuk kanak-kanak.
Ostematrix Shaklee Mengandungi Magnesium Oxide sebagai julap semulajadi yang lembut dan selamat digunakan setiap hari.
Herb-Lax Merawat masalah sembelit, dan melawaskan najis. Merangsang usus untuk lebih cepat memproses perkumuhan dan pembersihan najis secara lembut daripada terus tersimpan lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin.Mengempiskan perut. Mengurangkan ketegangan perut. TIDAK BOLEH DIGUNAKAN SETIAP HARI.
Alfafa Complex Mencuci hati, darah dan usus – ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
Peppermint Ginger Plus  Memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
DTX Complex Metabolisma protien dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang kemudiannya didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisma protein. Untuk mendetoksifikasikan ammonia ini, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia bergabung bersama-sama bahan-bahan yang juga bukan toksin. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati dan tonik hati yang baik dan betul, fungsi buah pinggang juga mestilah dalam keadaan terbaik.

 

 <Vitamin untuk bersihkan darah dan toksin {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Vitamin untuk bersihkan darah dan toksin

>

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

<

1001 Sebab Kenapa Anda Wajib Jadi Ahli Shaklee

>

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Daftar ahli Shaklee {focus_keyword} Mencari Vitamin Untuk Bersihkan Darah dan Toksin Daftar ahli Shaklee

>

 

{ 2 comments }

Bolehkah Makan Jagung Selepas Bersalin?

by Farha IbuCergas

Saya tak tahu kenapa, memang ramai yang sampai ke blog saya untuk bertanyakan soalan tersebut. Bolehkah Makan Jagung Selepas Bersalin?  Seriously saya sampai naik kompius dibuatnya. Memang jagung tak boleh makan ke selepas bersalin? Atas sebab apa pon saya tak pasti. Kerana bila masuk bab berpantang ni, terlalu banyak Mazhab atau ajaran yang kita dengar. Di […]

4 comments Baca artikel penuh →

Senarai Produk Kosmetik Berbahaya Yang Dibatalkan oleh BPFK

by Farha IbuCergas

< Senarai Produk Kosmetik Berbahaya Yang Dibatalkan Oleh BPFK   UNTUK MAKLUMAN PRODUK KOSMETIK YANG DIBATALKAN NOTIFIKASI ATAS ISU CAMPUR PALSU Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan […]

3 comments Baca artikel penuh →

Produk Shaklee Menipu!

by Farha IbuCergas

Ada yang kata Produk Shaklee Menipu? Set Penyusuan Shaklee Menipu – Tak keluar susu memancut-mancut pun! Set Kurus Shaklee Menipu – Tak kurus-kurus pun! Set Sendi Shaklee Menipu - Tak hilang pon rasa sakit! Sakit kuat jugak jek!  Pengedar Shaklee semua Mata Duitan  Ini adalah antara set produk Shaklee yang dikatakan menipu dan tidak pon bertindak seperti […]

2 comments Baca artikel penuh →

Cara Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

by Farha IbuCergas

Jika nak hilangkan parut jerawat, tak nak amik apa-apa bahan kimia, dan tak nak rosakkan kulit dengan produk kulit berbahaya yang bukan-bukan, maka gunalah cara yang semulajadi. Dalam erti kata lain, makan makanan yang natural (jangan makan ayam sebab ayam tak natural.. hehehe. pilih ayam organik). Kalau pilih vitain, pilih vitamin yang natural dan semulajadi. […]

0 comments Baca artikel penuh →

Produk Putihkan Kulit Yang Anda Pakai Sebenarnya Bahaya

by Farha IbuCergas

Rawatan Putihkan Kulit Mana-mana produk putihkan kulit, tak kiralah sama ada krim pencerah, ataupun, collagen putihkan kulit, ataupun pill putihkan kulit, semua ini sebenarnya berfungsi dengan mengurangkan penghasilan melanin dalam kulit. Biasanya rawatan putihkan kulit ini sebenarnya tujuan asalnya adalah untuk merawat mereka yang mempunyai masalah kulit seperti penuaan, parut jerawat dan juga warna kulit […]

0 comments Baca artikel penuh →

Vitamin Yang Akan Kurangkan Nafsu Makan Anda~!

by Farha IbuCergas

Macam Mana Nak Kurangkan Nafsu Makan? Cakap pasal nak kurus ni, memang rumit. Hanya orang yang pernah gemok boleh paham macam mana perasaaan rasa nak kurus. Hanya orang yang pernah ada jerawat tahu macam mana gilanya kita nak hilangkan jerawat. Kan?  (i feel u bebeh). Secara generalnya, untuk kurus, anda kene buat semua ini. Kerana semua […]

0 comments Baca artikel penuh →

Vitamin Untuk Tambah Tenaga Supaya Tak Mengantuk

by Farha IbuCergas

Menguap sahaja bila di opis. nak kata tak cukup tidur, rasa macam dah tidur 7-8 jam (banyak tu!!)  Ramai sebenarnya mengalami masalah macam ni dan selalu cari vitamin untuk tambah tenaga. Ada yang tidur banyak mana pun tapi tetap mengantuk juga. Badan rasa lesu dan tak bermaya. Kadang-kala itu adalah petanda bahawa badan tak cukup nutrient. […]

0 comments Baca artikel penuh →

Macam Mana Nak Kulit Putih?

by Farha IbuCergas

Putihkan Kulit Dalam Masa 2 Minggu Kalau katakan nak putih ni, hampir semua wanita nak putihkan kulit. Putih lambang kecantikan ke? Hehe tidaklah. Sihat adalah lambang kecantikan. Ada orang tak putih, tapi kulitnya sangat sihat. Itu lebih penting. Walaubagaimanapun, ada je bahan-bahan semulajadi yang boleh digunakan untuk menjadikan kulit anda putih. Lebih baik gunakan bahan […]

0 comments Baca artikel penuh →